שתף קטע נבחר

 

הוא פרסי, אני אשכנזייה. מי הרב שיחתן אותנו?

שאלה:

אם הבעל לעתיד הוא בן לעדה הפרסית, ואני ממשפחה אשכנזית, איך קובעים את העדה של הרב בחופה? (מאיה).

 

 

<< לכל השו"תים במדור החדשו"ת >>

 

תשובה:

עם ישראל בנוי על 12 שבטים, ועם זאת נחשב כעם אחד. התורה היא אחת וחיוביה שווים לכל חלקי העם. מקובל בשם האר"י (ר' יצחק לוריא, מגדולי המקובלים), שיש בשמיים 12 שערים שדרכם עוברת התפילה – שער לכל שבט. עם זאת, הוא הוסיף – ישנו נוסח אחד העובר דרך כל השערים (מאז, כל עדה טוענת שהנוסח שלה הוא המפתח לכל השערים), כך שבעצם כל הנוסחאות טובות.

 

במשך שנות הגלות התפתחו שינויים של מנהגים ואפילו שינויים בנוסח התפילה, ועם זאת – השינויים הם קטנים מאוד, ועיקר התפילה שווה לכל העדות. כל מי שרגיל להתפלל, ובא להתפלל בבית כנסת – יוכל לעשות זאת בכל בית כנסת של כל עדה, ולא משנה מוצאו.

 

טקס החתונה בכל העדות שווה כמעט לגמרי; הברכות הנאמרות תחת החופה, נוסח הקידושין שבו החתן מקדש את הכלה, סדר הדברים, ובכלל - החופה כמעט שווה בכל העדות. ההבדלים היחידים מתבטאים בעיקר במנגינה של הברכות.

 

לשמחתנו הרבה, מאז שחזרנו לארצנו, מתקיימים נישואים רבים מאוד בין העדות, ורבנים מכל העדות עורכים חופה בנוסח די אחיד – נוסח ארץ ישראלי.

 

לכן, אין זה משנה מאיזו עדה יהיה הרב שיערוך לכם את החופה. הוא יכול להיות מהעדה הפרסית, האשכנזית ומכל עדה אחרת. הדבר החשוב ביותר הוא שיהיה מוסכם על כל הצדדים: ההורים, ובעיקר החתן והכלה. כל טוב ובהצלחה (משיב: הרב שמואל שפירא, רבה של כוכב יאיר).

 

  • לבירורים ושאלות אפשר לפנות למענה הטלפוני של צהר בענייני בהלכה. ימים א'-ה', בין השעות 19:00-23:00, בטלפון 1-800-200-377.
  •  

    לפנייה לכתב/ת
     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    מומלצים