מועמדו של טראמפ לעליון: דבריו על בית המשפט "מייאשים"
השופט ניל גורסוץ' הוכרז בשבוע שעבר למועמדו של נשיא ארה"ב לבית המשפט העליון, וכעת נחשף שהוא ביקר את אמירותיו של טראמפ נגד הרשות השופטת והשופט הפדרלי שהוציא צו נגד איסור הכניסה למוסלמים
ניל גורסוץ', מועמדו של דונלד טראמפ לבית המשפט העליון של ארצות הברית, אמר לסנאטור הדמוקרטי ריצ'רד בלומנטל כי "השתלחויותיו של טראמפ ברשות השופטת הן מייאשות ומורידות את המורל בקרב האזרחים". כך דיווחו הלילה (יום ה') העיתון "ניו יורק טיימס" ורשת CNN. על פי בלומנטל, גורסוץ' התייחס לאמירותיו של טראמפ נגד השופט הפדרלי מסיאטל, ג'יימס רובארט, שהוציא צו מניעה לאיסור הכניסה לאזרחים משבע מדינות מוסלמיות.
עוד סיפורים מעניינים מהעולם בדף הפייסבוק של דסק החוץ
מנהיג המיעוט הדמוקרטי בסנאט, הסנאטור צ'אק שומר, אמר לרשת MSNBC שגורסוץ' היה צריך להיות תקיף יותר באי הסכמתו עם הנשיא האמריקני. "ללחוש לסנאטור מאחורי דלתות סגורות ללא גינוי, מבלי למסור הצהרה פומבית, איננו מספיק", אמר שומר. טראמפ כינה בשבוע שעבר את רוטבארט "שופט לכאורה" ומדובר בשופט שמונה לתפקיד על ידי נשיא רפובליקני אחר - ג'ורג' בוש הבן.
"הוא אמר בצורה מאוד ברורה שהדברים היו מייאשים ומדכדכים והוא אפיין אותן בדיוק בצורה הזאת", אמר בלומנטל על גורסוץ'. "אני אמרתי שהם יותר ממייאשים ואמרתי לו שיש לו חובה לומר את דבריו בבירור לעם האמריקני כדי שיבינו כמה נתעבים ולא מתקבלים על הדעת המתקפות של הנשיא טראמפ על מערכת המשפט".
רון בונג'ין, שעושה את עבודת הדוברות לשופט גורסוץ' במהלך הליך המינוי שלו, אישר שגורסוץ' התייחס לציוץ של טראמפ על "השופט לכאורה" כדברים "מייאשים" במהלך שיחתו עם בלומנטל.
רק בשבוע שעבר הדיח טראמפ את התובעת הכללית לשעבר, סאלי ייטס, שלוש שעות לאחר שפורסם כי התבטאה נגד איסור הכניסה למדינה. על פי סוכנות הידיעות רויטרס, ייטס הורתה לפרקליטי משרד המשפטים האמריקני שלא לאכוף את הצו הנשיאותי שאוסר את כניסתם של אזרחים משבע מדינות מוסלמיות. לא ברור אם טראמפ ינקוט צעדים נגד גורסוץ', כמו למשל הסרת מועמדותו מהעליון, בעקבות הדברים שיוחסו לו נגד הנשיא.
אושר מינוי הסנאטור ג'ף סשנס לתובע הכללי של ארה"ב
הלילה אישר הסנאט האמריקני את מינויו של הסנאטור הרפובליקני ג'ף סשנס לתפקיד התובע הכללי של ארה"ב. בהצבעה צמודה נבחר סשנס ברוב של 52 תומכים נגד 47 מתנגדים, והוא צפוי להוביל קו חדש במשרד המשפטים בכל הנוגע למשטרה, מדינות ההגירה, ולחקירת זיופי ההצבעות שהנשיא האמריקני טראמפ טוען שאירעו במסגרת הבחירות לנשיאות.
בחירתו של סשנס, הסנאטור בן ה-70 ממדינת אלבמה שהיה מועמד גם לתפקיד מזכיר המדינה, ממשיכה להעמיק את הפילוג ששורר בקרב הממשל בארה"ב. העיתון "גרדיאן" הבריטי דיווח כי הההצבעה התרחשה ימים ספורים לאחר שסנאטורים דמוקרטים העלו תהיות לגבי מחויבותו של סשנס לזכויות האזרח ולגבי התלות שלו בטראמפ. חברי שתי המפלגות ממשיכים להטיח זה בזה האשמות בגזענות ובפגיעה בביטחון המולדת מאז הסערה סביב איסור הכניסה לאזרחים משבע מדינות מוסלמיות.
סשנס, שנחשב לאחד הסנאטורים השמרנים ביותר, נבחר לתפקיד הרם ביותר במשרד המשפטים האמריקני לאחר שגיבה את הצו הנשיאותי שאוסר כניסה של אזרחים מסודן, סומליה, לוב, תימן, איראן, עיראק וסוריה לשטח ארה"ב. הסנאטורית הדמוקרטית אליזבת וורן תיארה את סשנס כמועמד לא ראוי לתפקיד משפטי, והאשימה אותו ברדיפה פוליטית במשפטים שערך כתובע הכללי באלבמה, וציינה כי נהג להתנכל לאזרחים אפרו-אמריקנים. באחד מהשימועים שנערכו בעניין מינויו של סשנס לתפקיד, הוא דחה את הטענות על גזענות וכינה אותן "שקריות ומתועבות". כמו כן, הרפובליקנים בסנאט מנעו מוורן לדבר, אז היא הביעה את התנגדותה למינוי מחוץ לאולם.