שתף קטע נבחר
 

סיפורים על אהבה ויין

לבבות אדומים, בלונים, ורדים ובונבוניירות מושקעות - יום האהבה הוא זמן מושלם להיזכר בסיפורי אהבה עסיסיים מעולם היין, ויש לא מעט כאלה: מאנג'לינה ג'ולי ובראד פיט ועד הסרט "בציר ראשון", המספר את סיפורו של אחד היקבים הגדולים בבורגון

האהבה של ונוס

רנה בארבייר ושרה פרז ככל הנראה נולדו באותו בית-חולים, שיחקו באותו גן שעשועים והלכו לאותו שבט בצופים, אך התאהבו רק בבגרותם בעת שנסעו יחד לתערוכת יין יוקרתית בקליפורניה, בשעה שכל אחד מהם הציג את מרכולתו האייקונית שלו בפני קונים פוטנציאלים. זמן קצר לאחר מכן הם נישאו ונולדו להם ילדים.

(צילום: מתוך עמוד הפייסבוק) (צילום: יח"צ) (צילום: יח
(צילום: מתוך עמוד הפייסבוק)
 

כך מתחיל סיפור לידתו של היקב הקטלני "ונוס לה אוניברסל" שקשור לא רק ל"לידתה של ונוס", אלא גם לסיפור לידתה של אחת האהבות הגדולות והמתוקשרות באזור היין המפורסם פריוראט שבצפון-מזרח ספרד.

 

בציור המפורסם של בוטיצ'לי, מתוארת לידתה של אלת הכרמים והגנים הרומית מתוך גלי הים - ונוס, שמיוצגת בו בדמות אישה בוגרת ובשלה. אם היינו מתבקשים לצייר את סיפור לידתו של היקב ונוס, כנראה שהיינו צופים בלידתו של הזוג הבשל והבוגר, רנה ושרה, מתוך זמורות הכרמים בכפר הולדתם ואת מבטם המשקף את התשוקה ביניהם ואת יצר ההרפתקנות המשותף להם.

(צילום: מתוך עמוד הפייסבוק) (צילום: יח"צ) (צילום: יח
(צילום: מתוך עמוד הפייסבוק)

שרה היא ייננית נמרצת ומעוררת השראה, בתו של לואיס פרז, שנחשב לאחד החלוצים של פריוראט והבעלים של היקב המפורסם מאס מרטינט. רנה ג'וניור הוא יינן חסר מעצורים ומלא תשוקה לכרמים, בנו של רנה בארבייר, שנחשב אף הוא לאחד החלוצים של אותו אזור יין והבעלים של היקב המפורסם קלוסמוגדור. 

 

לפני כעשור החליטו בני הזוג להקים יקב משותף, בו יוכלו לייצר יין שיחבר בין היכולות והפילוסופיה הייננית שלהם. השם "ונוס" נבחר בעקבות חוויה בלתי נשכחת שחוותה שרה בביקורה בגלריית אופיצי שבפירנצה, שם נתקלה ביצירת האומנות המפורסמת של סנדרו בוטיצ'לי - "לידתה של ונוס".

(צילום: מתוך עמוד הפייסבוק) (צילום: יח"צ) (צילום: יח
(צילום: מתוך עמוד הפייסבוק)
 

היקב מוקם בהרים שסובבים את אזור פריוראט, באזור העונה לשם מונסאנט, שם גם קבעו בני הזוג את ביתם. מדובר באחד מאזורי היין המעניינים בקטלוניה, ומכרמיו מיוצרים בעיקר יינות אדומים עוצמתיים ומרגשים, אותם נהוג להשוות ליינות פריוראט.

 

מתגרשים גם מהיקב

הסערה שהתעוררה סביב הגירושים של אנג'לינה ג'ולי ובראד פיט הכתה גם בתעשיית היין, והשאלה מה יעלה בגורלו של יין הרוזה המפורסם והמבוקש שיצרו בני הזוג החל מבציר 2013 מענבי אחוזתם שבפרובאנס (שאטו מירבאל), נשמעה מכל כיוון אפשרי. עד מהרה הם הבינו שחוץ מלחשוב על משמורת ילדים וקניין רוחני וחומרי ראוי, כדאי שיקבלו החלטה גם בנוגע לעתידו של היין המהולל שלהם שמסמל את פרי אהבתם ועטור בשמם.

כבר לא. בראנג'לינה (צילום: Imagebank - Gettyimages) (צילום: Imagebank - Gettyimages)
כבר לא. בראנג'לינה(צילום: Imagebank - Gettyimages)
 

בעוד שהיחסים בין ג'ולי לפיט עלו על שרטון, ההצלחה של היקב רק הלכה וגדלה. מרק פרין, נצר למשפחה ששותפה ביקב עם בני הזוג, סירב להגיב לשאלת "יחסינו לאן?" לאור הדיווחים שהגיעו מהוליווד, וציין רק כי הביקוש ליין שלהם כובש שיאים חדשים, וכי במהלך שנת 2016 עשו את דרכם בין 80,000 ל-90,000 ארגזי יין (המכילים תריסר בקבוקים כל אחד) לשוק האמריקאי.

 

האופציות שעמדו בפני הזוג ההוליוודי הן בעלות מלאה על הנכס לאחד מהצדדים (ידוע שפיט היה מעורב הרבה יותר בענייני היקב), המשך שותפות בנכס או העמדתו למכירה. כבר בחודש אוגוסט אשתקד החלה בפרובאנס חרושת שמועות לפיה הכרמים מוצעים למכירה לכל המרבה במחיר, אך הן כמובן לעולם לא אושרו.

 (צילום: serge chapuis) (צילום: serge chapuis)
(צילום: serge chapuis)
 

מקורביו של פיט ציינו כי הוא עצוב וקשור מאוד לנכס המשותף, וג'ולי, מבחינתה, הצהירה כי היא מעוניינת למכור אותו ולהתרכז בחיזוק הקריירה הפוליטית שלה בלונדון.

 

במגזין היין דקנטר שיצא לאור ב-26 באוקטובר 2016, דווח שבציר 2016 של ברנג'לינה עורר סקנדל גדול, בשל העובדה שתווית הבקבוקים נשאו עדיין את שמות הכוכבים. זאת, למרות הדיווחים ב-US weekly על מכירת העסק, ועל כך שלבקשת בני הזוג על היין שישווק לא יוטבעו עוד שמותיהם של הכוכבים.

 (צילום: יח"צ)
(צילום: יח"צ)
 

 

הכל בגלל האהבה

גם סיפור לידתו של מבקר היין המשפיע בעולם, רוברט פרקר, שקיבל עיטורי כבוד מנשיאי צרפת (ז'אק שיראק ופרנסואה מיטראן) ואיטליה (קרלו אזליוצ'אמפי) על תרומתו לתעשיית היין שפועלת במדינתם, קשור בסיפור אהבה.

 

רוברט מ. פרקר ג'וניור נולד ב-23 ביולי 1947 על רקע נופיה של חווה פסטורלית ששוכנת בעיירה מונקטון שבמדינת מרילנד, ולקולותיהן של בהמות דקות, אשר מתנובתן יצרו הוריו גבינות וחלב. הוא סיים בהצטיינות תואר בהיסטוריה ובתולדות האמנות באוניברסיטה של מרילנד, והמשיך בלימודי משפטים באותה האוניברסיטה. לימים אף כיהן במשרות בכירות כפרקליט בעיר הולדתו.

 (צילום: יח"צ) (צילום: יח
(צילום: יח"צ)
 

בעולם היין התאהב בגיל 20 במהלך חופשת כריסמס רומנטית במחיצתה של חברתו, פטרישה, שלמדה אז צרפתית והפרעות בתקשורת באוניברסיטה של שטרסבורג. על הרקע של כרמי ענבי הריזלינג והגוורצטרמינר המרהיבים של אלזאס ולאורה של האהבה, נולד מבקר היין המשפיע בעולם.

 

שנתיים לאחר מכן נישאו פאט ורוברט. המקורבים מספרים שאת שנות הנישואים הראשונות הם העבירו במחסור, זאת משום שאת רוב הונם הם בזבזו על מסעות יין ואוכל משובח ברחבי העולם וכי רוברט הרבה להתאונן באוזניהם: "העולם מוצף במדריכי אוכל שמנחים את הקוראים איפה לאכול ומה, אבל מדריך יין אחד לרפואה איני מוצא".

 

על רקע משפט זה מתחיל פרקר בשנת 1975 לעבוד על מדריך היין שלו, שלוש שנים לאחר מכן ראה אור הגיליון הראשון של "פרקליט היין" (The Wine Advocate), מגזין יין דו-חודשי שתכליתו עצות לצרכן היין (אישתו, פאט פרקר עדיין מכהנת כעורכת משנה במגזין).

 (צילום: מתוך עמוד הפייסבוק)) (צילום: מתוך עמוד הפייסבוק))
(צילום: מתוך עמוד הפייסבוק))
 

בשנת 1984 פרש פרקר רשמית מעבודתו כפרקליט, חברים ובני משפחה ניסו להניא אותו מצעד דרמטי זה באומרם: "אתה זורק את העתיד שלך לפח!", "יין זה רומנטי ותו לא!". אבל פרקר, בשלו, התפנה לכתיבה ולביקורת, ועד מהרה הפך למעצמת יין בפני עצמה, מבקר היין שבכוחו לחרוץ את דינם של יקבים ויצרני יין ברחבי העולם כולו.

 

אגב, באפריל 2016 שיגר פרקר הודעה דרמטית לפיה הוא מפסיק לסקר את יינות בורדו, ומעביר את השרביט לניל מרטין, הודעה המתפרשת כסוג של יציאה לגמלאות.

 

יין = אהבה = אדמה

אי אפשר לדבר על האהבות הגדולות בעולם היין מבלי להזכיר את האהבה הגדולה ביותר של המשקה הזה, כלפי זאת שנמצאת שם תמיד, זאת שלעיתים לוקחים אותה כברורה מאליה ושתמיד, לא משנה מה, תמשיך להיות שם - האהבה לאימא אדמה.

 

מאחורי כל יין בעולם עומד כרם, ואת שורשיו מרפדת האדמה. כל יינן ויצרן יין בעולם שואף להגיש לנו בכוס את אימא אדמה, לבבית ולעיתים אף קשוחה. אז אולי זה לא הזמן והמקום להלאות אתכם ולהסביר לכם על חשיבות הטרואר (מהמילה Terre = אדמה) בעולם היין ועל ההשפעות של האדמה על טעמו הסופי, אבל אשתף אתכם רק באחד מהזיכרונות שלי מביקור שערכתי בחבל הארץ המשגע - בורגון שבצרפת: פגשתי שם כורמים המרפדים את אדמתם, מלטפים אותה ועובדים אותה בקפדנות ובמלוא הרגש, וקשורים אליה כאילו הייתה חלק ממשפחתם.

חבל בורגון ()
חבל בורגון
 

בורגון, מולדתם של זני השרדונה והפינו נואר הנטועים על אדמות גיר, טין וחימר, מתארת על הצד הטוב ביותר את קדושת הטרואר עבור אלפי מגדלים, שמה שמשותף לכולם זה האהבה הגדולה לאדמה לה חונכו מינקותם.

 

למי שרוצה לראות את המחזה ולא לשלם על כרטיס טיסה לצרפת, אמליץ על הסרט "בציר ראשון" (2015) של הבמאי ז'רום לה מארי, המספר את סיפורו של אחד מהיקבים הבולטים באזור הקוט דה בון שבבורגון, שמייצר במשך מאות שנים יינות גדולים מענבי צמד, שגדלים בחלקות כרם נחשבות באזור.

 

הסרט מפגיש את הצופים עם סיפור האהבה ליקב המשפחתי, עם הקשר החזק לאדמה ועם הקונפליקט שעומד בפני הדור הצעיר באזורי היין הקלאסיים סביב השאלה האם ללכת אחרי המסורת המשפחתית, או להיכנע לחדשנות ולמודרניות. כל זאת על רקע, איך לא, של סיפור אהבה.

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

רוצים לשמוע סיפורי אהבה נוספים מעולם היין? במהלך חודש פברואר יתקיימו בסניפי "דרך היין" ערבי טעימות שיוקדשו ליינות מאחוריהם עומדים סיפורי אהבה

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים