שתף קטע נבחר

 

טראמפ לאחר דחיית צו המוסלמים: "יהיה פתרון בשבוע הבא"

נשיא ארה"ב אירח בבית הלבן את ראש ממשלת יפן שינזו אבה ונשאל על החלטת בית המשפט לערעורים שלא להפעיל מחדש את הצו שאוסר כניסת מוסלמים משבע מדינות. "אני בטוח שננצח בקרב על סוגיית המהגרים", אמר והבטיח כי יפעל "במהירות" למען ביטחון ארה"ב

 

טראמפ: נציג צעדים חדשים בשבוע הבא

טראמפ: נציג צעדים חדשים בשבוע הבא

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

לא מבזבז זמן: במסיבת עיתונאים שנערכה הערב (ו') בבית הלבן אמר נשיא ארה"ב דונלד טראמפ כי יביא פתרון כבר בשבוע הבא לסוגיית המהגרים במדינה לאחר שבית המשפט הפדרלי לערעורים בסן פרנסיסקו החליט שלא להפעיל מחדש את הצו הנשיאותי שעליו חתם ובמסגרתו נאסר על כניסת מהגרים משבע מדינות מוסלמיות.

 

טראמפ, שצייץ מוקדם יותר כי מדובר ב"החלטה מבישה", נשמע מתון יותר במסיבת העיתונאים שערך עם ראש ממשלת יפן שינזו אבה המבקר בוושינגטון. "אין לי שום ספק שננצח בקרב על סוגיית ההגירה", אמר טראמפ ולא ציין אם בכוונתו לערער לבית המשפט העליון.

טראמפ עם ראש ממשלת יפן בבית הלבן (צילום: AFP) (צילום: AFP)
טראמפ עם ראש ממשלת יפן בבית הלבן(צילום: AFP)

"אני אעשה כל מה שצריך כדי לשמור על ביטחון ארה"ב", אמר טראמפ. "אני אעשה משהו במהירות כבר בשבוע הבא בנוגע לביטחונה של מדינתנו", הוסיף הנשיא מבלי לפרט באיזה צעד מדובר. מוקדם יותר רמז גורם בבית הלבן כי ייתכן שינוסח צו נשיאותי חדש. "כל האופציות על השולחן", אמר הגורם לרשת CNN.

 

במסיבת העיתונאים הבהיר הנשיא האמריקני כי "לא נאפשר לאנשים שמעוניינים לפגוע בנו מלהיכנס לארה"ב. ועדיין אנחנו מאפשרים ונאפשר לאנשים רבים להיכנס לארה"ב כי אנחנו אוהבים אנשים שעושים טוב למדינה שלנו".

 

הרכב של שלושה שופטים קבע פה אחד כי ממשל טראמפ לא הצליח להביא "אפילו ראיה אחת" כי שיקולי ביטחון לאומי מצדיקים הפעלה מחדש של הצו הנשיאותי, שנחתם לפני שבועיים בדיוק. זמן קצר לאחר שבית המשפט פרסם את פסק הדין בן 29 העמודים, טראמפ צייץ: "נתראה בבית המשפט, ביטחון האומה שלנו מונח על הכף".

מחאה בניו יורק נגד הצו של טראמפ (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
מחאה בניו יורק נגד הצו של טראמפ(צילום: רויטרס)

בנוסף, הוא אמר לכתבים כי הממשל בסופו של דבר ינצח בבית המשפט, וכינה את פסק הדין "פוליטי". פסק הדין, המאשרר את ההחלטה של השופט הפדרלי המחוזי בסיאטל, ג'יימס רובארט, מלפני שבוע, לא ביטל את הצו הנשיאותי, אלא התייחס רק לשאלה האם להפסיק את הקפאתו. השופטים אמרו כי יידרשו דיונים נוספים כדי לקבל החלטה בעניין חוקיות הצו עצמו. שניים משופטי ההרכב מונו על ידי ג'ימי קרטר וברק אובמה, שני נשיאים לשעבר מהמפלגה הדמוקרטית, והשלישי מונה על ידי ג'ורג' בוש הבן, נשיא לשעבר מהמפלגה הרפובליקנית, מפלגתו של טראמפ.

 

למרות שבית המשפט לערעורים קבע שאינו יכול לפסוק בשלב זה האם הצו מפלה לרעה דת מסוימת, עד אשר המקרה יידון באופן מלא, הוא הוסיף כי העותרות הציגו ראיות לכמה התבטאויות של טראמפ בנוגע לכוונתו ליישם איסור כניסה למוסלמים. עוד קבע בית המשפט כי הממשל לא הצליח להראות שאדם כלשהו שהגיע משבע המדינות הכלולות בצו ביצע פיגוע בארה"ב. הממשל טען כי לבתי המשפט אין גישה לאותו מידע מסווג בנוגע לאיומים על המדינה שלנשיא יש. השופטים השיבו כי "בתי משפט מקבלים בקביעות מידע מסווג תחת חיסיון".

 

הצו הנשיאותי של טראמפ היה אמור למנוע את כניסתם של אזרחים מאיראן, עיראק, לוב, סומליה, סודן, סוריה ותימן למשך 90 יום ולעצור למשך 120 יום כניסת פליטים מכל מדינה שהיא, למעט כאלה שמגיעים מסוריה, שכניסתם נאסרה ללא הגבלת זמן. שלושת השופטים קבעו כי שתי המדינות שעתרו הראו שאפילו החזרה זמנית של האיסור לתוקף תגרום נזק. השופטים הכירו בפסק הדין בכך שזרימה חופשית של מהגרים מתנגשת עם האינטרס הציבורי של ביטחון לאומי, אך קבעו כי הממשל האמריקני לא הציג שום ראיה הקשורה לאינטרס זה, שמצדיקה את איסור הכניסה משבע המדינות הכלולות בצו.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים