בריטניה: טיסות מסחריות לחלל בתוך 3 שנים
התוכנית הממשלתית כוללת הקמת "נמל חלל" - ממנו ישוגרו לוויינים ומטוסי חלל, ומכרז עבור חברה מסחרית שתדע לספק את השירותים הללו ולתת מענה לתיירות חלל, עד שנת 2020
הבריטים מצטרפים למירוץ החלל המתחדש בחסות חברות פרטיות: בשבוע שעבר הודיעה ממשלת בריטניה על מכרז עבור חברה פרטית שתפעל בגבולות הממלכה, ותספק שירותי תיירות חלל, טיסות מסחריות ושיגור לוויינים קטנים. הממשלה תקצה כספים בסך של 10 מיליון ליש"ט, ותקים "נמל חלל" - ממנו יצאו הטיסות.
שר המדע, ג'ו ג'ונסון, אמר כי במהלך השבועות הקרובים יפורסמו טיוטות של "חוקי חלל" - מסמכים רשמיים שמגדירים את פעילות הנמל בחוק, וכי המכרז יינעל ב-15 באפריל. המטרה: פתיחת נמל החלל כבר בשנת 2020.
העניין הבריטי בחלל הולך וגובר במיוחד מאז טיסתו של טים פיק, האסטרונאוט הראשון במימון בריטי מטעם סוכנות החלל האירופאית (ESA), ששהה בשנה שעברה בשך 6 חודשים בחלל, ואף ביצע הליכת חלל במשך 5 שעות.
"אנחנו רוצים לראות את סקטור החלל הבריטי פורח ומשגשג", אמר ג'ונסון, "ולכן אנחנו מניחים את התשתית הנחוצה עבור עסקים וחברות פרטיות, שיוכלו לקבל גישה ישירה לוק הזה, שמוערך כי יגלגל כ-20 מיליארד ליש"ט במהלך 20 השנים הקרובות". בנוסף, ציין כי תעשיית החלל בבריטניה מעסיקה כ-38 אלף עובדים.
מיקומים אפשריים עבור נמל החלל שיוקם, כוללים את נמל התעופה ניוקוואי קורנוול, נמל התעופה באזור סנודוניה ונמל פרסטוויק הסמוך לגלזגו. מארק ניסבט, מומחה לשוק החלל, טוען כי בבריטניה יש גיאוגרפיה מתאימה עבור הקמת נמל חלל.
"עסקים בריטיים כמו חברת "אורביטל אקסס" וחברות בינלאומיות כמו SpaceX ו-"וירג'ין גלקטיק", כבר דוחפות קדימה עם התוכניות שלהן", אמר ניסבט, "וההכרזה של הממשלה תסייע להן ולחברות אחרות להפוך את שוק הטיסות המחריות לחלל בבריטניה - למציאות".