צ'יינה ביי
חשיפה: איגוד טניס השולחן קיבל תרומה כדי להביא לארץ מאמן סיני. המתווך, דרור פולק, הודיע לתורמים שיגיע בדצמבר. הסיני לא הגיע, ורק המתווך כבר קיבל עמלה. פולק: "אם זה לא ייצא לפועל, אני מחזיר את הכסף"
לאן נעלם מאמן טניס שולחן סיני, שהיה אמור להגיע לישראל לפני כחודש וחצי? באיגוד לא ממהרים לפתור את התעלומה, אף על פי שכבר קיבלו תרומה בסך 35 אלף דולר למטרה זו, ועל אף שהמתווך מטעמם, דרור פולק, הודיע לתורמים שהמאמן אמור היה להגיע לארץ ב-27 בדצמבר. הסיני לא הגיע עד היום, פולק כבר קיבל עמלה.
קצת רקע: חברת "אדמה מכתשים" נמצאת בבעלות סינית, ועוסקת בין השאר בייצור ושיווק כימיקלים לתעשיות שונות. היא פועלת בארץ בשלושה מוקדים - באר שבע, אשדוד ולוד - ומקפידה לתרום למען הקהילה. באוקטובר 2015 החליטה החברה לסייע במימון הבאתו לישראל של מאמן טנ"ש מסין, מעצמה עולמית בתחום, באמצעות השגרירות הסינית.
מי יזם את הרעיון? בהפועל באר שבע, מאגודות טניס השולחן המובילות בארץ, טוענים כי הם אלה שהעלו את הרעיון, נוכח קשריהם ההדוקים עם עמיתיהם הסינים. לפולק יש גרסה משלו: "זו יוזמה שלי. אני בקשרים טובים מאוד-מאוד עם השגריר הסיני".
מה שמו?
"לא זוכר. אני קורא לו 'כבוד השגריר'".
פולק (57) היה מגדולי טניסאי השולחן בישראל, והפך לחבר הוועדה המקצועית באיגוד. בישיבת הנהלה לפני שנה הוחלט כי יפוטר מחברותו בוועדה, כדי שיוכל לגייס תרומות ולקבל עמלות. למרות זאת, דווקא פולק ניהל התכתבות עם חברת "אדמה" בנוגע למאמן, בשם האיגוד ובידיעת ההנהלה.
ב-5 בדצמבר 2016 הוא שיגר מייל לחברה, שבו בישר כי המאמן אמור להגיע לישראל ב־27.12. מאז חלף חודש וחצי, הסיני לא נחת בארצנו, אך איש לא טרח לדווח ל"אדמה" כי בכסף שתרמו לא נעשה שימוש כלשהו. פולק מצידו, כבר קיבל כסף לכיסו.
הנה גרסתו: "לפני שלושה חודשים ניצלתי נסיעת עסקים פרטית ונפגשתי עם המאמן הסיני. הוא לא ידע מילה באנגלית וזה נפל. באותה נסיעה הועלה בפניי רעיון שיגיע לישראל פרטנר - כלומר שחקן ברמה גבוהה, שישחק פה עם הילדים ברמה יומיומית. ואז התחילו עניינים פוליטיים באיגוד, היו"ר (יוסי רוזנבלט, ע"פ) התפטר, וגם הסיפור הזה ירד מהפרק".
ואז?
"עוד פעם עשיתי איזשהו משהו. סידרתי לשלושה שחקנים שלנו להתאמן 4-3 חודשים בקבוצה מקצוענית מהצמרת הסינית. אני מניח שההנהלה החדשה תאשר את זה".
אבל התרומה ניתנה כדי להביא סיני, שיאמן את הנבחרות ויעבור בבאר שבע, בלוד, באשדוד. הודעת שהוא יגיע בסוף דצמבר, ואנחנו כבר באמצע פברואר.
"זה לא שה-35 אלף דולר הלכו למטרות אחרות, הכסף יושב בבנק".
ועדיין לא הודעת לתורמים שהסיני לא הגיע.
"יכול להיות שפה הטעות. בתום לב".
אבל את העמלה קיבלת.
"כן, על הפעימה הראשונה כבר קיבלתי".
כמה?
"עזוב, זה כבר קטע מסחרי".
קיבלת כסף על סחורה שלא סופקה.
"נכון, אז בוא נגיד שאם זה לא ייצא לפועל, אני מחזיר את הכסף. איך אני?"
יוסי רוזנבלט, שהיה יו"ר איגוד הטנ"ש עד לפני כחודשיים, הגיב: "הכסף לא הלך לשום מקום, הוא יוקצה רק לייעוד שלשמו ניתן".
ראית את המייל של פולק, שהסיני יגיע ב-27 בדצמבר?
"זה היה על דעת עצמו, לא אהבתי את זה, ולכן טירפדתי את המהלך”.
אבל עמלה הוא כבר קיבל.
"אוקיי, ייתכן שטעיתי. הכל נעשה בהתאם להחלטות ההנהלה".
ולמה לא עידכנתם את התורמים שהסיני לא הגיע?
"יכול להיות שהיה מן הראוי להודיע להם".
בינתיים, כאמור, רוזנבלט הוחלף, החובטים המבטיחים של ישראל ימשיכו לחכות למאמן הסיני שלא יגיע, והאנשים הנדיבים בחברת "אדמה" לא יודעים אפילו מה עלה בגורל תרומתם. ככה זה בטניס שולחן אצלנו: כדי לקבל כסף, אפילו לא צריך לדפוק על השולחן.