שתף קטע נבחר

בנק ישראל זכה בפרס בינ"ל: "פורץ דרך"

המגזין Central Banking הודיע הבוקר על בחירתו בבנק ישראל כזוכה בפרס Reserve Manager of the Year. "בנק ישראל מתברר כפורץ דרך בכל הקשור לחתירה לשיפור התשואה מותאמת הסיכון בתיק היתרות ההולך וגדל שהוא מנהל"

מעמד יוקרתי לבנק ישראל: המגזין הבינלאומי "Central Banking" הודיע הבוקר על בחירתו בבנק ישראל כזוכה בפרס "Reserve Manager of the Year 2017". ההחלטה התקבלה על ידי ועדה של חברי מערכת המגזין וחברי הוועדה המייעצת למגזין, המורכבת מנגידי בנקים מרכזיים לשעבר מרחבי העולם.

 

בנימוקיה, ציינה הוועדה כי לאור ירידת התשואות בשווקי האג"ח הממשלתיות, בנק ישראל עשה מאמצים לשפר את התשואה מותאמת הסיכון, בכך שהרחיב את השקעת היתרות למניות ולאגרות חוב קונצרניות. הוועדה התרשמה במיוחד מאופן הניהול הזהיר של מהלך ההתפתחות של מסגרת ניהול היתרות, מהעבודה פורצת הדרך שעושה חטיבת השווקים של הבנק בניתוח הרגישויות שבפניהן עומד תיק ההשקעות, ומהאופן בו התפתחה המומחיות בחטיבה בפיזור הסיכונים בתיק.

נגידת בנק ישראל קרנית פלוג (צילום: דוברות בית הנשיא) (צילום: דוברות בית הנשיא)
נגידת בנק ישראל קרנית פלוג(צילום: דוברות בית הנשיא)
 

עורך המגזין ויו"ר ועדת הפרסים, כריסטופר ג'פרי: "בנק ישראל מתברר כפורץ דרך בכל הקשור לחתירה לשיפור התשואה מותאמת הסיכון בתיק היתרות ההולך וגדל שהוא מנהל. חטיבת השווקים מודעת היטב לסיכונים הכרוכים בתהליך זה, בהינתן הצפי לשינוי בתוואי המחזורי של הריביות, ההתפתחויות הפוליטיות, ובהתחשב בכך שמצבי חירום הם מטבעם בלתי צפויים".

 

נגידת בנק ישראל, קרנית פלוג: "לכבוד הוא לנו לזכות בפרס זה ואני מבקשת להודות לועדת הפרסים של "Central Banking" על בחירתה, ועל ההערכה שהפגינה לעבודה הקשה שעושה חטיבת השווקים של הבנק. האתגרים בניהול היתרות גדלו בצורה משמעותית. התשואות הנמוכות בשווקים העולמיים הדגישו את הצורך בהשגת תשואה ראויה על התיק תוך שמירה על ערכן ונזילותן של היתרות. בנק ישראל, כבנקים מרכזיים רבים, הרחיב את מגוון מכשירי ההשקעה העומדים לרשותו כדי לעמוד באתגרים אלו, תוך אימוץ מסגרת מקיפה של ניהול סיכונים".

 

נציין כי בשנים האחרונות ספג בנק ישראל ביקורת לא מעטה על מדיניות רכישות המט"ח. יתרות המט"ח של בנק ישראל הסתכמו בחודש ינואר ב-101.6 מיליארד דולר. הבנק המרכזי מבצע רכישות מט"ח באופן אגרסיבי מאז שנת 2008, כאשר מטרתו העיקרית היא לעזור ליצואנים להתמודד עם התחזקות השקל. כלכלנים בכירים טוענים כי המדיניות אינה בהכרח מתאימה לימינו ומהווה סבסוד ליצואנים על חשבון הציבור, ושהממשלה צריכה לדאוג ליצואנים ולא בנק ישראל.  

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום באדיבות דוברות הכנסת
צילום באדיבות דוברות הכנסת
מומלצים