יום של פאודר בחרמון: "האתר שהכי מתאים לנו"
יצאנו לבדוק מקרוב את השלג שירד מתחילת העונה באתר הסקי הכי ישראלי שיש. מדריך סקי בכיר מספר איך אפשר לנצל את החרמון כדי "לעלות ליגה" באתרים באירופה, ונותן טיפ שיפתיע אפילו גולשים מנוסים
החרמון קיבל השנה כמה מנות נדיבות של שלג, ועונת הגלישה באתר רציפה ומבטיחה שלג שגולשי סקי וסנובורד יודעים להעריך. החגיגה הלבנה היא סוג של "טקס ישראלי" בלתי נמנע שממלא את הלב של רבבות המבקרים שכבר עלו להר, גם כאלה שהגיעו עד המורדות הלבנים חמושים במזחלת מאולתרת או בשקית ניילון שהושקעו בה 10 אגורות.
השבוע צפויות לרדת בחרמון כמויות נוספות של שלג, ואחרי שהאתר ייפתח מחדש – צפויים עוד כמה שבועות של מסלולים בלבן. יום של גלישה בפאודר איכותי מבטיח גם לגולשים מנוסים תמונות וסרטונים שיוציאו את העיניים לחבר'ה. אולי הכול בקטן - אבל לא פחות לבן.
האתר משתרע על שטח בן למעלה מ-2,400 דונם, והנקודה הגבוהה ביותר בו היא בגובה 2,040 מטר. אז נכון, יש הרים גבוהים מהחרמון, יש אתרי סקי גדולים ממנו, אבל כשבודקים לעומק מתברר שהנגישות של אתר הסקי לגולש הישראלי – ודאי לגולש המתחיל – היא פתרון מוצלח במיוחד. יואב אלימי, גולש סקי מגיל 6 ומדריך גלישה זה 20 שנה, גלש באתרים רבים באירופה. לדבריו, אתר החרמון הוא המתאים ביותר לגולשים מתחילים: "זה אולי לא האתר הכי קל, אבל יש בו משהו שמותאם לתרבות הישראלית. הוא הכי מתאים לנו".
שיעור גלישה בחרמון לשדרוג היכולות
אלימי ממליץ לגולשים מתחילים בחרמון לא לוותר על הדרכה מקצועית, אפילו בקבוצות: "חשוב מאוד להשקיע בשיעור. לומדים טוב-טוב את מה שהמדריך מעביר, ואז מתחילים לתרגל. אני לא מבין את האנשים שמנסים להתחיל לגלוש לבד בחרמון". לדבריו, ההדרכה הקבוצתית באתר מספיקה כדי ללמוד יסודות בסיסיים: "אחרי יום של הדרכה בחרמון, כאשר אתה מגיע לאתר בחו"ל והמדריכים מחלקים את הגולשים לפי רמות הגלישה – המדריך רואה שאתה טוב יחסית לאחרים, ואז יקפיצו אותך לקבוצה של גולשים מתקדמים יותר".
"הישראלים פחות מפחדים בהשוואה לאירופים, בעיקר בגלל אופי החיים שלנו – צבא, חיים קשים, אנחנו מחושלים. האירופים לא מכירים את המנטליות הזאת ולוקחים את הזמן בהדרכות. זה לא עניין של חוסר אחריות, אלא התאמה לאופי", מסביר אלימי.
מזרח תיכון לבן
הרוח הישראלית מורגשת היטב גם במה שקורה על המסלולים ואחרי הגלישה, כפי שמספר אלימי: "בזמן שאתה גולש צועקים לך מהרכבל, זה כיף וזה חי. אחרי הגלישה נוסעים חמש דקות למג'דל שאמס, לפאבים ולמסעדות, ויש אווירה טובה. זה אמנם לא אפר'ה סקי עם ריקודים כמו באירופה, אבל זו חוויה אחרת, גלישה ים-תיכונית".
אלימי הולך עוד צעד קדימה ומדמיין חוויה ים-תיכונית גדולה יותר, אם רק נוכל לשלב גלישה גם במדינות השכנות כמו שנהוג באירופה: "סוריה מאוד מעניינת אותי בתור גולש בהתחשב בעובדה שיש שם כמות מטורפת של שלג, אבל אין שם רכבל אחד פעיל ואין להם מודעות לסקי. זה כל כך מבוזבז. יכול להיות כיף אם היה לנו סקי-פס משותף שאתה מתחיל בצד שלנו ועובר לצד השני, ואז מסיים את היום על חומוס ונרגילה, או אלכוהול בלבנון".
הטיפ המפתיע לגולשים מנוסים
רבבות המבקרים והגולשים שעלו לחרמון כדי לנשום קצת שלג מכירים את ה"טקס" הקבוע של עמידה בפקקים. סוד גלוי הוא שגולשים ותיקים משתדלים להימנע מלהגיע למסלולים בשבתות, אבל לאלימי יש עבורם טיפ מפתיע: "בואו דווקא בשבת!", הוא מכריז, "רוב הגולשים מפחדים להגיע בשבת, וההמונים שעומדים בפקקים הם המבקרים שבאים רק לראות את השלג. הגולשים צריכים להשקיע טיפה יותר מאמץ, להגיע מוקדם לפני התורים – ואז יש לרשותם אתר שלם עם כל המסלולים". אז בפעם הבאה שתעלו לחרמון ותמצאו את עצמכם גולשים על מסלול פנוי לגמרי – תוכלו להודות לנו. אין בעד מה.
הכותב הוא עורך תוכן ב-SkiDeal