שגריר ישראל במצרים הוחזר ארצה בשל התרעות
ב"טלגרף" הבריטי דווח כי השגריר דוד גוברין הוחזר לישראל לפני שלושה חודשים יחד עם דוברו ועם הקונסול של המשלחת - בשל חשש לביטחונם האישי. בשב"כ אישרו כי עקב שיקולים ביטחוניים צוות השגרירות לא שב מאז לקהיר
שגריר ישראל במצרים דוד גוברין הוחזר לישראל בסוף 2016 עקב התרעות על איום ביטחוני יחד עם שני חברי צוות אחרים במשלחת - ומאז השלושה לא שבו לקהיר. כך דיווח היום (ג') ה"טלגרף" הבריטי. דובר משרד החוץ עמנואל נחשון סירב להגיב לידיעה, אבל כשעה לאחר הדיווח בעיתון הבריטי אישר השב"כ כי בשל שיקולים ביטחוניים הוגבלה חזרת צוות השגרירות של משרד החוץ לקהיר.
לפי הדיווח, גוברין הוחזר לארץ לפני כשלושה חודשים, ומאז לא מגיע לקהיר, אך ממשיך בתפקידו. הוא עובד בימים אלו מירושלים, ובמשרד החוץ מקווים להחזירו למצרים בזמן הקרוב. בעיתון הבריטי דווח כי לא ברור על מה התבססו האיומים הביטחוניים, אבל הדבר קשור לעובדה שבשנה האחרונה היו כמה פיגועי טרור במצרים. גם דובר השגרירות אוהד צמת והקונסול יהודה גולן שוהים בישראל ולא חזרו לקהיר בעקבות חשש לביטחונם.
בספטמבר 2011 הסתער המון פורע על שגרירות ישראל בקהיר, שם התבצרו שישה מאבטחים ישראלים. רק בהתערבות של נשיא ארה"ב דאז ברק אובמה מול נשיא מצרים - נשלחו כוחות מצריים מיוחדים לשגרירות כדי לחלץ את המאבטחים הישראלים.
בשנים האחרונות השגרירות פעלה מתוך מבנה קטן בתוך מעון השגריר בשכונת מהדי שבדרום קהיר - וזאת תחת אמצעי אבטחה כבדים. אנשי המשלחת היו עובדים בשתי המדינות לסירוגין ונוסעים הלוך וחזור בין ישראל למצרים.
השגריר גוברין מונה לתפקיד בקיץ האחרון ובספטמבר הגיש את כתב האמנתו לנשיא עבד אל-פתאח א-סיסי. באתר שגרירות ישראל בקהיר יש תמונה של גוברין מבקר במוזיאון הלאומי בחודש נובמבר, אולם מאז אין כל אזכור לנוכחות שלו במצרים.
בחודש ספטמבר ערך גוברין ביקור נדיר בעיר אלכסנדריה יחד עם צוות השגרירות, ונפגש עם ראש הקהילה היהודית במקום. היה זה ביקור ראשון זה שנים של נציגות ישראלית באלכסנדריה. במוקד הביקור שקיים ונמשך יומיים עמד סיור בבית הכנסת הגדול על שם אליהו הנביא בעיר ובמשרדי הקהילה היהודית.
השגריר פקד גם את משרדי הקהילה היהודית ששירתו את אנשי הקהילה ובהם בית דין רבני, בית ספר, משרדי רישום והנפקת אישורים, קבוצות ספורט כמו "מכבי אלכסנדריה" ועוד. גוברין גם הגיע לספרייה החדשה של אלכסנדריה, וביקר יחד עם צוותו במוזיאון סאדאת המצוי בספריה המקומית.