המורות שמתחפשות לדמויות מספרי ילדים
ליאת שמרלינג-מאיר מתחפשת כל שנה לדמות מספר ילדים אהוב ואף תופרת תחפושת למורות שעובדות איתה במטרה להוות השראה לתלמידים. "אני שומעת ילדים שמספרים שההורים הזמינו תחפושת ברשת וחושבת על פורים אחר לגמרי שחוויתי בתור ילדה"
בעוד פחות מחודש נחגוג את חג פורים - אחד החגים הססגוניים, המשמחים והמהנים שלנו. העיסוק בתחפושות החל כבר לפני חודש כששמעתי את הילדים בכיתה אומרים אחד לשני - "אבא שלי יביא לי תחפושת מארצות הברית" ו"אמא שלי כבר הזמינה את התחפושת באינטרנט". נזכרתי שכשאני הייתי ילדה התחפושות בדרך כלל עברו אלי בירושה - מהבת של השכנים, מהחברה שלי שמאוד אהבתי את התחפושת שלה משנה שעברה, תחפושות שהורכבו משלל פריטים שמצאנו בבית ואפילו מפריט וינטג' מהארון של סבתא.
זה לא שלהורים שלי לא היה כסף לקנות לנו תחפושות. הם פשוט האמינו שחלק מהכיף זה ליצור את התחפושת ביחד (גם אם הם לא תפרו אותה אלא הרכיבו אותה יחד אתנו משלל פריטים).
אני מאמינה שמנהג התחפשות בפורים נותן לנו הזדמנות להכיר קצת טוב יותר את הילדים - השאלה: "למה תרצה להתחפש?" יכולה להיות שאלה עניינית, אבל יכולה גם להיות שאלה שמזמינה אתכם לגלות עוד משהו על העולם של הילד שלכם. אם תשאלו את ילדכם "למה תרצה להתחפש?" בתוספת "מה תרצה להיות כשתגדל?" או "אם היית יכול להיות כל דבר שבעולם, למה היית מתחפש?" או "מה הספר ילדים האהוב עליך?" מגוון התחפושות שתחשבו עליו יגדל. בנוסף, תלמדו עוד משהו על העולם של הילד שלכם ותהיה לכם הזדמנות להכין את התחפושת בעצמכם, תחסכו כסף ותרוויחו זמן איכות עם ילדכם.
אגב, היום זה לא כל כך מסובך להכין תחפושת לבד, כל שצריך לעשות הוא להיכנס לרשת החברתית Pinterest ולכתוב Costumes DIY ותגלו עולם מופלא מלא ברעיונות לתחפושות בעבודת יד שתוכלו לעשות בבית.
מאז שאני מורה, אני מתחפשת כל שנה לדמות מספר ילדים אהוב. אני תופרת, יוצרת ומרכיבה תחפושת לי ולמורות שעובדות יחד איתי (מזל שהן משתפות פעולה) בשאיפה שאולי גם בפורים, נהווה השראה עבור התלמידים שלנו.
לטורים הקודמים:
- הפחד מכישלון: המורה שמלמדת ילדים לטעות
- השיטה שעזרה לתלמידים להתגבר על הפחד מחיסונים
ומה עם ילדים שלא רוצים להתחפש?
אז קודם כל זה בסדר, אנחנו לא מכריחים אף אחד להתחפש אבל חשוב להבין מאיזה מקום נובעת ההימנעות כדי שנוכל לעזור. בדרך כלל, הדבר נובע מביישנות, קושי ביכולת לבחור או קושי חברתי אחר. שיחה סביב השאלות שהצעתי בשילוב ההצעה "בוא נכין יחד תחפושת" והמסר "הבחירה בידך ואני פה כדי לעזור לך להגשים את הבחירה", מפוגגת את ההתנגדות, מגייסת את הילד ומאפשרת ליצור יחד תחפושת מקורית ומשמעותית.
לפעמים, עוזר גם להתחפש עם חבר או אפילו לעשות תחפושת משפחתית. אם הילד שלכם עדיין לא מעוניין להתחפש, הכינו לו תחפושת בעצמכם, כך שאם באותו היום כשיגיע לגן או לבית הספר יתחרט שלא התחפש, תהיה לו תחפושת בהישג יד.
יש כאלה שחושבים שאני מייחסת לתחפושת יותר מדי חשיבות, אבל מדי שנה כשאני רואה למה בחרו הילדים להתחפש, אני מרגישה שאני מצליחה להכיר עוד חלק מהם. נוסף על כך, אני זוכה "להעיר לחיים" את ספרי הילדים האהובים עליי.
אז למה ילדיכם יתחפשו השנה? חג פורים שמח.
הכותבת
היא מחנכת כיתות א'-ב' ובעלת הבלוג מורה בפיג'מה
הכיתה של ליאת שמרלינג-מאיר. צפו: