יו"ר חברת אשטרום נחקר בפרשת השוחד בנתניה; פז ושתי חברות נוספות מעורבות
פרסום ראשון: יו"ר חברת הבנייה אשטרום ואחד מבעליה, אברהם (רמי) נוסבאום, נחקר ביחידת להב 433 בחשד שנתן שוחד במסגרת החקירה שבה הסתבכה גם ראש העיר מרים פיירברג. בנוסף, שלוש חברות ציבוריות מעורבות בפרשה, בהן חברת פז שמנכ"לה יונה פוגל נחקר בחשד שהועברו כספים במסווה של תרומות כדי לקדם את עניינם בעיר
התפתחות בפרשת השחיתות בעיר נתניה: יו"ר חברת הבנייה אשטרום, אברהם (רמי) נוסבאום, נחקר באזהרה בחשד למתן שוחד בפרשה הנחקרת שבמסגרתה נעצרו גם ראש העיר מרים פיירברג ובכירים בעירייה. כך נודע ל-ynet. בנוסף, שלוש חברות ציבוריות נוספות מעורבות, לפי החשד, בפרשה כולל חברת פז, שהמנכ"ל שלה יונה פוגל נחקר גם כן באזהרה בחשד שגורמים בפז העבירו כספים במסווה של תרומות כדי לקדם את עניינם בעיר.
בפרשה חשודה פיירברג כי קיבלה שוחד יחד עם גורמים בכירים בעירייה בתמורת להקלות עם קבלנים. בין היתר נעצר גם צפריר, בנה של ראש העיר, בחשד שקיבל מאות אלפי שקלים שוחד עבור אדם אחר. פיירברג עצמה חשודה שקנתה בית בבניין ליד הים באמצעות עו"ד נאמן ובסוף אף חתמה על היתרי בנייה בפרויקט.
כעת מתברר כי יו"ר חברת הנדל"ן הבורסאית אשטרום זומן אתמול לחקירה באזהרה בלהב 433. הוא נחקר בתת-פרשה הקשורה לחקירה בעיריית נתניה, ובסיום החקירה נאסר עליו ליצור קשר עם הגורמים המעורבים.
הבוקר (ד') דיווחה החברה לבורסה כי נוסבאום נחקר "בחשד לביצוע לכאורה של עבירות שוחד בתפקידו כנושא משרה בחברה בקשר עם פרויקטים שלה וחברות קשורות שלה". בהמשך מסרה חברת אשדר מקבוצת אשטרום הודעה דומה. עוד נמסר כי "להערכת החברה, בהתנהלותו של נוסבאום או של החברה, לא נפל כל רבב ודופי וכי לאחר בירור העובדות יתברר כי שמו שורבב לפרשה בשוגג".
פיירברג נעצרה בתחילת חודש ספטמבר בתום חקירה סמויה של היחידה הארצית לחקירות הונאה. יחד עם פיירברג נעצרו גם בעלה לשעבר אלי, בנה צפריר, יו"ר הוועדה לתכנון ובנייה בנתניה שמעון שר, ועו"ד אברהם גוגיג. לפי החשד, פיירברג ושמעון שר, ששימש עד לאחרונה סגנה ומכהן כיו"ר ועדת המשנה לתכנון ובנייה בעיר, לקחו שוחד מקבלנים ומיזמים ובתמורה קידמו פרויקטים.
פיירברג נחקרה באזהרה ביחידת להב 433 גם בנוגע למלון קוראל בעיר, אחד המתחמים היקרים בנתניה. היא רכשה בו שותפות בדירה, אבל לפי החשד הסתתרה מאחורי עורך דין שהוא זה שרכש בפועל את הנכס. לדבריה, הסיבה לשימוש בו הייתה דווקא כדי להסתיר מהיזם את הקשר שלה לרכישה, כדי שלא יידע ולא יבקש את עזרתה.
בסוף חודש נובמבר שבה פיירברג לבניין העירייה כשנאסר עליה לדבר עם כמה בעלי תפקידים בעירייה לפי רשימה שמסרה המשטרה. עם חזרתה אמרה פיירברג שהכול עלילה. "אני משוכנעת שרשויות החוק ייווכחו לדעת שאותה עלילה שניסו או בעצם הצליחו להעליל נגדי, אין בה דבר ולא דבק בי שום רבב. התנהלתי במשך כל שנותיי בעירייה, שהן יותר מ-40 שנה, על פי החוק, בצורה ערכית. אין לי פירור שלא מדווח לרשויות המס בישראל. אני משוכנעת שזה ייגמר ללא כתב אישום".