שתף קטע נבחר
 

ספרד-ישראל בצלחת אחת: הצצה אל מאחורי הקלעים של שיתוף פעולה קולינרי

ארוחה משותפת חוצת ימים ויבשות: איך זה בדיוק עובד? קיבלנו הצצה למסע הקולינרי של השף הלל תווקולי לספרד, לקראת ארוחה משותפת עם השף הספרדי בעל כוכב מישלן, פרננדו דל סארו

 

צילום: תיקי גולן עריכה: אמיר סולומון

צילום: תיקי גולן עריכה: אמיר סולומון

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

סומָק מארץ רחוקה: סיפורים על מסעות קולינרים בעולם יש לא מעט, אבל מסע קולינרי מסוג אחר עשה השף של מסעדת "פאסטל" בתל אביב, הלל תווקולי, שהתארח במשך 4 ימים במסעדת "קאזה חוזה" בספרד, אצל השף פרננדו דל סארו. המסעדה, המעוטרת בכוכב מישלן אחד, שוכנת בעיירה בשם אראנחוואז, הנמצאת במרחק 40 דקות נסיעה ממדריד.

השף פרננדו דל סארו ממסעדת "קאזה חוזה" (מימין) והשף הלל תווקולי ממסעדת "פאסטל" (צילום: Sunshine Media Lab) (צילום: Sunshine Media Lab)
השף פרננדו דל סארו ממסעדת "קאזה חוזה" (מימין) והשף הלל תווקולי ממסעדת "פאסטל"(צילום: Sunshine Media Lab)

המפגש בין השפים התרחש במסגרת אירוע ראשון בסדרת ה"מהדורה המיוחדת" של פסטיבל Round Tables by American Express, במהלכו יגיעו לארץ גם במהלך השנה (מחוץ לפורמט המוכר המתקיים בחודש נובמבר) שפים בינלאומיים, ויבשלו במסעדות מקומיות, ארוחות מיוחדות, שהן תוצאה של שיתוף פעולה קולינרי בין שני השפים.

הלל תווקולי ממסעדת "פאסטל": השף המארח (צילום: Sunshine Media Lab) (צילום: Sunshine Media Lab)
הלל תווקולי ממסעדת "פאסטל": השף המארח(צילום: Sunshine Media Lab)
שעות הערב הוקדשו לסיור בין הטאפס הכי עדכניים ונחשבים במדריד, ושעות הבוקר הוקדשו לסיור שווקים והכרת חומרי הגלם המקומיים. אחרי יומיים כאלה פנו השניים ל"קאזה חוסה", המסעדה של פרננדו הממוקמת ליד השוק של העיירה.

"קאזה חוסה", ספרד (צילום: Sunshine Media Lab) (צילום: Sunshine Media Lab)
"קאזה חוסה", ספרד(צילום: Sunshine Media Lab)
המסעדה, שנפתחה לפני למעלה מ-50 שנה הייתה בבעלות הוריו של פרננדו, ושימשה גם כבית המשפחה. פרננדו ושלושת אחיו, נולדו, הלכה למעשה, במטבח המסעדה, בעזרת מיילדת. הקומה העליונה של המסעדה שימשה אז למגורי המשפחה, והקומה התחתונה שימשה כמסעדה.

הקומה העליונה: עכשיו מסעדת שף מכוכבת (צילום: Sunshine Media Lab) (צילום: Sunshine Media Lab)
הקומה העליונה: עכשיו מסעדת שף מכוכבת(צילום: Sunshine Media Lab)
הקומה התחתונה: טאפאס בר (צילום: Sunshine Media Lab) (צילום: Sunshine Media Lab)
הקומה התחתונה: טאפאס בר(צילום: Sunshine Media Lab)
בשנת 1991 המקום עבר שיפוץ כללי והפך מטברנה למסעדה מפוארת. מאז הוא גם לא משמש יותר למגורים – והיום הקומה העליונה מוקדשת למסעדה המכוכבת, והוקמה התחתונה היא מעין אטלייה קליל ושובב, שאליו אפשר להגיע גם אחרי יום עבודה לכוס יין וטאפס.

 (צילום: Sunshine Media Lab) (צילום: Sunshine Media Lab)
(צילום: Sunshine Media Lab)
 (צילום: Sunshine Media Lab) (צילום: Sunshine Media Lab)
(צילום: Sunshine Media Lab)

אז אם שאלתם את עצמכם פעם מה פירוש המושג פארם טו טייבל – כדאי שתפגשו את פרננדו ואת האיכר שלו. האיכר, המגדל סוגים שונים של כרוב, קולורבי, חסה וקייל, עובד לבדו בשדות אראנחווז, בלי עוזרים. רק הוא, מגפי הבוץ שלו והטרקטור.



משדות אראנחוואה - לצלחת ()
משדות אראנחוואה - לצלחת
חומרי הגלם האלה ינוחו רק שעות נוספות אחרי הקטיף בצלחות של האורחים במסעדה. השף, רוכש את חומרי הגלם שלו אך ורק ממגדלים פרטיים שאותם הוא מכיר. טיול ספונטני בשוק - שכחו מזה. השף יודע בדיוק מאיפה הגיעה כל חסה שנחה לו על משטח העבודה במטבח, מי גידל אותה, מי ליטף אותה בימים הקרים ומי קטף אותה.

 

ניסויים בחומרי גלם: השף הלל תווקולי (מימין) והשף פרננדו דל סארו, במטבח של "קאזה חוסה" (צילום: Sunshine Media Lab) (צילום: Sunshine Media Lab)
ניסויים בחומרי גלם: השף הלל תווקולי (מימין) והשף פרננדו דל סארו, במטבח של "קאזה חוסה"(צילום: Sunshine Media Lab)

טווקולי הביא לדל סארו "שקית הפתעות" משוק לוינסקי בתל אביב, ובה תבלינים, כאלה שהוא מכיר (כמו לימון פרסי) וכאלה שפחות (כמו סומאק). אחרי ניסויים ארוכים עם חומרי הגלם, אחרי דיונים ממושכים אל תוך הלילה ואחרי התאמות לאילוצי חומרי הגלם בארץ, נסגר ונחתם התפריט שיבשלו השניים ב"פאסטל" במשך ארבעה ערבים.

 

השף פרננדו דל סארו במפגש ראשון עם סומק ()
השף פרננדו דל סארו במפגש ראשון עם סומק

בין המנות שיכינו השניים יהיו שיפודי אנשובי עם זיתים וחמוצים, מולים חלוטים ביין לבן, סלט חווה ירוק, דג כבוש בחמאת יוזו ואצות, זנב שור בתבשיל עמוק של ירקות שורש וציר בקר, תבשיל שעועית לבנה עם ספריבס טלה, תמנון וקלמרי עם שעועית חרוכה וקייל, ולקינוח - צ'ורוס עם קרמל מלוח, אורז חרוך מבושל בהדרים ומוס שוקולד משודרג.

  

Round Tables by American Express, Special Edition: שף הלל תווקולי ממסעדת "פאסטל" - תל אביב, מארח את שף פרננדו דל סארו ממסעדת "קאזה חוסה" - ספרד, בין התאריכים 5-8 במרץ, החל מהשעה 18:30, ארוחת טעימות בת 7 מנות, המחיר: 299 שקלים לסועד (239 שקלים למחזיקי כרטיס אמריקן אקספרס), לא כולל שתייה, הזמנות באתר הפסטיבל

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים