איך שילוב של עדשים וקינמון יגרום לכם לרדת במשקל
אחת הבעיות הגדולות בתהליך ירידה במשקל היא היכולת לשמור על ההישג, בעיקר אם הירידה הייתה מהירה. מה מומלץ לאכול כדי לרזות ולשמור על המשקל - בלי לחשוב כל הזמן שאתם "בדיאטה" וגם, לא לסבול בדרך
כל מי שכבר למוד ניסיון ודיאטות, יכול להעיד כי אי אפשר לרמות את הגוף. לירידה מהירה במשקל יש מחיר כבד: כלכלי (שיטות של דיאטות, קבוצות, מפגשים פרטיים, תכשירים, קורסים ועוד) ונפשי (כל ירידה מהירה כיום מלווה בעלייה עם ריבית של תסכול ומשברים נפשיים).
אז אמנם לעבוד על הגוף לא ניתן, אבל בהחלט ניתן לספק לו את המרכיבים התזונתיים שיאפשרו את הירידה המהירה הזו במשקל, ללא סבל ועם הרבה הנאה ובכך לשמור על הירידה - שזה האתגר הגדול ביותר של אדם שחווה ירידה במשקל.
קראו עוד:
תתפלאו: ירידה מהירה במשקל עדיפה מאיטית
בדיאטה? 5 הטעויות שמונעות ירידה במשקל
3 שינויים קטנים בתזונה שיגרמו לכם לרדת במשקל
ירידה במשקל מתבססת על כמה עקרונות פשוטים:
1. הפחתה ברמות האינסולין - הורמון המעודד יצירה של שומנים. הפחתתו מתבצעת על ידי הפחתת הפחמימות.
2. גירעון קלורי - הפחתה בכמות האנרגיה אותה אנו צורכים.
3. לוגיסטיקה - אם זה לא נוח זה לא קורה. יש לדאוג שהאוכל שלנו זמין ונגיש ובכך נמנע מאכילה בדוכני המזון והמסעדות.
4. אוכל טעים זה הסוד - "אם זה לא טעים, זה לא משביע". אחד העקרונות בטיפול בהשמנה מתבססות על כך, שעל מנת שנפסיק לאכול משהו, הוא צריך להיות טעים, אך ללא סוכר, בגלל שסוכר הוא סם הגורם לנו לאכול עוד ועוד.
אז מה כדאי לאכול כדי להיות מוכנים לקיץ שכבר מגיע?
1. עדשים
יש צורך לצמצם פחמימה, ולכן רצוי לצרוך מזונות שעשירים בסיבים תזונתיים, התורמים לתחושת השובע, תורמים להפחתת רמות הכולסטרול, הפחתת שומנים בדם ועשירים בברזל ובחלבון.
שילוב של 5-6 כפות עדשים בארוחת הצהריים במקום פסטות ולחם לבן בשילוב של סלט, מהווה ארוחה גדולה ומשביעה התורמת להפחתת רמות הפחמימה והקלוריות מהארוחה הרגילה שלנו.
2. תה ירוק
כאשר בוחנים את ההשפעה של משקאות רבים על הרכב הגוף, רואים ששילוב של תה ירוק מספר פעמים ביום יכול להאיץ את קצב הירידה באחוז השומן, וזאת ביחס למשקאות מדוברים אחרים הקשורים לדיאטה והרזיה.
במקביל, נמצא כי ניתן להעלות במסת השריר במקביל לירידה בשומן בהנחה ומשלבים פעילות גופנית מתאימה. כמו כן, מחקרים אחרונים מראים כי לתה הירוק יש את היכולת לווסת את רמות הסוכר לאחר הארוחה, ובכך למנוע נפילה ברמות הסוכר ולאפשר ירידה מתונה ברמות הסוכר בדם, דבר שיסייע בדיכוי תחושת הצורך למתוק שלאחר הארוחה.
בנוסף, התה הירוק הוא משקה חם, היוצר תחושת מילוי ובכך מפחית את הצורך באכילה מוגזמת ומיותרת של קלוריות.
3. קינמון
שילוב של קינמון במזונות שונים כגון: יוגורטים ואף בשר, מעניק תחושת מתיקות, יכולה לסייע בהתמודדות עם הרצון במתוק, המאפיינת את תקופת הדיאטה.
כמו כן, הקינמון הינו מרכיב טבעי המסייע בהעלאת הרגישות לאינסולין, ובכך מסייע להכנסת הסוכר לתאים, ויסות רמות הסוכר ואף ויסות רמות האינסולין, ובכך יכול לסייע בזירוז ניצול השומנים בגוף לאנרגיה.
4. קקאו
הקקאו הטבעי האורגני הינו חומר טבעי עשיר בנוגדי חמצון המסייעים לבריאות הלב ולמערכת החיסון. ניתן להוסיפו לגבינות ויוגורטים טבעיים, ולקבל מעדני שוקולד.
שילובו עם שמן קוקוס, מאפשר יצירת ממרחים טעימים טבעיים, שיחליפו את ממרחי השוקולד העשירים בשמן וסוכר.
5. שומנים בריאים
לשומנים שמקורם מהטבע כמו טחינה גולמית, שמן זית, אגוזים שונים ועוד, ישנה השפעות חיוביות על כל נושא בקרת המשקל. שומנים מהצומח העשירים באומגה 9 ואומגה 3, מסייעים בוויסות תחושת הרעב, בוויסות תחושת השובע ובכך מקטינים לנו את הנטייה לחפש ולנשנש מרכיבי תזונה לא בריאים כמו עוגיות ועוד.
כמו כן, לחובבי האפייה, ניתן להכין עוגיות בצורות שונות ללא תוספת סוכר על ידי שימוש במקורות השומן, ובכך לסייע בפתרון הדחף למתוק. שילוב של טחינה, סילאן טבעי וקמח כוסמין למשל, יכולים לספק עוגיות טחינה טעימות ומזינות שניתן לשלבן מספר פעמים ביום לצד הקפה או התה.
בכל מקרה, מומלץ לאכול במהלך היום כל 2-4 שעות. מאחר שאכילה של משהו קטן כל כמה שעות, מונעת את תחושת הרעב, ובכך את החיפוש אחר המתוק, במיוחד בשעות הקשות של אחר הצהריים ואחרי ארוחת הערב.
הכותב הוא מרצה לתזונה, B.sc במדעי התזונה
ההשמנה כבר הפכה למגפה: צפו