בעקבות סרטון שפורסם ב-ynet: גם הנהג המתלונן יועמד לדין
נהג שנפגע מנהג אחר שנכנס לנתיב הנסיעה שלו, הופתע לגלות שהמשטרה מתעלמת מסרטון שמוכיח כי הותקף בכביש, וסגרה את התיק. לאחר חשיפת התיעוד, החליטו במשטרה לחקור שוב ולהעמיד לדין את שניהם
סרטון שפורסם ב-ynet ובו מתועדת בריונות כביש שהובילה לתאונה, הוביל לפתיחה מחדש של התיק. לאחר חקירה הוחלט להעמיד לדין את שני הנהגים, והתביעה המשטרתית צפויה להגיש נגדם כתב אישום. במשטרה סבורים כי גם הנהג המתלונן נהג בבריונות כיוון שלא איפשר לאחר להיכנס לנתיב הנסיעה שבו נהג.
התאונה התרחשה ב-20 בנובמבר 2016 בכביש 443. מאז ניסה הנהג הנפגע למצות את הדין עם הפוגע, אך נשלח מתחנה לתחנה עד שהתיק נסגר בטענה של חוסר עניין לציבור. לפני כחודש פורסם סרטון התאונה ב-ynet ולאחריו חקרה המשטרה את שני הנהגים.
המתלונן סיפר כי באזור המחסום שמוביל לכביש בגין בירושלים, הוא הבחין בנהג שמנסה "לחתוך" אותו ואף נוסע בניגוד לחוק. "הוא ניסה 'לחתוך' אותי. המשכתי לנסוע בנתיב שלי ולא התאפשר לו לעבור אותי", טען. "אחר כך הוא ניסה גם לעקוף בפס לבן. בהמשך הוא עשה הכול כדי להגיע אליי שוב, שמתי לב לזה, וניתן לראות בסרטון שהוא עשה הכול כדי להגיע אליי ועשה את זה בכוונה".
בתיעוד, שנמסר גם לחוקרי המשטרה, ניתן לראות שהנהג הפוגע מבצע עקיפות מסוכנות על מנת להגיע לרכבו של המתלונן. אלא שאז החל מסע בין תחנות המשטרה. "התלוננתי באגף התנועה במרכז כלל בירושלים", סיפר הנהג המותקף. "החוקר הסתכל בסרטון ואמר לי 'זו לא תאונה רגילה, אתה צריך להגיש תלונה על תקיפה'. הוא שלח אותי לתחנת לב הבירה, אבל החוקר שם סירב לצפות בסרטון ואמר לו שהוא לא יכול לפתוח בתחנה זו תיק. הסברתי לו שזה מה שאמרו לי בתנועה, ואז הוא אמר לי 'אם תפתח תיק - אני אסגור אותו ישר'. הוא אמר לי 'זו תאונה רגילה' מבלי לצפות בסרטון. אמרתי לו שבן אדם ניסה לרצוח אותי. הם לא בחנו ולא הסתכלו".
המתלונן לא התייאש והגיש תלונה במשטרה, ואז התברר לו כי היא עברה לטיפול בתחנת שפט בשכונת נווה יעקב. "הגעתי לתחנה ושם החוקר אמר לי שהוחלט לסגור את התיק מחוסר עניין לציבור. הם לא צפו בסרטון בכלל. הוא נתן לי פתק ביד ואמר לי שאני יכול להגיש ערעור", סיפר.
בעקבות היחס שספג, בחר המתלונן להעביר את הסרטון לעמותת "אור ירוק". למרות שהחוקר בתחנת שפט אמר למתלונן בפירוש כי התיק נסגר ואף הציג בפניו את דרכי הערעור – במשטרה טוענים מנגד כי התיק עבר שוב למשטרת התנועה.
מה ששינה את עמדת המשטרה היה הסרטון שנחשף. "במקרה הנוכחי הובאה לידיעת המשטרה ראיה שלא הוצגה על ידי המתלונן ביום הגשת התלונה. לאחר שזאת נבחנה, הוחלט על המשך ניהול החקירה על-ידי חוקרי אגף התנועה מתוך כוונה להגיע למיצוי הראיות בתיק וחקר האמת. בסיום הבדיקה תשיב משטרת ישראל לפונה הודעה בדבר תוצאותיה", אמרו במשטרה.
כאמור, שני הנהגים המעורבים נחקרו. שניהם צפויים לעמוד לדין בגין עבירה של נהיגה בקלות ראש וגרימת תאונה. זאת כיוון שלא נתן לנהג השני להיכנס לנתיב הנסיעה. נגד הנהג הפוגע צפויה התביעה המשטרתית להגיש כתב אישום חמור יותר ולדרוש ענישה חמורה יותר.
מעמותת "אור ירוק" נמסר: "נהגים לא מפחדים להשתולל ולנהוג בבריונות בכביש ראשי לאור יום כי הם יודעים שהסיכוי שהמשטרה תתפוס אותם הוא נמוך. זו התוצאה הישירה של הקיצוץ המתמשך במספר ניידות התנועה והשוטרים.למשטרה אסור להקל ראש בעבירות של בריונות ולכן חייבים להתייחס בחומרה וברצינות כדי למגר את התופעה המסוכנת הזו שכבר גבתה חיים לא פעם".
במשטרה אמרו בהקשר זה: "עבירות אלימות ובריונות בכביש מהוות, בין היתר, גורם לתאונות דרכים. על כן משטרת ישראל רואה בתחום זה חשיבות רבה ופועלת לאכיפה מוגברת בכבישים, שבמסגרתה תגברה את אגף התנועה בכ-200 תקני שוטרים, תוספת 60 ניידות תנועה ועשרות מיליוני שקלים בפריסה שנתית".