איראן לטראמפ: ישראל היא סכנה לעולם, יש לה מאות ראשי נפץ גרעיניים
הדברים החמורים שנאמרו נגד איראן במסיבת העיתונאים המשותפת של הנשיא האמריקני וראש הממשלה נתניהו זוכים הערב לתגובה מצד משרד החוץ בטהרן: "המשטר הציוני מציב את האיום הגדול ביותר לשלום ולביטחון האזור והעולם בכך שהוא מחזיק במאות ראשי נפץ גרעיניים"
איראן מגיבה הערב (יום ה') בחריפות לטענות שעלו נגדה אמש במסיבת העיתונאים המשותפת של נשיא ארצות הברית דונלד טראמפ וראש הממשלה בנימין נתניהו: "המשטר הציוני מציב את האיום הגדול ביותר לשלום ולביטחון האזור והעולם בכך שהוא מחזיק מאות ראשי נפץ גרעיניים", אמר דובר משרד החוץ בטהרן בהראם קאסמי.
נשיא ארצות הברית אמר כי שאיפותיה הגרעיניות של איראן מציבות את אחד האתגרים הביטחוניים הגדולים ביותר לישראל. דובר משרד החוץ בטהרן הגיב: "האירוניה המרה היא שהאשמות חסרות בסיס שכאלו מועלות על-ידי המשטר הציוני שאינו כפוף לשום פיקוח בינלאומי". קאסמי חזר על הטענה האיראנית שאין לטהרן שאיפות לפתח נשק גרעיני: "ההאשמות נגד איראן עומדות בסתירה לכמה דו"חות של הסוכנות לאנרגיה אטומית שאישרו שתוכנית הגרעין של איראן נועדה למטרות שלום".
טראמפ הציב באחרונה את הממשל האיראני "תחת אזהרה" בעקבות ניסוי בשיגור טיל בליסטי. הוא אף הטיל סנקציות חדשות על המשטר. אתמול אמר בפגישתו עם נתניהו: "אתגרי הביטחון העומדים בפניכם עצומים - כולל האיום של שאיפותה הגרעיניות של איראן שדיברנו עליהן הרבה. הטלנו סנקציות חדשות על איראן ואעשה עוד כדי למנוע מאיראן לפתח אי פעם נשק אטומי. הסיוע הביטחוני לישראל נמצא בשיאו כדי להבטיח שלישראל היכולת להגן על עצמה מאיומים, שלמרבה הצער יש הרבה מהם".
ראש הממשלה נתניהו התייחס ארוכות לאיום האיראני בפגישה עם טראמפ, ואמר כי האיראנים מצהירים שוב ושוב שהם מתכוונים להשמיד את ישראל, והם אף כותבים את הדברים על גבי הטילים שהם משגרים.
גם האמירה של טראמפ בדבר האפשרות של מדינה אחת ממשיכה לחולל תגובות ברחבי המזרח התיכון. טראמפ אמר אמש כי "אם מסתכלים על שתי מדינות או על מדינה אחת – אני אוהב את האופציה ששני הצדדים יאהבו. אני מאוד מרוצה מהאופציה ששני הצדדים יאהבו. אני יכול לחיות עם כל אחת מהאופציות. חשבתי למשך זמן מה כי פתרון שתי המדינות נראה הקל מבין השניים אבל למען האמת, אם ביבי והפלסטינים, אם ישראל והפלסטינים מרוצים - אני מרוצה מהפתרון שהם הכי מעדיפים. בכל הקשור למעבר השגרירות לירושלים, אני אשמח לראות את זה קורה. אנחנו בודקים את זה ברצינות רבה ובזהירות רבה, האמינו לי, ונראה מה יקרה. אוקיי?".
דובר משרד החוץ המצרי, אחמד אבו זייד, אמר לסוכנות הידיעות הרשמית כי "העמדה של מצרים ברורה וידועה ביחס למה שקשור לחזון פתרון שתי המדינות ומושתת על תמיכה בפתרון שתי המדינות". הדובר המצרי ציין כי פתרון שתי המדינות "זוכה להסכמה בינלאומית ועונה על השאיפות של העם הפלסטיני בהקמת מדינתו העצמאית שמזרח ירושלים בירתה". הוא הוסיף כי מצרים תמשיך במגעיה עם הגורמים האזוריים והבינלאומיים המשפיעים כדי לעודד את הצדדים לחדש את המשא ומתן ולהכשיר את הקרקע להצלחת המשא ומתן".
בתגובה לדברים אמר בצהריים מזכ"ל הליגה הערבית אחמד אבו אל-רייט כי העברת השגרירות לירושלים עלולה להיות נפיצה במצב במזרח התיכון. אבו אל-רייט אמר אחרי פגישה שערך עם מזכ"ל האו"ם, אנטוניו גוטרש, שנוסחת שתי המדינות היא עדיין הפתרון הדרוש לסכסוך הישראלי-פלסטיני: "נדרש לסכסוך הסכם מקיף וצודק המבוסס על הקמת מדינה פלסטינית בגבולות 67' כשהבירה היא ירושלים".