שתף קטע נבחר

 

"פלין לחץ על ממשל אובמה להטיל וטו על ההחלטה נגד ישראל באו"ם"

המגזין "פוריין פוליסי" מדווח כי הגנרל מייקל פלין, שהתפטר השבוע מתפקיד היועץ לביטחון לאומי של ארה"ב, הפעיל לחצים על הממשל הקודם שיטיל וטו על החלטה 2334 נגד ההתנחלויות - בטרם השבעת טראמפ לנשיא. עוד דווח: "השגרירה הנוכחית באו"ם היילי ניסתה לשוחח עם קודמתה, אך זו סירבה לענות לטלפון"

מייקל פלין והנשיא טראמפ (צילום: AFP) (צילום: AFP)
מייקל פלין והנשיא טראמפ(צילום: AFP)

הגנרל מייקל פלין, שהתפטר השבוע מתפקיד היועץ לביטחון לאומי של ארה"ב על רקע דיווחים שניהל מגעים עם שגריר רוסיה בוושינגטון במהלך מרוץ הבחירות לנשיאות, הפעיל לחץ על חברים בממשל הנשיא הקודם ברק אובמה כדי שיטילו וטו על החלטה 2334 נגד ההתנחלויות במועצת הביטחון של האו"ם. כך דיווח אמש (יום ו') המגזין האמריקני "פוריין פוליסי".

 

לפי הדיווח, פלין לא היה השותף היחיד למאמצי השכנוע, וחברו לו בכירים נוספים בצוות המעבר של הנשיא דונלד טראמפ, בהם השגרירה האמריקנית הנוכחית באו"ם ניקי היילי. בסופו של דבר, חברי ממשל טראמפ לא הצליחו לשכנע אף מדינה להטיל וטו על ההחלטה, שאישורה התאפשר בשל העובדה שבצעד חריג נמנע ממשל אובמה מלנצל את זכות הווטו האמריקנית במועצה כדי לסכלה.

ניסתה לפעול נגד ההחלטה. היילי (צילום: AP) (צילום: AP)
ניסתה לפעול נגד ההחלטה. היילי(צילום: AP)
 

המגזין מציין כי שעות אחדות לפני ההצבעה, שנערכה ב-23 בדצמבר - פחות מחודש לפני השבעתו של טראמפ לנשיא - פנה צוות המעבר למחלקת המדינה בדרישה בהולה למסור את כל דרכי התקשורת, בהם מספרי טלפון וכתובות אי-מייל, של שגרירים ושרי החוץ ב-15 המדינות החברות במועצת הביטחון. הבקשה, טען גורם רשמי במחלקת המדינה לשעבר, נדחתה מחשש שתחבל במטרות הדיפלומטיות של ארה"ב.

 

ההצבעה נגד ישראל באו"ם

ההצבעה נגד ישראל באו"ם

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

"כולנו היינו נתונים תחת לחץ - אם זה מהישראלים או מהממשל של טראמפ", אמר למגזין דיפלומט במועצת הביטחון של האו"ם.

 

גורם רשמי מסר למגזין כי "השגרירה הנוכחית באו"ם ניקי היילי ניסתה לשוחח עם קודמתה בתפקיד סמנתה פאוור, אך זו נמנעה מלענות לטלפונים מחשש לניסיונות השכנוע להטלת וטו". היילי, כך צויין, התקשרה למשרדה של פאוור וגם לטלפון האישי שלה, אך לא זכתה למענה.

 

לפי הדיווח, פלין שם את עצמו כאחראי על יצירת קשר עם שגרירים במדינות החברות במועצת הביטחון, בהם אלו של אורוגוואי ומלזיה. "פלין ניסה להגיע לנציג שלנו", הודה גורם מלזי. אלא שהנציג המלזי במועצה, אחד התומכים הנלהבים בהחלטה נגד ההתנחלויות, לא ענה לשיחה. "הוא היה מאוד עסוק בניסוח טיוטת ההצעה בשעות לפני כן", הוסיף אותו גורם.

 (צילום: AP) (צילום: AP)
(צילום: AP)

ההימנעות החריגה של ארה"ב מההחלטה גרמה לקרע בין ירושלים לוושינגטון ולהתבטאויות חריפות נגד ממשל אובמה. עוד לפני ההצבעה, כשבישראל הבינו שארה"ב לא תטיל וטו, גורם ישראלי בכיר מסר כי אובמה ומזכיר המדינה בממשלו ג'ון קרי "עומדים מאחורי הצעד המביש. מאחורי גבה של ישראל בישל הממשל האמריקני בחשאי עם הפלסטינים החלטה אנטי-ישראלית קיצונית, שתיתן רוח גבית לטרור ולחרמות". לאחר העברת ההחלטה, ראש הממשלה בנימין נתניהו אמר כי ממשל אובמה "ביצע מחטף אנטי ישראלי מביש באו"ם".

 

ההחלטה שהתקבלה עלולה לפתוח פתח לתביעות נגד ישראל בבית הדין הבינלאומי בהאג ולהטלת סנקציות על המדינה – באו"ם ובאופן בילטרלי בין מדינות. אישים ישראלים המעורבים בהתיישבות ביהודה ושומרון יוכלו להיות חשופים לתביעות אישיות בבתי דין ברחבי העולם. ההחלטה גם פותחת פתח לקביעת מנגנוני פיקוח ודיווח על ישראל, דבר שיכול להוביל לסנקציות נגדה. בנוסף נוסח ההחלטה עלול לאפשר הטלת חרם על תוצרת מיהודה ושומרון, ובסעיף זה רואים בישראל מתן רוח גבית ל-BDS, תנועת החרם נגד ישראל.

 

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים