שתף קטע נבחר
 

ים המלח: אתרי נופש נמוכים במקום מלונות

על פי תוכנית חדשה של המועצה האזורית תמר, בתי המלון החדשים שייבנו במהלך העשור הקרוב יהיו נמוכי קומה ויתאימו לנוף המדברי הייחודי. ראש המועצה: "הבנייה הנמוכה מתחברת לסביבה, למאפייני המקום ולמרחב"

התוכנית החדשה של ים המלח: לא עוד מלונות גבוהים - רק אתרי נופש נמוכים שמתאימים לאופי המקום. על פי התוכנית, אותה חשף ראש המועצה האזורית תמר, דב ליטבינוף, במהלך ועידת איגוד התאגידים העירוניים שהתקיימה בשבוע שעבר באילת, ייבנו מסביב לים המלח מלונות נמוכי קומה שיתאימו לנוף המדברי הייחודי.

 

התוכנית גובשה בידי חל"י, החברה הממשלתית להגנות ים המלח מטעם משרד התיירות, והמועצה האזורית תמר. מטרת התוכנית: לא לחזור על טעויות שנעשו בעבר במתחמי תיירות ורצועות חוף אחרות בארץ, בהם נחסם קו החוף כמעט לחלוטין. לפי התוכנית העדכנית, מתוכננים להבנות עוד 3-4 בתי מלון בשטח הביניים שבין מלון ישרוטל ים המלח לבין מלון ליאונרדו פלאזה. המלונות כולם יתוכננו לפי כללים המאמצים תפיסה אדריכלית סביבתית-ירוקה ובנייתם תסתיים תוך כעשר שנים.

הדמיות של בנייה נמוכה בים המלח (הדמיה: ספאדי אדריכילים) (הדמיה: ספאדי אדריכילים)
הדמיות של בנייה נמוכה בים המלח(הדמיה: ספאדי אדריכילים)

 (הדמיה: ספאדי אדריכילים) (הדמיה: ספאדי אדריכילים)
(הדמיה: ספאדי אדריכילים)

כיום במתחם עין בוקק ונווה זוהר ישנם 14 בתי מלון, המכילים למעלה מ-4,000 חדרי מלון, המארחים מיליון ורבע מבקרים המגיעים לאזור מדי שנה. בנוסף, ייבנה במתחם מרכז בריאות וטיפולים חדשני, אשר ייתן מענה לקהלים ולאוכלוסיות המיוחדות אשר פוקדות את חופיו של ים המלח.

 

לדברי ליטבינוף, "אחרי טעות ישנה של אישור בניית מלונות רבי קומות הדומים למלונות ברחבי העולם, קיבלתי החלטה היסטורית לאשר רק בנייה נמוכה בחופי ים המלח. המשמעות היא כי לא נאשר עוד בניית מלונות רבי קומות - רק בנייה נמוכה המתחברת לסביבה, למאפייני המקום ולמרחב, ומכניסה את המדבר פנימה. זו תפיסה של בנייה אשר מחברת את התייר לסביבה הייחודית בה הוא נמצא".

 

מהנדס המועצה, גיא דוננפלד, הוסיף כי "התוכנית מחברת מחדש את המלונות והתיירות בים המלח לסביבה המיוחדת בה הם יושבים. תחת מלונות גבוהים מצופים קירות מסך או אבן, מתוכננים מלונות ברמת תיירות גבוהה, מבנים נמוכים המשתלבים בנוף המדברי פרושים על המדרונות לכיוון חופי הרחצה".

 

המועצה משקיעה כיום משאבים לשימור ים המלח והעלאת המודעות הציבורית לירידת המפלס ומצוקת הבולענים באזור. "הגדולה של האזור היא שכמעט ואין בולענים באגן הדרומי של ים המלח, וזה בניגוד לאגן הצפוני שבו עקב ירידת המפלס מתפתחים כ-400 בולענים חדשים מדי שנה", אומר דוננפלד. "היעדר בולענים מאפשר פיתוח בתנאי הוודאות הטובים ביותר באזור".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
הדמיה: ספאדי אדריכילים
הדמיה של בנייה נמוכה בים המלח
הדמיה: ספאדי אדריכילים
מומלצים