"אדריכל פרשת העולם התחתון": זה ראש אגף החקירות הבא
מינויו של תנ"צ גדי סיסו לתפקיד החוקר מספר 1, כפי שפורסם לראשונה ב-ynet, לא הפתיע בכירים במשטרה. סיסו היה המנוע מאחורי פרשת 512 שהפילה את בכירי העבריינים. "צריך להיות מאוד קשוח כדי להילחם בארגוני פשיעה בדרך שבה הוא עשה את זה". גורם בעולם התחתון: "הוא לא פראייר"
"אדריכל פרשת 512", "האיש שישן עם הפושעים וחושב כמוהם". אלו רק חלק מהסופרלטיבים שהעניקו היום (ב') גורמים בכירים במשטרה לתת-ניצב גדי סיסו, בעקבות ההודעה על ההחלטה למנותו כראש אגף החקירות - כפי שפורסם לראשונה ב-ynet. בכירים, בהווה ובעבר, מספרים על שוטר עטור הישגים, מנהיג, איש מקצוע מהמעלה הראשונה ומומחה במלחמה בארגוני הפשע. "אם סיסו יטפל בפוליטיקאים כמו שטיפל בארגוני הפשיעה - חבל להם על הזמן", מכריז גורם בכיר במשטרה.
"מדובר באדם שנותן מעצמו למען המערכת יותר מכל אחד שהכרתי", מספר איש משטרה בכיר לשעבר, שמכיר היטב את סיסו. "הוא תמיד עשה את העבודה ברמה הגבוהה ביותר, יכול לעמוד בכל לחץ אפשרי ולא חושש - גם אם הוא צריך להיכנס בקיר", הוסיף.
סיסו, שייכנס לתפקיד בקיץ ויחליף את ניצב מני יצחקי, בילה את רוב הקריירה שלו בצל של אגף המודיעין, ובגלל זה גם לא יודעים עליו הרבה. כבר ביחידת העיקוב הדרומית הוא היה סגנו של יצחקי ולאחר מכן גם המשיך איתו בשירות כמעט מקביל, עד שמונה לסגן ראש אגף החקירות. בין הממליצים הגדולים על סיסו בפני המפכ"ל רוני אלשיך, היה כמובן יצחקי, שלא חסך במחמאות.
"מדובר באדם שעשה תפקידים רבים במחוז הדרומי ובכל תפקיד שהוטל עליו הוא הצליח מעל ומעבר", סיפר בכיר לשעבר במשטרה, שאמר כי למד להכיר מקרוב את סיסו דווקא כשזה היה בתפקידים סמויים: "הוא עשה הרבה תפקידים סמויים מהעין - שם למדתי להכיר אותו ושם גם תמיד סמכנו אחד על השני".
אותו בכיר מספר על סיסו כאדם שניחן בכושר מנהיגות ("הייתה לו את היכולת לגרום לאנשים להאמין בו וללכת אחריו") וכמי שאינו מרבה לדבר עם המדיה: "אנשים כמוהו שעובדים מאחורי הקלעים מעולם לא אהבו תקשורת".
מומחה בתחום הטכנולוגי, בעל קשרים בחו"ל
על פי גורמים נוספים במשטרה, סיסו ספג המון בתפקידו כנספח ישראל במזרח הרחוק, למד את שיטות העבודה של המשטרות האחרות ויצר קשרים בחו"ל. יש עבריינים שבטוחים עד היום כי "סיסו הוא זה שגרם לכל הבלגן במזרח הרחוק, ולכך שהשלטונות התחילו לרדוף את העבריינים הישראליים שאהבו להשתקע שם".
סיסו, לדעת רבים במשטרה, נתפס כמייסד המוביל של פרשת הענק 512, כמי שליווה אותה מגיוס עד המדינה הראשון ועד לפיצוח הפרשה וגיוס שבעה עדים נוספים בהיותו מפקד יאחב"ל שעשתה את גל המעצרים.
המלחמה בארגוני הפשיעה, כך מספר קצין בכיר נוסף לשעבר, היא תחום המומחיות שלו. "גדי התחיל בתחום המלחמה בפשיעה, והתמחה בכך. הוא ניהל את תיק ספינות הקזינו הראשון באילת ובהמשך מונה להקים את מחלקת הסיגינט (מודיעין אותות אלקטרוני) ועשה זאת ממש מאפס".
מי שמינה את סיסו לראש המחלקה היה מפכ"ל המשטרה לשעבר יוחנן דנינו במסגרת תפקידו כראש אגף החקירות. "הוא עשה עבודה מצוינת והמחלקה הפכה בהמשך להיות חטיבת הסיגינט", אמר הקצין הבכיר. "כיום סיסו נחשב בקיא מאוד בתחום הטכנולוגי בכל הנוגע למלחמה בפשיעה. אני חושב שהוא יעשה עבודה טובה. יש לו ניסיון והוא מתאים מכל אחד אחר שיבוא מבחוץ".
על חלקו של סיסו בתיק 512 סיפר אותו בכיר: "גדי הוביל חלק גדול מהחקירה והוכיח את עצמו בתפקידים האלה כבעל יכולת עמידה בלחצים ונחישות. אתה צריך להיות מאוד קשוח כדי להילחם בארגוני הפשיעה בדרך שבה זה נעשה בתקופתו".
לסיסו, לטענת הקצין לשעבר, "יש ניסיון בעבודה עם הפרקליטות ומשקד המשפטים. העבודה בשטח, בימ"ר, הניסיון הטכנולוגי ותפקידו כראש היחידה לחקירות הבינלאומיות - כל אלה מהווים שילוב מתאים לתפקידו הבא".
במשטרה מספרים על סיסו כי מרוב השנים שהוא עבד מול אנשי העולם התחתון, הוא ממש חושב כמוהם ומכאן גם שאב את הדרכים היצירתיות להילחם בהם. "הוא לא פראייר", אמר גורם מהעולם התחתון ל-ynet. "ברור שאחרי ההצלחה שלו בפרשה 512 במשטרה רצו לצ'פר אותו ונתנו לו את אגף החקירות. כשהוא תופס מישהו הוא לא עוזב אותו. אני יכול להגיד לך שזה לא תמיד בצדק, אבל אם הוא מתלבש על מישהו - אלוהים ישמור".