"סגירת מכל האמוניה תהווה מכה קשה לתעשיה בישראל"
כך כותב מנכ"ל משרד הכלכלה, עמית לנג, למקבילו במשרד להגנת הסביבה, ישראל דנציגר, ומוסיף כי "הפסקת אספקת האמוניה תביא לקשיים בפעילות של כ-100 מפעלים המעסיקים ישירות אלפי עובדים ונותני שירותים". תגובת עמותת צלול: "יש במיכל מספיק אמוניה לכל צרכי המשק לחודשים הקרובים, ובזמן הזה יוכלו הצרכנים להיערך ליבוא עצמאי של אמוניה באופן בטוח"
מנכ"ל משרד הכלכלה, עמית לנג, קורא ומבקש ממקבילו במשרד להנגת הסביבה, ישראל דנציגר, להאריך את היתר הפעילות של מכל האמוניה ב-90 יום. במכתב שלנג משגר הערב (ב') הוא מתריע כי סגירתו של מכל האמוניה תהווה מכה קשה לתעשיית יצור הדשנים בישראל.
כתבות נוספות בנושא מכל האמוניה
לנג מוסיף וכותב כי "הפסקת אספקת האמוניה, ללא הסדרה חלופית, תביא לקשיים בפעילות של כ-100 מפעלים נוספים המעסיקים ישירות אלפי עובדים ונותני שירותים למגוון תעשיות חיוניות למדינת ישראל".
במכתבו מציין לנג שתעשיית יצור הדשנים מעסיקה מעל ל-800 עובדים ישירים, ותרומתה ליצוא הישראלי מוערכת בסך של כ-2.4 מיליארד שקלים בשנה. ומוסיף כי ענף יצור הדשנים "בעל פריון, פדיון ושכר גבוהים יחסית בתעשייה הישראלית. תרומת הפדיון לעובד הינה 3 מיליוני שקלים".
לנג משתף את דצינגר ששלאור ההתפתחויות האחרונות, תעשיית יצור הדשנים נערכת לאיתור ספקים בחו"ל שיחליפו בבוא העת את שירותי מכל האמוניה.
בנוסף לבקשה להארכת תוקף ההיתר, מבקש לנג את שיתוף הפעולה של המשרד להגנת הסביבה "במתן האישורים הנדרשים לשימושים החלופיים על מנת להצליח לעמוד בלוח הזמנים המוצע ולאפשר למשק להתאים עצמו למציאות שנוצרה".
"לשלול את ההיתר לאלתר"
מנגד, עמותת צלול קוראת לשר הגנת הביבה, זאב אלקין, לשלול מחיפה כימיקלים את היתר הרעלים לאלתר וללא ארכה. במקביל מבקשת העמותה משר הכלכלה להפקיע את האמוניה מידי חיפה כימיקלים כדי להבטיח אספקה סדירה למשק.
"יש במיכל מספיק אמוניה לכל צרכי המשק לחודשים הקרובים, ובזמן הזה יוכלו הצרכנים להיערך ליבוא עצמאי של אמוניה באופן בטוח. כל הטענות לפיהן צפויה פגיעה במשק הן ניסיון של חיפה כימיקלים להלך אימים על מקבלי ההחלטות", אומרים בעמותה.