שתף קטע נבחר

 

הנציגים בעולם משתפים ברשת: שגרירת ארה"ב באו"ם על המוסר הכפול נגד ישראל

שינויי הממשל בוושינגטון הובילו לשינוי דרסטי של הטון כלפי ישראל, ואת הביטוי המובהק לכך נתנה שגרירת ארה"ב באו"ם שגינתה את ההטיה האנטי-ישראלית של מועצת הביטחון: "המוסר הכפול עוצר נשימה", אמרה בדברי תוכחה חריפים. ראש הממשלה ושגרירי ישראל מפיצים את הסרטון

 

 

שגרירת ארה"ב באו"ם מתייצבת לצד ישראל

שגרירת ארה"ב באו"ם מתייצבת לצד ישראל

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

שגרירת ארצות הברית באו"ם ניקי היילי דיברה ביום חמישי האחרון על כך שהממשל האמריקני עדיין תומך בפתרון שתי המדינות אבל דווקא דבריה הפרו-ישראלים הנחרצים נגד האו"ם סחפו את הרשת. אפילו ראש הממשלה בנימין נתניהו שיתף אותם, וכתב בפוסט בפייסבוק: "שגרירת ארה"ב באו"ם ניקי היילי - תודה לך על התמיכה החד-משמעית בישראל! הגיע הזמן לשים סוף לאבסורד באו"ם".

 

המשלחת הישראלית באו"ם בראשות השגריר דני דנון ומשרד החוץ הבינו מיד לאחר האמירות החדות של השגרירה שיש בידיהם מסמך הסברתי והפיצו את הסרטון. גם שגרירי ישראל ברחבי העולם הפיצו את הדברים ברשתות החברתיות ומשרד החוץ שיתף ציוץ בנושא. דובר משרד החוץ עמנואל נחשון אמר: "ההתבטאות של שגרירת ארצות הברית באו"ם מבשרת תחילתו של עידן חדש שבו המעצמה הגדולה בעולם אומרת 'די!' לאפליה המכוונת נגד ישראל במוסדות בינלאומיים. מבחינתנו זהו רגע משמעותי מאוד. משרד החוץ מפיץ את הדברים בכל ערוצי הדיפלומטיה הציבורית שלו בשל חשיבותם". 

 

הטון השתנה. השגרירה ניקי היילי במועצת הביטחון (צילום: AP) (צילום: AP)
הטון השתנה. השגרירה ניקי היילי במועצת הביטחון(צילום: AP)

 (צילום: AP) (צילום: AP)
(צילום: AP)

 

"מועצת הביטחון סיימה כרגע את הדיון החודשי על המצב במזרח התיכון. זה דיון ראשון שבו השתתפתי ואני חייבת לומר זה היה מעט מוזר", אמרה היילי בתדרוך לכתבים שהפך לנאום תוכחה ויראלי. זה גם התדרוך הראשון שלה אחרי דיון על המזרח התיכון ולכן בישראל מייחסים לדברים חשיבות יתרה.

 

"מועצת הביטחון אמורה לדון על איך לקדם שלום בינלאומי וביטחון, אבל הדיון שלנו על המזרח התיכון לא היה על התחמשות חיזבאללה בטילים לא-חוקיים בלבנון. הוא לא היה על הכסף והנשק שאיראן מספקת למחבלים, הוא לא היה על איך אנחנו מביסים את דאעש. הוא לא היה על איך אנחנו עוצרים את בשאר אסד שאחראי על טבח במאות אלפי אזרחים. לא, במקום זאת הדיון התמקד בביקורת על ישראל - הדמוקרטיה האמיתית היחידה במזרח התיכון.

 

"אני כאן לומר שארצות הברית לא תעלים יותר עין מכל זה. אני כדי להבהיר את המחויבות היצוקה בברזל של ארצות הברית לישראל. אני פה כדי להדגיש שארצות הברית תהיה נחושה לעמוד נגד הההטיה האנטי-ישראלית של האו"ם. לעולם לא נחזור על הטעות האיומה של ההחלטה 2334 (שבה ממשל אובמה נמנע בהחלטה נגד ההתנחלויות) ולא נאפשר החלטות חד-צדדיות של מועצת הביטחון על גינוי ישראל.

הפוסט של נתניהו שבו הודה לשגרירה  (מתוך פייסבוק) (מתוך פייסבוק)
הפוסט של נתניהו שבו הודה לשגרירה (מתוך פייסבוק)
 

 

 

 

"במקום זאת, נדחוף לצעדים נגד איומים אמיתיים שאנו מתמודדים איתם במזרח התיכון. אנחנו תומכים בשלום, אנחנו תומכים בפתרון לסכסוך הישראלי פלסטיני שיושג במשא ומתן ישיר בין הצדדים, כמו שהנשיא טראמפ חזר ואמר בפגישתו עם נתניהו אתמול. ההחלטות השערוריות והמוטות של מועצת הביטחון ושל העצרת הכללית רק מקשות על השגת השלום, בכך שאינן מעודדות את אחד הצדדים להגיע לשולחן המשא ומתן. באופן מפתיע, מחלקת האו"ם לעניינים פוליטיים הקדישה חטיבה שלמה לענייני פלסטינים.

 

"דמיינו זאת, אין חטיבה המוקדשת לשיגורי הטילים הלא-חוקיים בצפון קוריאה, אין חטיבה למדינה התומכת בטרור מספר 1 בעולם - איראן. הגישה המשוחדת בנושא הישראלי-פלסטיני לא מסייעת לתהליך השלום. אין לזה שום קשר למציאות של העולם מסביבנו. המוסר הכפול עוצר נשימה. רק לפני כמה ימים ביקשה ארצות הברית ללא הצלחה ממועצת הביטחון לגנות פיגוע טרור בישראל, כשמחבל פתח באש על אנשים שחיכו לאוטובוס ואז דקר אחרים. מועצת הביטחון לא תהסס לגנות פיגוע כזה בכל מדינה אחרת. אך עבור ישראל, הבקשה נדחתה וזו בושה.

 

"ישראל שוכנת באזור שבו מאיימים עליה בהרס מוחלט ובעולם שבו האנטישמיות גוברת. אלו האיומים שבהם אנו אמורים לדון באו"ם בשעה שאנו ממשיכים לפעול למען הסכם מקיף שיסיים את הסכסוך הישראלי-פלסטיני. אך מחוץ לאו"ם, יש חדשות טובות. מעמדה של ישראל בעולם משתנה, ישראל בונה קשרים דיפלומטיים חדשים. יותר ויותר מדינות מבינות כמה ישראל תורמת לעולם. הן מבינות שישראל היא מגדלור של יציבות באזור בעייתי וישראל בחזית של החדשנות, יזמות ותגליות טכנולוגיות. זו ההטייה האנטי-ישראלית של האו"ם שבאיחור רב צריכה להשתנות. ארצות הברית לא תהסס לעמוד נגד הטיות אלו כדי להגן על ידידתנו ובת בריתנו - ישראל. אני חושבת שאולי חזינו בשינוי טון קל בפגישה שלנו, אבל צריך לראות כיצד הדברים יתקדמו".

 

משלחת ישראל באו"ם שמרה על יחסי עבודה מצוינים עם השגרירה הקודמת באו"ם סמנתה פאוור, אבל היחסים הללו התערערו קשות בסוף כהונתה, כאשר נדרשה להימנע בהחלטה 2334 נגד ההתנחלויות - החלטה שגררה משבר עמוק ביחסי ממשל אובמה-נתניהו שהיו צוננים בלאו הכי בשנים האחרונות.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: AP
ניקי היילי בנאום תוכחה בעד ישראל
צילום: AP
מומלצים