קריירה כפולה: הורים שעובדים בעבודות תובעניות
איך מסתדרים כששני ההורים עובדים שעות ארוכות? אבנר ואפרת מתכננים הכול מראש, אופק ושירלי עובדים מהבית ואלון ועידית נעזרים בסבא וסבתא. זוגות שמקדישים זמן רב לעבודה מספרים על הניסיון להספיק הכול ולגדל ילדים: "הורות בשלט רחוק" ומודים: "הקושי הכלכלי מכריע לצאת לעבוד"
להתמודד עם קושי כפול: שני בני הזוג עובדים במשרות שדורשות שעות ארוכות, ומוצאים פתרונות יצירתיים כדי לשלב בין העבודה לגידול הילדים.
כתבות נוספות בערוץ הקריירה
על פי סקר שערכה חברת see.V, המתמחה בגיוס עובדים לתחומי התוכנה, בקרב 600 עובדים ומחפשי עבודה בתחום, אנשים רבים שמים דגש על האיזון בין בית למשפחה. 60% מהמשתתפים העידו שהאפשרות להגדלת מספר ימי החופשה ל-20 בשנה תשמח אותם מאוד, ואילו 31% מהמשתתפים, רובם בגילאי 30-40, הגדירו את המספר כתנאי הכרחי לכך שיחתמו על חוזה.
בנוסף, משתתפי הסקר הביעו רצון לגמישות בתנאי העסקה ואפשרות לעבודה מהבית: 59% מהנשאלים העידו שהאפשרות לעבוד מהבית ולא להגיע למשרד בחלק מימי השבוע תהיה אטרקטיבית מאוד מבחינתם. מנכ"לית see.V, מרב לייפר, מסבירה: "היום כל חברה משקיעה במשרדים מפוארים ומאובזרים, אבל למועמדים זה פחות חשוב, אתגר טכנולוגי ואיזון בית-עבודה מדברים אליהם יותר."
"בישראל קשה מאוד להגיע לרווחה כלכלית"
אלון רייטר משמש כסמנכ"ל משאבי אנוש בחברת ה-IT קבוצת אמן. אשתו, עידית, עובדת כעורכת דין ושותפה בכירה במשרדי עורכי הדין גולדפרב זליגמן. רייטר מספר כי "מאז שהבן הבכור נולד כל זוג סבא וסבתא מגיע פעם בשבוע ונשאר עם הילדים מהצהריים ועד שעות הערב. בשאר הימים, אני מגיע ומחליף את המטפלת, אבל זה תלוי בתקופה, מי יכול להתגמש יותר".
לדבריו, "אני לא חושב שהעבודות הקשו על ההורות. כל הורה שצריך להיות עם הילדים מ-14:00 עד 20:00 כל יום, לא יכול לתת את כל הסבלנות. כשזה מעט שעות, אתה משקיע בכל שעה ונותן יותר תשומת לב".
בנוסף, רייטר מציין את השכר הגבוה שמסייע לגידול הילדים: "עבודות תובעניות אומרות שמשתכרים טוב, בישראל קשה מאוד להגיע לרווחה כלכלית ולתת לילדים את כל מה שהם רוצים עם משכורת אחת, גם אם היא גבוהה מהממוצע".
"כשאני עושה גם וגם - זה מעצים"
אבנר גלבוע הוא קופרייטר ביום וזמר חתונות ובר מצוות בלהקת "נתנאל קופרמן - הלהקה" בלילה. יחד עם אשתו אפרת, שעובדת כמנהלת מחלקה בחטיבת התוכנה של אלעד מערכות, הם מגדלים ארבעה ילדים. אפרת מספרת כי לעיתים אבנר חוזר מעבודה אחת ויוצא לאחרת בדיוק כשהיא מגיעה הביתה: "מתראים במסדרונות ועובדים בלופ, מנהלים את החיים בשלט רחוק, הכול צריך להיות ברור וידוע מראש".
בעבר אפרת מעידה כי העבודה שלה מאפשרת יותר גמישות, אך כיום שני בני הזוג עובדים שעות ארוכות. למרות זאת, היא מסבירה: "מאז שאני עובדת בתפקיד תובעני אני מנצלת הרבה יותר טוב את הזמן, זה מעצים את התחושות שלי - כשאני עושה גם וגם".
שירלי אברהם הייתה עם בתה התינוקת בחופשת לידה במשך חצי שנה, ולאחר מכן חזרה לעבודה כמגייסת בחברת see.V וכסטודנטית לפסיכולוגיה. "זה ממש קשה, רציתי לחזור לעבודה ולהרגיש שאני עושה דברים, גם בשבילה, הייתי חצי שנה בלי שכר ורציתי לאפשר לה דברים. עם כל הרצון הטוב, הקושי הכלכלי גם מכריע ונותן 'דרייב' לחזור למעגל העבודה".
בן זוגה של שירלי, אופק, עובד בחברת סטארט-אפ ושניהם מקדישים שעות ארוכות לעבודה. יחד עם זאת, שניהם עובדים גם מהבית דרך המחשב: "זה מאפשר לי הרבה גמישות".