כך תדעו שהתחפושת שבחרתם בטיחותית
מצאתם תחפושת שאתם אוהבים? מצוין! אבל האם היא בטוחה? ליאור וינטרוב, ראש מדור בטיחות צעצועים ומוצרי תינוקות במכון התקנים הישראלי, מסביר בראיון לאולפן ynet על בטיחות בתחפושות פורים
בטיחות לפני הכל. עונת התחפושות בפתח, והחיפוש אחר התחפושת המקורית או היפה ביותר מצריכה משאבים כלכליים ו/או יצירתיים רבים. בכל הנוגע לשאלת המחיר, רבים מעדיפים לקנות את התחפושות ברשת דווקא בגלל החיסכון הצפוי. אבל אותם אנשים לא תמיד מודעים לכך שתחפושת אלה לא עוברות בדיקת בטיחות במכון התקנים.
אז איך לבחור תחפושת בטיחותית וממה צריך להיזהר? בשביל לענות על השאלות הללו הזמנו את ליאור וינטרוב, ראש מדור בטיחות צעצועים ומוצרי תינוקות במכון התקנים הישראלי, לראיון באולפן ynet.
צפו בראיון באולפן ynet: איך לבחור תחפושת בטיחותית?
לדברי וינטרוב התחפושות שמגיעות לארץ מחויבות על פי חוק לעבור בדיקה במכון התקנים. בתהליך הבדיקה, דוגמה אחת מכל דגם שעתיד להימכר ברשתות מגיעה למכון, שם מוודאים שהתחפושות בטיחותיות ורק אז תאושר מכירתן.
עוד מוסיף וינטרוב כי "מבחינתנו קודם כל בשביל להיות בטוחים שהתחפושת עברה בדיקה עדיף לראות שיש לה אבא ואמא, בעצם שיש אמצעי זיהוי על התחפושת שזה כרגע מדבקת יבואן עם שם יצרן, שם יבואן, עם אזהרות רלוונטיות".
בכלל התחפושות מבצעים בדיקת התלקחות באש, ובתחפושות לפעוטות גם מוודאים שאין חלקים קטנים שעלולים לגרום לחנק או שהתפרים לא נפרמים בקלות, מה שיוביל לכך שחומר המילוי ייחשף, "ילד יכול להכניס לפה (את המילוי) ולהיחנק מזה", אומר וינטרוב.
מה עם תחפושות או אביזרים שהם דמויי כלי נשק למינהם? לכך עונה וינטרוב כי "באמת חיקוי אמיתי של כלי נשק הוא בכלל אסור בשיווק, צריך שיהיה איזה סממן זיהוי שזה צעצוע ולא כלי אמיתי, עם איזה פקק אדום לצורך העניין או מראה צעצועי צבעוני ולא שיהיה מראה אמיתי של כלי נשק אמיתי".
מה בנוגע לתחפושות שקנינו באיביי, הן עוברות בדיקה?
"באמת שם זה בעצם הימור. התחפושות שמגיעות דרך האינטרנט לא עוברות איזשהו פיקוח ולא עוברות דרך מכון התקנים. הן מגיעות ישירות מהיצרן אל הקונה".
יש משהו שהצרכנים יכולים לעשות כדי להימנע מבעיות, דליקות וכיו"ב?
"אפשר לראות שבאמת אין פלומה לצורך העניין, זקנים שהם ארוכים, אנחנו יודעים שהם מועדים לפורענות, נוצות, צמר גפן וכדומה. אותם דברים יכולים להיות גם לא דליקים, עברו טיפול מסויים, אבל את זה אי אפשר לדעת בלי בדיקה", מסכם וינטרוב.