שתף קטע נבחר

 

המסרונים של יועצת רה"מ: "שומעת שהממונה על ההגבלים עושה קשיים"

כתב האישום נגד היועצת של בנימין נתניהו לענייני חקיקה וכנסת לשעבר, חושף כיצד היא קידמה את ענייני הלקוחות של בעלה. לרנר: "לקחתי אחריות על טעויות שנעשו על ידי בתום לב"

כתב האישום שתגיש הפרקליטות לבית הדין למשמעת של עובדי המדינה במסגרת הסדר סגירת התיק הפלילי של פרח לרנר, מי ששימשה בין 2009 ל-2015 כיועצת ראש הממשלה לענייני חקיקה וכנסת, חושף את הפעולות שהודתה שביצעה כדי לקדם את האינטרסים העסקיים של הלקוחות במשרד ייעוץ התקשורת של בעלה, אבי לרנר.

 

על פי כתב האישום, בין הלקוחות שאת את ענייניהם פעלה לקדם לרנר במשרד ראש הממשלה היו ניר ברקת, ראש עיריית ירושלים; אלון דוידי, ראש עיריית שדרות; הקרן להתחדשות קהילות בישראל; ישיבת קרני שומרון; ארגון זוכרים, העיתון מקור ראשון; ובית העדות למורשת הציונות הדתית וזיכרון השואה.

 

לפי הסדר הטיעון בעניינה, לרנר הודתה בעבירה של מרמה והפרת אמונים, תפוטר משירות המדינה, תורחק ממנו לחמש שנים ותשלם קנס של 20 אלף שקל.

פרח לרנר וראש הממשלה  (צילום: אוהד צויגנברג) (צילום: אוהד צויגנברג)
פרח לרנר וראש הממשלה (צילום: אוהד צויגנברג)
 

ההחלטה בעניין ירושלים נשלחת לבעל 

אחת הדוגמאות בכתב האישום נוגעת להעברת מסמך פנימי שקשור לראש עיריית ירושלים, ניר ברקת, לידי בעלה. "ברקת הוא לקוח של אבי לרנר משנת 2013 ואילך", נכתב בכתב האישום. "אבי לרנר מייעץ לברקת בנושא פעילות עירונית, פעילות פוליטית ויחסי ציבור ודוברות, בדגש על המגזר הדתי-לאומי. בחודש מרץ 2015, לאחר שהתגלה חשש לניגוד עניינים בין הנאשמת לבעלה, הורתה היועצת המשפטית לנאשמת של משרד רה"מ, שלומית פרגו, להימנע מלעסוק בענייני עיריית ירושלים באופן מפורש. הנאשמת ידעה כי אסור לה לעסוק בענייני ברקת והעיר ירושלים נוכח חשש לניגוד עניינים עם עבודתו של בעלה".

 

"למרות זאת, ביום 27.5.2015 שלחה הנאשמת לבעלה דוא"ל שכותרתו 'הקמת המשרד לענייני ירושלים – נכון לשעה תשע', אליו צרפה קובץ המכיל הצעה להחלטה ודברי הסבר להקמת משרד לענייני ירושלים. דוא"ל זה נשלח לפרח לרנר מאתי ברנט, סגנית מזכיר הממשלה במועדים הרלוונטיים, והועבר מהנאשמת לבעלה. הצעת המחליטים לא קיבלה פומבי בשעה בה נשלחה על ידי הנאשמת לבעלה", נכתב בכתב האישום.

 

פנייה להראל לוקר לתקציב לשדרות 

דוגמא נוספת בכתב האישום נוגעת לאלון דוידי, ראש עיריית שדרות החל מחודש נובמבר 2013. דוידי הוא לקוח של אבי לרנר, חבר של בני הזוג וכן שותף עסקי של אבי לרנר במועדים הרלוונטיים. דוידי ואבי לרנר היו שותפים בבית קפה בירושלים וכן שיתפו פעולה בייצוג לקוחות ביחסי ציבור וגיוס משאבים, עובר להיבחרו של דוידי לתפקיד ראש העיר. אבי לרנר העניק שירותי יחסי ציבור לדוידי בקמפיין הבחירות לראשות העיר שדרות בשנת 2008. אבי לרנר ודוידי מחזיקים בשותפות נכסי נדל"ן בארה"ב.

 

"הנאשמת פעלה במסגרת תפקידה לקידום ענייניו של דוידי כראש העירייה של שדרות ובכלל במשרד רה"מ, כמפורט להלן: ביום 25.3.2014 פנתה הנאשמת להראל לוקר, מנכ"ל המשרד דאז, בדוא"ל וביקשה כי יסייע לדוידי, לאחר שהאחרון התלונן בפניה כי המשרד לא מסייע לו בענייני העיר שדרות; ביום 16.12.2014 או בסמוך לכך סייעה הנאשמת לדוידי בנושא החלטת ממשלה בקשר עם הענקת תקציב לעיר שדרות; ביום 8.6.2015 או בסמוך אליו סייעה הנאשמת לדוידי בכך שפנתה עבורו ליו"ר ועדת הכלכלה בכנסת בעניין התקציב לעיר שדרות; במועדים שאינם ידועים במדויק, העבירה הנאשמת לדוידי בהתאם לבקשותיו מידע לגבי ישיבות ממשלה בקשר לעיר שדרות; במועדים שאינם ידועים במדויק, סייעה הנאשמת לקבוע לדוידי פגישות עם ראש הממשלה בהתאם לבקשותיו של דוידי".

 

"צריך לזכור שהשר הממונה עליו זה בנט" 

דוגמה נוספת נוגעת לניסיון לקדם לכאורה את אישור הממונה על ההגבלים העסקיים לשעבר, דיויד גילה, לעסקה שבה יירכש "עיתון מקור ראשון" על ידי "ישראל היום". "מקור ראשון נמנה על לקוחותיו של אבי לרנר משנת 2007 ואילך", נטען בכתב האישום. "בשנת 2014 נקלע מקור ראשון לקשיים כלכליים, ובחודש מרץ 2014 אושרה בקשתו של בעלי העיתון דאז, להקפאת הליכים. ביום 30.3.2014 אישר בית המשפט המחוזי בירושלים את מכירת העיתון לקבוצת ישראל היום. אולם, ביצוע המכירה התעכב עקב בדיקת הממונה על ההגבלים העסקיים דאז, פרופ' דיויד גילה.

 

"בשנת 2014 הייתה פרח לרנר כפופה לארי הרו, ראש הסגל בלשכת ראש הממשלה", נכתב בכתב האישום. ביום 18.4.2014 פנתה הנאשמת להרו במסרון כדי להניעו להשתמש בתפקידו כדי להשפיע על שיקול דעתו של הממונה על ההגבלים העסקים למען יאשר את רכישת מקור ראשון.

 

וזה לשון המסרון: "היי. חג שמח! אני שומעת שהממונה על ההגבלים עושה קשיים לישראל היום ברכישת מקור ראשון. צריך לזכור שהשר הממונה עליו הוא בנט... מציעה לבדוק עם רה"מ אם יש דרך כלשהיא לפעול מולו...".

 

הרו ללרנר: "יודעים ובודקים".

 

לרנר הגיבה: "מעולה", "פגשנו שלשום חבר'ה ממעריב ומקור ראשון.. היו מאוד מודאגים".

 

הממונה על ההגבלים העסקיים אישר את עסקת המכירה ביום 30.4.2014, ובסופו של חודש מאי 2014 נרכש מקור ראשון על ידי עיתון ישראל היום.

 

מסרים מלשכת ראש הממשלה

"בחודש מרס 2014 הגישו חברי כנסת הצעת חוק 'לקידום ולהגנת העיתונות הכתובה בישראל', הצעת חוק זו כונתה 'חוק ישראל היום' משום שיועדה להגביל חלוקת עיתונים בחינם", נכתב בדוגמא נוספת בכתב האישום. "הכנסת אישרה את הצעת החוק בקריאה טרומית ביום 12.11.2014.

 

 

במועדים הרלוונטיים הנאשמת, מתוקף תפקידה בהצעת חוק ישראל היום, הייתה אמונה על גיבוש רוב בכנסת לסיכול הצעת החוק. הנאשמת העבירה לבעלה הודעות דוא"ל הכוללות מידע שהגיע אליה במסגרת תפקידה ועשוי היה לסייע לו בעבודתו מול ישראל היום, יום אחרי יום. בימים: 10.11.2014 ו-11.11.2014 שלחה הנאשמת לבעלה הודעות דוא"ל אליהן צירפה קובץ המפרט את עמדת חברי הכנסת בקשר עם חוק ישראל היום, בסמוך למועד קבלתן אצלה ולפני מועד ההצבעה הטרומית בכנסת. כמו כן, העבירה הנאשמת באמצעות בעלה מסרים מלשכת ראש הממשלה לעיתון ישראל היום".

 

פרח לרנר מסרה היום עם פרסום ההודעה על ההסדר שעליו חתמה כי: "אני מודה לבורא עולם, מברכת על ההחלטה לסגור את התיק ושמחה לשים היום את הכל מאחוריי. אני מודה לראש הממשלה בנימין נתניהו על האמון, התמיכה והזכות הגדולה שנפלה בחלקי לשרת לצידו למעלה משש וחצי שנים ולסייע בידיו בניהול המדינה ובהובלת תהליכים משמעותיים וחשובים למען אזרחי ישראל.

 

לקחתי אחריות על טעויות שנעשו על ידי בתום לב ומתוך חוסר תשומת לב, שנבעה בין היתר מהעבודה האינטנסיבית סביב השעון בלשכת ראש הממשלה. אני פונה היום לדרך חדשה ומאתגרת במגזר הפרטי ואין לי ספק שאמשיך לתרום בדרכי למדינת ישראל בעתיד".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים