חוקרים מצאו: כך מתרבים החיידקים המסוכנים בבתיה"ח
בבתי החולים בישראל מתים מדי שנה כ-5,000 איש כתוצאה מזיהומים. מדענים אמריקנים חקרו ובדקו איך מגיעים החיידקים המסוכנים למטופלים ולצוות וכיצד הם שורדים בבתי החולים. התשובה מפתיעה - דווקא במקום אליו מגיע הצוות הרפואי להתחטא, מתחילים החיידקים את מסעם המסוכן
הזיהומים שמסכנים את החולים: מחקר חדש מגלה דרך נוספת בה החיידקים העמידים מתפשטים בבתי החולים ומדביקים את המאושפזים. הממצאים פורסמו בכתב העת המדעי Environmental Biology.
זיהומים בבתי חולים מהווים סכנה ממשית לבריאות הציבור. דו"ח מבקר המדינה משנת 2013 כבר התריע כי הזיהומים גורמים לכ-5,000 מקרי תמותה בשנה. חלק לא מבוטל מהזיהומים נגרמים מחיידקי-על עמידים לאנטיביוטיקה. משרד הבריאות עצמו חשף כי מאה אלף איש נדבקים מדי שנה מזיהום בבית החולים.
עוד כתבות בנושא זיהומים בבתי חולים:
דירוג בתי החולים: שיבא ובילינסון בראש, לניאדו בתחתית
דו"ח חושף: אלו הם בתי החולים הכי מזוהמים
הפיתוח המפתיע שמחסל את רוב הזיהומים המסוכנים בבתי החולים
הגורם המרכזי לזיהומים הרבים הוא צוותי בתי החולים, שאינם מקפידים על כללי ההיגיינה המקסימליים הנדרשים שכוללים חיטוי ידיים, שימוש בכפפות ולבישת חלוק מגן בכניסה לחדרים מזוהמים, וכמו כן מניקוי לא מספיק של ציוד רפואי וחדרי האשפוז.
אבל מסתבר שגם מתקני בית החולים מהווים קרקע עשירה להתפשטות הזיהומים. אחד מהם הוא הכיור. במחקר החדש ביקשו המדענים, מאוניברסיטת וירג'יניה בארה"ב, לבדוק כיצד מתפשטים החיידקים על הכיורים, ומשם מגיעים אל המטופלים.
לשם כך בנו החוקרים "מעבדת כיורים" שדומים לאלה המצויים ביחידות לטיפול נמרץ. בשלב הבא הם הינדסו גנטית את החיידק הצואתי E.coli כך שיזהר בגוון ירוק כשיואר באור פלואורסצנטי. החיידק פוזר במערכת הצנרת והחוקרים מצאו את דרך ההתפשטות וההתרבות שלו.
המחקר הראה כי החיידקים מצטברים תחילה בברז המים, סמוך לנקודה בה המים מטפטפים לכיור. משם החיידקים זורמים אל הכיור, בו הם מתרבים ומתפשטים אל מחוצה לו. כל מגע באזור הכיור והברזים עלול להדביק את המטופלים, הצוות הרפואי והמבקרים.
כעת שוקדים החוקרים על מחקר חדש שיקבע במדויק ב"מעבדת הכיורים" שבנו, כיצד החיידקים מגיעים אל המטופלים עצמם מהכיור.
צפו: הפיתוח שמבטיח לחסל את הזיהומים בבתי החולים