שתף קטע נבחר

 

בשבוע הבא: הצבעה בוועדת הכנסת על הדחת גטאס

71 חברי כנסת מהקואליציה ומסיעת יש עתיד חתמו על הבקשה לפתוח בהליך הדחת חבר הכנסת שחשוד בהעברת טלפונים ניידים לאסירים ביטחוניים. יו"ר ועדת הכנסת הודיע כי הדיון יתקיים ביום חמישי הבא ולאחריו תתקיים הצבעה. אם ההחלטה תאושר, הכנסת תצביע בקריאה אחת אם להדיחו

 

ח"כ גטאס. הליך ההדחה יוצא לדרך (צילום: יאיר שגיא) (צילום: יאיר שגיא)
ח"כ גטאס. הליך ההדחה יוצא לדרך(צילום: יאיר שגיא)

הליך הדחתו של ח"כ באסל גאטס (הרשימה המשותפת) יוצא לדרך: יו"ר ועדת הכנסת, ח"כ יואב קיש (הליכוד), הודיע היום (יום ב') כי הוועדה בראשותו תתכנס בשבוע הבא כדי לדון בהדחת חבר הכנסת שחשוד בהברחת טלפונים ניידים לאסירים ביטחוניים. "ועדת הכנסת תפעל להשלמת המהלך להדחת גטאס", אמר ח"כ קיש לאחר ש-71 ח"כים חתמו על הבקשה לפתוח בהליך להדחה.

 

ח"כ קיש פנה אתמול בנושא ליו"ר הכנסת יולי אדלשטיין לאחר שהשר להגנת הסביבה זאב אלקין (הליכוד) העביר לאלדשטיין את חתימות חברי הכנסת. בחותמים חברי כנסת מכל סיעות הקואליציה וחברי סיעת יש עתיד שהצטרפו ליוזמה נגד גטאס.

 

החוק קובע כי על יו"ר ועדת הכנסת להודיע 10 ימים מראש על מועד קיום הדיון בבקשת ההדחה, ולפיכך הודיע ח"כ קיש כי הדיון הראשון בנושא יתקיים ביום חמישי הבא, שמונה במרס, בתום דיוני מליאת הכנסת.

 

"אני קורא לחבריי באופוזיציה: התגייסו למהלך, אין מדובר בשמאל וימין אלא בשמירה על ביטחון ישראל ומעמדה של הכנסת", אמר ח"כ קיש. לאחר אישור המהלך בוועדת הכנסת, תצטרך המליאה כולה להצביע על הליך ההדחה בקריאה אחת. עם זאת, האישור למהלך מחייב תמיכה של 90 חברי כנסת לפחות.

"שמירה על ביטחון ישראל". ח"כ קיש (צילום: גיל יוחנן) (צילום: גיל יוחנן)
"שמירה על ביטחון ישראל". ח"כ קיש(צילום: גיל יוחנן)

דיון בעניינו של ח"כ גטאס    (צילום: חגי דקל, אבי חי)

דיון בעניינו של ח"כ גטאס    (צילום: חגי דקל, אבי חי)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

ועדת האתיקה של הכנסת החליטה בינואר להרחיק את ח"כ גטאס מפעילות פרלמנטרית למשך חצי שנה. הח"כ לא יכול להשתתף בדיוני הוועדות, לא יכול לנאום במליאה או להגיש הצעות חוק. הוא יכול רק להשתתף בהצבעות. מדובר בעונש המקסימלי שמצוי בסמכות הוועדה. בנימוקי ההחלטה קבעו חברי הוועדה כי מעשיו של גאטס מהווים פגיעה אתית חמורה.

 

ח"כ גטאס מסר אז בתגובה כי "החלטת ועדת האתיקה היא החלטה פוליטית נקמנית שמעולם לא התקבלה נגד אף ח"כ אחר בעת שתנהל נגדו הליך פלילי שטרם הסתיים. בטרם הסתיימה החקירה ובטרם הוחלט אם יש מקום בכלל להגשת כתב אישום, חברי ועדת האתיקה מינוי את עצמם לשופטים ונתנו פסק דין וגזר דין בטרם התבררו החשדות הנטענות נגדי, כך שברור לכל בר דעת שמדובר בהחלטה לא עניינית".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים