18 תינוקות נדבקו בחיידק מסוכן בפגייה באיכילוב
חיידק המעי העמיד לאנטיביוטיקה נמצא לראשונה בתינוקת שהועברה לניתוח לב פתוח מאיכילוב לשניידר. בעקבות הגילוי, התבצעה בדיקה והתברר שעוד 17 פגים נושאים את החיידק. משרד הבריאות: "מדובר בנשאות ולא בתחלואה". איכילוב: "החיידק לא-מסוכן ונמצא בפגיות בישראל
18 תינוקות מבית החולים איכילוב בתל אביב נדבקו בחיידק VRE הנחשב לדעת מומחים למסוכן ועמיד לאנטיביוטיקה. המקרה התגלה בימים האחרונים כאשר תינוקת ממחלקת הפגים בבית החולים הועברה לבית החולים שניידר בפתח תקווה לביצוע ניתוח לב פתוח. בבית החולים שניידר ביצעו בדיקה לתינוקת – ושם התגלה שהיא נושאת את החיידק.
המקרה פורסם לראשונה בערוץ 1. בבית החולים שניידר העבירו את התינוקת לבידוד והודיעו לבית החולים איכילוב על המקרה. בעקבות בדיקה במחלקה התברר שעוד 17 תינוקות נושאים כנראה את החיידק. צוות המחלקה בודד את התינוקות משאר התינוקות בפגייה ומשרד הבריאות פתח בחקירת נסיבות המקרה.
VRE הוא חיידק שנמצא במעיים ונחשב לנפוץ. בארצות הברית החיידק נפוץ בגלל שימוש יתר באנטביוטיקה שגורמת לחיידק לפתח עמידות. "בארץ החיידק לא נפוץ כל כך", סיפר אמש (יום א') מומחה למחלות זיהומיות, "ובחלק מבתי החולים נהוג לעשות סקירות להימצאות החיידק לכל תינוק שמגיע לבית החולים. בשנים האחרונות לא זכור לי מקרה שבו היה חשש לכל כך הרבה פגים שנושאים את החיידק".
פג נמצא בקבוצת סיכון מפני שמערכת החיסון שלו מאוד חלשה. לא מדובר בחיידק אלים אבל הוא עדיין מסוכן. חשוב להדגיש שהחיידקים נמצאו בצואה של הפגים באיכילוב אבל הפגים עצמם לא פיתחו סימנים קליניים כמו חום, צמרמורות, עלייה בלחץ הדם או דלקת בדרכי השתן שעלולים להעיד על סכנה מיידית. "הבעיה שאם הנשאות קשה, הדבר הולך ומתפתח והופך למקרה קליני עם תסמינים וזה כבר הופך למסוכן", הוסיף המומחה.
ממשרד הבריאות נמסר בתגובה: "ליחידה הארצית למניעת זיהומים של משרד הבריאות דווח אמש על התפשטות חיידק עמיד מסוג VRE בפגייה באיכילוב. האירוע התגלה בעקבות העברת פג מאיכילוב לשניידר, שבו התגלתה הנשאות. בעקבות הגילוי בשניידר, כל הפגים באיכילוב נסקרו ו-17 נמצאו נשאי החיידק. מדובר בנשאות אסימפטומטית ולא בתחלואה זיהומית. בפגייה באיכילוב ננקטו צעדים למניעת התפשטות החיידק. היחידה הארצית למניעת זיהומים פתחה בחקירה".
מבית החולים איכילוב נמסר בתגובה: "חיידק המעי VRE הוא חיידק לא-מסוכן שנמצא בצואה ומצוי בפגיות בישראל. בשיתוף משרד הבריאות, בוצע סקר מלא לכל הפגים השוהים בפגיה והוחלט כמשנה זהירות על נקיטת אמצעי בטיחות להמשך הבטחת שלום הפגים. אף פג איננו חולה אלא מדובר על חשיפה בלבד של החיידק. הורי הפגים עודכנו".