דנוס נגד הלמ"ס: "הסתה נגד ציבור השמאים"
במכתב ששלח יו"ר לשכת שמאי המקרקעין היוצא אוהד דנוס לרה"מ דרש "להורות לסטטיסטיקן הלאומי לחדול מכל פעולה חורגת מתחומי תפקידו". בשבוע שעבר שלח הסטטיסטיקן הלאומי מכתב לדנוס, ובו הבהרות לגבי פרסום מדד מחירי הדירות
המאבק על פרסום מדדי הדיור עולה שלב: ארבעה ימים לאחר דרישת הסטטיסטיקן הלאומי, פרופ' דני פפרמן, להבהרות לגבי פרסום מדד מחירי הדירות - שלח אתמול יו"ר לשכת שמאי המקרקעין היוצא, אוהד דנוס, מכתב לראש הממשלה ושר האוצר בו דרש מהם "להורות לסטטיסטיקן הלאומי לחדול מכל פעולה חורגת מתחומי תפקידו, ולא לפרסם מכתבים שיש בהם משום דברי הסתה נגדו וכנגד ציבור השמאים".
הסטטיסטיקן הראשי תוקף את השמאים - אף שהנתונים זהים
דנוס, שיסיים את תפקידו בסוף חודש מרץ, טוען כי נגד לשכת השמאים מופעלת מסכת לחצים שמטרתה להפסיק את פרסום סקירת הלשכה, "כחלק ממדיניות ההשתקה שמוביל משרד האוצר בשוק הנדל"ן".
"השיא היה ביום חמישי שעבר, כשהלשכה המרכזית לסטטיסטיקה גויסה אף היא למשימה, וניסתה להטיל דופי בו ובעבודת לשכת שמאי המקרקעין", כתב דנוס. "הייתי מצפה שינקטו במשנה זהירות בשימוש בביטויים כמו 'בלבול', 'הטעיה' ו'נזק ציבורי' כלפי אחרים".
עוד טוען דנוס כי ממכתב הסטטיסטיקן "הכולל דברי תוכחה והתנשאות שהובלעו בו, ניתן להבין כי הלמ"ס הודיעה בבחינה הרבעונית לאותם נתונים אותם פרסמה לשכת השמאים".
פפרמן נגד דנוס: "בלבול ונזק רב לציבור"
בשבוע שעבר שלח הסטטיסטיקן הלאומי, פרופ' דני פפרמן, מכתב ליו"ר הלשכה אוהד דנוס מכתב הבהרות לגבי פרסום מדד מחירי הדירות. "קראתי בתקשורת את ניתוח המגמות למחירי הדירות שהתקבלו במשרדכם ואת ההשוואה שערכתם ביחס לממצאי הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה", כתב פפרמן. ""לתפיסתי, השוואת הממצאים מחייבת את מבצע ההשוואה להכיר לעומק את הנתונים אותם הוא משווה ולבצע השוואה בין סדרות ותקופות מקבילות. אולם ההשוואה שנעשתה על ידך חושפת, לצערי, טעויות בהבנת המידע שפורסם על ידי הלמ"ס. מיותר לציין שפרסומך גרם לבלבול ולנזק רב בקרב הציבור".
בדצמבר האחרון העביר שר האוצר משה כחלון החלטה בקבינט הדיור הקובעת כי נתונים העוסקים בדיור יפורסמו על ידי גוף ממשלתי אחד והוא הלמ"ס. ההחלטה התקבלה לאחר שבאוגוסט האחרון פרסם השמאי הממשלתי, טל אלדרוטי, נתונים על עלייה רבעונית במחירי הדיור ב-2.5% יממה לאחר שהלמ"ס פרסמה על ירידה חודשית של 0.3% - ירידה שהתבררה כשגויה לאחר שהלמ"ס עדכן את הנתונים והתייצבה כעלייה בשיעור של 0.2%. בתגובה להחלטה מוציאה לשכת השמאים מדי רבעון סקירה בעלת אותה מתודולוגיה שבה פעל השמאי הממשלתי ונאסר עליו לפרסם אותה.