מותק, הסושי השתגע: על רולים יוצאי דופן
איפוק, אסתטיקה וטעמים סולידיים? הצחקתם אותם: לרגל יום הסושי הבינלאומי קבלו את הרולים המעניינים שמצאנו
אם יש בעולם מטבח שהוא ההפך המוחלט למטבח הים תיכוני, הרי זה המטבח היפני. ובדיוק כמו שהיפנים הם עם מאופק, כך גם האוכל שלהם, המוגש בצורה אסתטית, עם טעמים סולידיים ובכל חתיכת סושי שאתם זוללים בשני ביסים מושקעת מחשבה רבה.
הישראלים, לעומת זאת, אוהבים הרבה אוכל בצלחת, טעמים עוצמתיים ופרזנטציה גרנדיוזית. אז למה שלא לחבר בין השניים ולקבל סושי עם פירות, עם אספרגוס, עם שבבי ביסלי או עם ביצת שלו?
בכל הנוגע לסושי ישראלי, הוירטואוזיות רבה והדמיון לסושי היפני נשאר רק בצורת הגלגול ובנוכחות של אורז. קבלו את הרשימה של עשר מסעדות בהן תמצאו את הרולים המשוגעים שמצאנו.
איזאקאיה
באיזאקאיה סושי בר באר שבעי מציעים תפריט ״המשוגעים שלנו״ שכולל בין היתר את אחד הרולים היותר משוגעים שמצאנו: רול במבה עם חמאת בוטנים, לברק בטמפורה, פקאן ומלפפון עטוף בסלמון צרוב עם קרם סויה (49 שקלים).
איזאקאיה, הרצל 26 באר שבע, 08-9106411, ראשון-חמישי 22:45-12:00, מוצ"ש-23:45, כשר ללא תעודה
מינאטו
במסעדה היפנית הכשרה והנחשבת מצאנו רול ״משוגע״ בקטע יפני, כלומר - משוגע אבל ברגוע: רול ״מידורי״ שמכיל אספרגוס תרד ואפונה סינית, כל זה בטמפורה בציפוי סלמון חם (34 שקלים).
מינאטו, המנופים 8 הרצליה פיתוח, 09-7731703, ראשון-חמישי 24:00-12:00, שישי 16:00-11:30, מוצ״ש-24:00
גרין רול
בסושיה הטבעונית מציעים מספר שילובים מעניינים כמו סושי וביסלי או סושי ופירות טרופיים. ״קלאב טרופיקנה״ הוא רול סושי שכולל אננס, אבוקדו וקוקוס בציפוי עירית (30 שקלים) ו״רול ילדות קשה״ מכיל אבוקדו, מלפפון וטופו, בציפוי ביסלי גריל גרוס (30 שקלים). אימאלה!
גרין רול, מונטיפיורי 30 תל אביב, 03-5245731, ראשון-חמישי 22:30-12:00, כשר ללא תעודה
יאקימונו
באחת המסעדות היפניות הוותיקות והנחשבות שפועלת כבר 26 שנים באותו המיקום בשדרות רוטשילד מגישים רול מיוחד שנקרא ״איקה אספרה מאקי״ (110 שקלים) - רול של סשימי קלמרי טרי עטוף אצה ובפנים אספרגוס חלוט עם קאוייר סלמון.
יאקימונו, שדרות רוטשילד 19, תל אביב, 072-3360363, ראשון-שבת 24:30-12:00, לא כשר
סיטארה
כאן תוכלו לטעום 2 רולים שכוללים ביצת שלו: גונקאן ביצת שליו בטמפורה – ביצת שליו במעטפת אבוקדו, בטטה, צ'ילי חריף, בס או סלמון (42 שקלים) גונקאן ספיישל טארה – גונקאן כדור אורז עטוף בטונה אדומה, עם טוביקו ירוק ואדום וביצת שליו מעל (35 שקלים).
סיטארה, סי אנד סאן, רוזנבלום הרצל 8, תל אביב, 03-6996633, ראשון-שישי 24:00-8:30, שבת 8:30-21:00, לא כשר
Tyo
במסעדה היפנית שממוקמת במבנה לשימור ובראשה עומד השף היפני יאמה אוימאודה המוכר בכינוי יאמה-סאן, מגישים רול ללא אצה - זהו רול ״סלמון מוצרלה״ עם פטריות שיטאקה ויש בו מוצרלה, צ׳ילי וצ׳יפס בטטה (65 שקלים).
Tyo, מונטיפיורי 7 תל אביב, 03-9300333, ראשון-חמישי 16:00-12:00, 24:00-18:00, שישי24:00-18:00, שבת 24:00-12:00, לא כשר
Amama
במסעדה יפתיעו אתכם עם קרפצ׳יו רול - רול אינסייד אאוט של אספרגוס עטוף בנתחי אנטרקוט צרובים בשמן שומשום חם ופרמזן (46 שקלים).
Amama, הברזל 34, תל אביב, 03-7781101, ראשון-שבת 24:00-12:00, לא כשר
Oyama
במסעדה שהביאה את אסיה לפתח תקווה תמצאו רול סושי עשוי שוקולד. מדובר על ״מאקי שוקולד״ (37 שקלים) שעשוי מקרפ שוקולד מגולגל עם מסקרפונה, עוגיות אוראו ורוטב שוקולדי.
אויאמה, מתחם y סנטר דרך יצחק רבין 17 פתח תקווה, 03-9235368, ראשון-שבת 24:00-12:00, לא כשר
ג'פניקה
ברשת האסיאתית תוכלו למצוא רולים כמו ה״ווג'י טוגראשי״ שמכיל בטטה בטמפורה, אבוקדו, טמאגו ושיטאקי, המצופה בשבבי ״טוגראשי״ שהיא תערובת של שבעה תבלינים יפנים, ביניהם צ'ילי ופלפל יפניים, אצות ים מיובשות, שומשום מסוגים שונים וקליפת תפוז וג'ינג'ר. רול מיוחד נוסף שמציעים ברשת הוא ״וול סטריט רול״ שמצופה בפנקו בזיליקום (39 שקלים).
ברשת מסעדות ג'פניקה
טאטאמי
באסייתית המדוברת בחיפה מגישים רול סושי המכונה ״פרוש פיש״ שמכיל פירות עונתיים, גזר, אבוקדו ויוזו במעטפת של פילה מוסר ועירית (41 שקלים).
שדרות הנשיא 134 חיפה, 04-6436688, ראשון-שבת 24:00-12:00, לא כשר