שתף קטע נבחר
 

יו"ר ועדת הפנים נגד הבנייה באכזיב: תוכנית כזאת לא יכולה לעבור היום

25 שנה לאחר שתוכנית הבנייה אושרה בחוק, יצאו המתנגדים לבנייה בחוף אכזיב במאבק להצלת רצועת החוף הצפונית. בדיון בוועדת הפנים והגנת הסביבה אמר היו"ר, ח"כ דוד אמסלם: "אם מישהו עשה טעות לפני 20 שנה, עכשיו חייבים לפחות לצמצם נזקים"

מאמץ אחרון אמש (ב') בוועדת הפנים והגנת הסביבה על מנת להציל את רצועת חוף אכזיב, הרצועה החופפת את החוף הצפוני של נהריה, מקדחת הנדל"ן.  בעיית מובילי המאבק, שהם מבקשים לשנות תוכנית בנייה שאושרה כחוק לפני כ-25 שנה על קרקע פרטית - שנים לפני שנולד חוק החופים שמגביל את הבנייה למגורים ברצועת החוף עד למרחק 300 מטר מקו המים. הם התעוררו רק אחרי שיזמי הנדל"ן החלו לנשוף בעורפם כשעלו על השטח עם הבולדוזרים.

 

כתבות נוספות בערוץ הנדל"ן

 

המאבק הגיע לוועדה המחוזית לתכנון ובנייה, אותו גוף שאישר את תוכנית הפיתוח בהרכב אחר, בהתאם לתקופתו. אבל יו"ר ועדת הפנים, ח"כ דוד אמסלם (ליכוד), לא דחה על הסף את מבקשי השינוי. "אם מישהו עשה טעות לפני 20 שנה עכשיו חייבים לפחות לצמצם נזקים", אמר, וקרא ליו"ר הוועדה המחוזית "לשקול את טובת הציבור", ולנסות להיות יצירתי גם במגבלות המשפטיות הקיימות. הוא התפלא שגם עיריית נהריה נרדמה בשמירה ולחץ עליה להשמיע מיד גם את קולה בוועדה המחוזית.

 

אמסלם שלף את התקדים של חוף פלמחים, ושאל באיזה נשק הירוקים הצליחו שם להדוף את יזמי הנדל"ן מקו החוף. תשובת היועץ המשפטי של הוועדה המחוזית, ד"ר עופר גוט, הייתה: "בפלמחים המדינה הוציאה כסף למימוש תוכנית חלופית, כולל פיצויים ליזמים".

 

גם דב חנין, אחד מיוזמי הדיון בהיותו הח"כ הכי ירוק בכנסת, אמר: "יש חלופות. הארגונים הציבוריים מפגינים המון גמישות, אבל זה מחייב אקטיביות של הכנסת. אנחנו לא יכולים לבד". ד"ר גוט עושה רושם שהוא סניגורם בוועדה המחוזית. יש לו רעיונות איך ללכת בעקבות תקדים פלמחים.

פרויקט אכזיב של צמח המרמן ואלקטרה נדל"ן (הדמיה: סטודיו 84) (הדמיה: סטודיו 84)
פרויקט אכזיב של צמח המרמן ואלקטרה נדל"ן(הדמיה: סטודיו 84)
 

גוט אומר: "בכלים המצומצמים שעומדים לרשות הארגונים הם יכולים ללחוץ על העתקת זכויות בנייה. האפשרות הריאלית למימוש בהסכמת היזמים היא שלא תהיה בנייה ברצועה של 200 מטר מקו המים, במקום של 100 מטר שאושרו להם. בתמורה אפשר להתיר להם לעבות את השטח הבנוי המזרחי של התוכנית, ואולי לייעד את 100 המטרים, עד קו ה-300 שבחוק החופים, לשטחי ציבור פתוחים הצמודים לבניית הבתים צמודי הקרקע. המגרשים שלהם חלקם כבר נמכרו ואותם אי אפשר לשנות". לדבריו, היזם כבר ביקש היתרים מהוועדה המחוזית, אבל טרם קיבל. היא ביקשה נתונים. כלומר לא הכול סגור.

 

ועדת הפנים התגייסה היום למאמץ ההצלה בחדווה. ח"כ יעל גרמן (יש עתיד): "אכזיב זה אחד החופים שיקבעו כיצד תיראה נהריה. מתכנן המחוז חייב לדאוג לקו החוף של ישראל. אם היום לא נדאג, זו תהיה בכייה לדורות". מהנדס העיר נהריה, פארס דהאר: "נכנסתי לפרויקט לפני 4 חודשים. הבנתי שמדובר בשטח פרטי, ולא שטח מינהל. זה אושר והקבלן התחיל לבנות. היום יש שם כבר שלוש חברות בנייה".

 

תום פישר מהוועד להצלת חוף אכזיב: "התוכנית שאושרה ב-1994 סותרת את כל עקרונות התכנון של היום. היא מציעה וילות על הים. במשרד להגנת הסביבה אומרים שזו תוכנית אנטי ציבורית. רשות הטבע והגנים מסתייגת וגם שר האוצר כחלון ביקש לשנות.

 

"לנו יש רק שני עקרונות, שהבנייה תורחק מהחוף ושהיזם לא ייפגע. הוא רכש זכויות, העלינו הצעות לתמורה". היו"ר אמסלם סיכם: "גם עיריית נהריה צריכה להתנגד. אני רוצה לתת עוד ניסיון לוועדה המחוזית, ומטיל על יו"ר הוועדה את האחריות לרב-שיח בינה לעירייה וליזם. במטרה לתת לו פיצוי מחוץ לגבולות המתחם. נצ'פר את היזם על מנת שהשמורה והחוף יישמרו".

 

צפו בכדים שנמצאו בצלילה באכזיב:

צילום: AQUAZOOM/פוצקר

צילום: AQUAZOOM/פוצקר

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 


פורסם לראשונה 27/02/2017 23:21

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים