30 אלף ישראלים נוספים על הכוונת של רשות המסים
כחלק מיישום הסכם FATCA בין ישראל לארה"ב, הועברו לרשות המסים פרטים אודות עשרות אלפי חשבונות של תושבי ישראל שנוהלו בגופים פיננסיים בארה"ב במהלך 2014
כזכור, שתי הממשלות חתמו על הסכם ה-Foreign Accounts Tax Compliance Act לפני כשנתיים וחצי, שמטרתו - העברת מידע באופן אוטומטי על תושבי המדינות החתומות בהסכם, על מנת למנוע התחמקות ממס. לפי מודל ההסכם, המוסדות הפיננסים מעבירים את המידע לרשות המסים במדינה הזרה והיא מעבירה אותה לרשות המסים במדינה אליה שייכים בעלי החשבונות.
במסגרת ההסכם, רשות המסים הישראלית מקבלת מידע מרשות המסים האמריקאית, ה-IRS, לגבי חשבונות במוסדות פיננסיים אמריקאים שמוחזקים על ידי תושבי ישראל. בד בבד, מוסדות פיננסיים ישראלים מעבירים דיווחים באופן אוטומטי לרשות המסים הישראלית לגבי חשבונות שמוחזקים, במישרין או בעקיפין, על ידי יחידים או חברות תושבי או אזרחי ארה"ב, ורשות המסים מעבירה לרשות האמריקאית.
חילופי מידע אוטומטיים בין מדינות ה-OECD
כחלק מיישום הסכם ה-FATCA, הועברו לרשויות המס בארה"ב, במהלך החודשים נובמבר ודצמבר 2016, נתונים לגבי חשבונות בבעלות תושבי או אזרחי ארה"ב, כפי שזוהו ודווחו על ידי המוסדות הפיננסיים בישראל לשנים 2014 ו-2015.
ההליך הוא חלק ממהלך רחב יותר של קבלת מידע פיננסי על תושבי ישראל, שכולל קבלת מידע ממדינות רבות במסגרת הסכם ה-CRS (Common Reporting Standard), שקובע חילופי מידע אוטומטיים בנוגע לחשבונות פיננסיים של תושבים זרים שיזם ארגון ה-OECD.
במסגרת זו ישראל צפויה להחליף מידע עם מדינות שונות לגבי יתרות לשנת 2017 עד ספטמבר 2018. בנוסף, ישנן בידי הרשות רשימות שהתקבלו בצינורות אחרים ובהם רשימה הכוללת למעלה מ-8,000 לקוחות ישראלים שהחזיקו חשבונות בנק ב-HSBC שוויץ.