בנאס"א מתכננים לשגר חללית שתחקור את השמש
החללית צפויה להגיע עד למרחק של כ-6 מיליון קילומטרים בלבד מהשמש. "אנחנו לא יכולים להגיע לפני השטח ממש של השמש", הבהיר חוקר בנאס"א
החללית צפויה להגיע עד למרחק של כ-6 מיליון קילומטרים בלבד מהשמש, שנמצאת במרחק 149 מיליון קילומטרים מאיתנו, ולהצליח להתמודד עם תנאי הקרינה והחום הקיצוניים. מדובר בגיחה הקרובה פי שבעה לשמש מאשר כל חללית אחרת בעבר.
זה זמן רב שמדענים רוצים לשגר חללית לאטמוספרה החיצונית של השמש, המכונה עטרה, כדי לחקור ולהבין טוב יותר את תחום הרוחות הסולריות ואת החומרים שהרוחות הללו מביאות אל מערכת השמש שלנו.
"זו תהיה המשימה הראשונה שמשוגרת לשמש", הסביר אריק כריסטיאן, חוקר בכיר בנאס"א. "אנחנו לא יכולים להגיע לפני השטח ממש של השמש", הבהיר, אך חידד כי החללית תוכל להתקרב מספיק כדי לענות על השאלות המרכזיות של המחקר.
כדי לשרוד את המשימה, על החללית יהיה לעמוד בטמפרטורות של כ-1,350 מעלות צלזיוס. כלי הטיס יהיה מורכב משכבת מגן של פחמן בעובי כ-12 סנטימטרים.
עד שמדענים יוכלו להסביר מה בדיוק קורה על השמש עצמה, הם לא יוכלו לחזות באופן מדויק תופעות מזג אוויר בחלל שמביאות להרס על כדור הארץ. לפי נאס"א, המשימה שתשוגר בשנה הבאה תוכל לסייע לנבא "אירועים סולריים גדולים".
השמש, בין היתר, היא מקור לרוחות סולריות, שהם למעשה זרימת חלקיקים וגזים מהשמש שחולפים גם על פני כדור הארץ במהירות של יותר מ-1.5 מיליון קמ"ש. שיבושים ברוחות השמש מטלטלים את השדה המגנטי של כדור הארץ.