שתף קטע נבחר

יותר טבעי, פחות סידן: טרה שינתה את הקוטג'

החברה מתכוונת להשיק מחדש את מותג הקוטג' שלה כ"מכיל 100% רכיבים טבעיים" ו"ללא תוספת מלאכותית", כפי שעשתה בגבינה הלבנה. הוא יכיל פחות סידן שהוסף באופן מלאכותי אך גם פחות נתרן. טרה: "שוקדים כל העת על פיתוח מוצרים בריאים יותר וטעימים יותר וללא חומרים משמרים". ערכנו השוואה בין גבינות הקוטג' של החברות השונות

טרה שינתה את הקוטג' - יותר טבעי, פחות סידן: טרה השיקה מחדש את גבינת הקוטג' שלה וכעת היא מכילה "רכיבים טבעיים בלבד". היא הוציאה את רוב הסידן מהמוצר החדש אך גם הפחיתה את הנתרן. כעת, כמות הסידן בקוטג' טרה זהה לזו שבקוטג' של שטראוס. לתנובה יש כמות סידן גדולה מעט יותר.

 

תנובה מוסיפה באופן מלאכותי סידן לקוטג' שלה, שמורכב חוץ מזה משני רכיבים: חלב ומלח. עד היום, גם טרה הוסיפה סידן באופן מלאכותי לקוטג' שלה. עוד היא הוציאה מהקוטג': אבקת חלב, מייצבים וויטמין D - כדי להגיע למוצר טבעי ככל האפשר, אך היא הוסיפה לקוטג' "רכיבי חלב". 

 

גבינת הקוטג' החדשה של טרה ()
גבינת הקוטג' החדשה של טרה
 

מעט יותר פםחמימות, הפחתת נתרן, בלי תוספת ויטמין D והרבה פחות סידן ()
מעט יותר פםחמימות, הפחתת נתרן, בלי תוספת ויטמין D והרבה פחות סידן

 

השינויים האלה אכן הופכים את הגבינה של טרה ליותר טבעית, אך האם השינויים הללו מעשירים את הערכים התזונתיים של קוטג' טרה? בקוטג' של טרה יש כעת 3 רכיבים בלבד, אבל גם בקוטג' של תנובה יש כאמור 3 רכיבים. בקוטג' של תנובה אמנם יש תוספת סידן, אבל אין בו תוספת של "רכיבי חלב" כמו בקוטג' של טרה. לעומת זאת בקוטג' של שטראוס יש יותר רכיבים מאשר בשתי הגבינות המתחרות: חלב מפוסטר, שמנת, מלח, מייצבים (קרגינאן, לוקוסט בין גאם, גואר גאם), חומרי טעם וריח.

 

במקביל, טרה ממשיכה להדגיש שבקוטג' שלה אין חומר משמר, רק שבאף גבינת קוטג' אין חומרים משמרים - זה אסור לפי התקן (למעט בקוטג' עם תוספות).

 

איזה קוטג' מוביל בערכים התזונתיים? טרה במיעוט הנתרן, תנובה בשאר

 

קלוריות: אין הבדל משמעותי בין החברות, אבל גבינת הקוטג' של תנובה מכילה הכי פחות קלוריות – 95 לעומת 96 ו-97 בשל טרה ושטראוס בהתאמה.

 

חלבונים: צרכני הקוטג' מעדיפים את הגבינה עם כמה שיותר חלבון טבעי. גם כאן הפערים לא גדולים במיוחד ותנובה מובילה עם 11 גרם חלבון ואילו בגבינות של טרה ושטראוס יש 10.3 ו-10.2 גרם חלבון בהתאמה.

 

נתרן: גם פה, פחות נחשב יותר טוב, לפי הקריטריונים של משרד הבריאות. טרה מנצחת עם 320 מ"ג, אחריה תנובה עם 350 מ"ג ושטראוס עם 380 מ"ג.

 

פחמימות: ספורטאים ועושי דיאטות יעדיפו שיהיו בקוטג' כמה שפחות פחמימות. הקוטג' של תנובה מנצח פה: 1.5 גרם לעומת 2.4 במוצר של טרה ו-2.7 בשל שטראוס. לגבי סוכרים: שטראוס היא היחידה שטורחת לציין כמה מתוכן הן סוכרים, אם כי כמות הסוכר בגבינת קוטג' - זניחה.

 

שומן רווי: לפי משרד הבריאות, עדיף כמה שפחות ממנו. בגבינות הקוטג' של טרה ותנובה יש 3 גרם. בשטראוס יש הכי הרבה: 3.3 גרם.

  

ויטמין D: טרה הוציאה רכיב זה מהקוטג' שלה. הוא הוסף בעבר באופן מלאכותי (נטען שלרוב הישראלים יש מחסור בוויטמין זה). כיום: אף יצרנית קוטג' לא מציינת כמות ויטמין D הראויה לציון על גבי האריזה.

 

סידן: תנובה מנצחת בכמות הסידן – 100 מ"ג, לעומת 80 מ"ג במוצר של האחרות.

 

מספר הרכיבים: ככל שהמוצר יותר "טבעי" יש בו פחות רכיבים. הקוטג' של תנובה עשוי מחלב ומלח בלבד ומוסיפים לו סידן. לקוטג' של טרה הפסיקו להוסיף סידן, אך משום מה מוסיפים לו "רכיבי חלב". מה שבטוח, הקוטג' של שטראוס הוא הכי פחות "טבעי" - מורכב גם ממייצבים טבעיים וחומרי טעם וריח. קשה לקבוע מי המנצח כי לטרה ותנובה מספר רכיבים זהה ואחד הרכיבים מוסף לגבינה. יחד עם זאת, אין ספק מי המפסידה בקטגוריה זו: שטראוס.

 

תגובת טרה: "קוטג' המבוסס על ערכיו המצוינים של החלב"

מטרה נמסר בתגובה: "מחלבת טרה שוקדת כל העת על פיתוח מוצרים בריאים יותר וטעימים יותר וללא חומרים משמרים. תחת אסטרטגיה זו פיתחה טרה את הגבינה הצהובה נעם מ-100% רכיבים טבעיים וללא חומרים משמרים. במאי 2016 השיקה המחלבה את הגבינה הלבנה של טרה מ-100% רכיבים טבעיים. עתה לאחר פיתוח של למעלה משנה, גאה המחלבה להשיק קוטג' מ-100% רכיבים טבעיים תוך התבססות על ערכיו המצויינים של החלב וללא כל תוספת מלאכותית. המוצר פותח בהתאם להעדפות הצרכנים המעדיפים מוצרים מרכיבים טבעיים בלבד".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
המקצוענים
מומלצים