אלאור אזריה ערער, רוב פרקליטיו התפטרו
שלושה עורכי דין שייצגו את החייל שירה במחבל פצוע ונשלח לשנה וחצי מאסר מסרו: "סברנו שהגענו למיצוי מקסימלי בערכאה זו ושיש לפנות בשלב הזה לאפיקים נוספים אלטרנטיביים לטובת החייל". עו"ד יורם שפטל ערער על עצם ההרשעה וביקש לעכב את הכניסה לכלא
דרמה עם הגשת ערעורו של החייל היורה אלאור אזריה: עורכי הדין אייל בסרגליק, אילן כץ וכרמית שחיבר שייצגו את החייל אלאור אזריה שהורשע בהריגת מחבל פצוע ונידון למאסר של שנה וחצי, הודיעו היום (ד') על התפטרותם מייצוגו. עו"ד יורם שפטל נותר לבד בצוות ההגנה והגיש את הערעור בשמו על הכרעת הדין.
נוסף לערעור לבית הדין הצבאי לערעורים בקריה על הכרעת הדין שהרשיעה את אלאור אזריה בהריגה, הגיש עו"ד שפטל בקשה לעכב את כניסתו לכלא עד תום הליך הערעור. התביעה תתנגד באופן נחרץ לבקשתו לדחות את כניסתו לכלא עד לתום הליך הערעור.
עורכי הדין שפרשו מייצוג אזריה מסרו: "אנו, שליווינו את אלאור לאורך שנה בדיוק עשינו לילות כימים בחברות אישית ובמוטיבציה אינסופית עבור אלאור ומשפחתו והשגנו עבורם תוצאה עונשית פנטסטית ובלתי אפשרית בתיק של רצח שהפך להיות הריגה עם סרטון".
"הגם שאנו סבורים שהכרעת הדין שגויה ומנותקת מהראיות, ולכן גם כתבנו 50 עמודי ערעור - מהערעור שהוגש שהועבר לעורך דין שפטל, סברנו שהגענו למיצוי מקסימלי בערכאה זו ושיש לפנות בשלב הזה לאפיקים נוספים אלטרנטיביים לטובת החייל שאותם אף הצענו למשפחה ולאלאור לעשות ללא עלות ובהתנדבות על מנת שלא תהיה כל תלות כלכלית בגורם כלשהו. המשפחה ואלאור סבורים ובצדק מבחינתם שהמתווה הנכון הוא ערעור. נעמוד לרשותם בכל דבר שיצטרכו בהמשך".
בפרקליטות הצבאית עדיין שומרים את הקלפים צמוד לחזה וטרם החליטו אם לערער בעצמם על העונש המקל (כמחצית מתקופת המאסר שדרשה התביעה). לרשותם יש עוד כשבוע להחליט אם לערער.
יצוין כי במחלוקות במשפחת אזריה בשבוע האחרון, עלו קולות שהובילו עורכי הדין כץ ובסרגליק, כי יש לוותר על הערעור כדי להתחיל בהליך בקשת המתקת העונש במסגרת הצבאית או הגשת בקשת החנינה מהנשיא, כבר עם הפיכת גזר הדין לחלוט בעוד כשבוע, ועל רקע הרוח הגבית שיש לאזריה, גם מצד השופטת אלוף-משנה מאיה הלר, שהחליטה להקל בעונשו.
הסיבה: הליכה לערעור, הליך של כמה חודשים, תידחה בשלושה חודשים לפחות את תחילת הליך ההמתקה/החנינה, ועלולה לפגוע בסיכויים להקלה משמעותית בעונש, בשל התעקשות אזריה "ללכת עד הסוף נגד המערכת". מנגד, אלה שתמכו בהגשת הערעור, ציינו כי רכיב העונש משמעותי פחות, ואילו עצם ההרשעה בעבירת ההריגה החמורה, שגוררת רישום פלילי לשבע שנים, מחייבת הגשת הערעור.
השופטת הלר ציינה בגזר הדין כי "הנאשם פגע במחבל ללא כל הצדקה. הערך העיקרי שנפגע ממעשה הנאשם הוא ערך החיים. אזריה פגע גם בערך טוהר הנשק שמופיע ברוח צה"ל". עם זאת אמרה השופטת כי "ניתן למנות כנסיבות מקלות מספר שיקולים: זירה מורכבת של פיגוע שבו מחבלים ביקשו לקטול חיילים שהיו בעמדה והם אף הצליחו לפצוע חייל".