שתף קטע נבחר

 

עובדת הודתה בגניבת מיליון שקל מחברת הביטוח. המשטרה: "אין עניין לציבור"

לפני שלוש שנים הגישה החברה הגדולה תלונה על גניבת מיליון שקלים מצד עובדת בחברה לאחר שחברת חקירות ששכרה עלתה על השיטה שלה. העובדת הודתה וטענה כי גנבה בגלל חובות הימורים, אך במשטרה לא חקרו אותה והחליטו לסגור את התיק. המשטרה: "החברה סירבה לשתף פעולה"

דו"ח של חוקר פרטי והודאה של עובדת בגניבת מיליון שקל לא הספיקו לשוטרים - אפילו כדי לחקור אותה וסגרו את התיק: חברה ביטוח גדולה, שמנהלת סכומי עתק של כספי ציבור ואף נסחרת בבורסה, התלוננה במשטרה נגד עובדת בטענה שהיא גנבה מיליון שקל מהחברה. למרות חקירה פרטית שניהלו והודאתה של העובדת בגניבה, במשטרה לא חקרו אותה והחליטו לסגור את התיק בטענה: "אין עניין ציבורי".

 

ההודעה על סגירת התיק. "נסיבות העניין אינן מצדיקות פתיחת חקירה" ()
ההודעה על סגירת התיק. "נסיבות העניין אינן מצדיקות פתיחת חקירה"

בעקבות חשד שעלה בקרב מנהלי החברה על כך שעובדת מועלת בתפקידה, החליטו לבצע חקירה סמויה על-ידי משרד החקירות ויצמן-יער. החוקרים של ויצמן-יער הצליחו לעלות על שיטה ייחודית של אחת העובדות, שלפיה זאת ביימה תשלומי פיצוי ללקוחות, אך בפועל דאגה להעביר את הכסף לחשבון הפרטי שלה.

 

מדו"ח החקירה של ויצמן יער עולה כי העובדת, שהבינה את חולשות המערכת, פתחה "תביעות" בשם לקוחות קיימים של החברה, ודאגה לדרוש בשמם פיצוי כספי. כמי שהייתה אמונה על בדיקת המסמכים נשוא התביעה שלהם, היא אישרה את קיומם ודאגה להעביר לחתימות של חבריה לעבודה מבלי שאלה חשדו במאום. כך במשך תקופה ארוכה הצליחה העובדת, להעביר מדי חודש סכום שנע בין 40-30 אלף שקלים לחשבונות שונים שהקימה.

 

בדרך הזאת היא הצליחה להוציא במרמה סכום של כמיליון שקלים. לאחר שהחוקרים הפרטיים עלו על התרמית, הם זימנו לחקירה את העובדה והחלו לתשאל אותה. כשהציגו בפניה את הראיות היא נשברה בתוך זמן קצר והודתה. על פי דף ההודאה של העובדת שהועבר לידי המשטרה עולה כי העובדת היא הודתה בכל החשדות וטענה "אני רוצה להתוודות שלמעשה החובות העיקריים שלי ושל בעלי נבעו ונובעים מהימורים לא חוקיים שאנו נוהגים להשתתף בהם על בסיס יום יומי וקבוע....".

 

עוד היא אמרה בעדות שלה לחברת החקירה: "ברגע שגילתי את נושא ההימורים והאפשרות לעשות כסף קל מהמעילה וזה הוביל אותי ואת בעלי להמר בתדירות גבוהה יותר ועל סכומים גדולים יותר מאחר ואנחנו לא משחקים על כסף שלנו כי אם על כסף של החברה".

 

עם החומר הזה, ובשל העובדה שמדובר בכספים ציבוריים, ניגשו חוקרי ויצמן-יער למפלג ההונאה של מחוז מרכז והגישו תלונה. שלוש שנים ישב הנושא תחת ידיהם של אנשי מפלג ההונאה של מחוז מרכז, אבל הם אפילו לא זימנו לחקירה את החשודה שהודתה במעשה. 

 

לטענת המשטרה, החברה עצמה לא ענתה לפניות החוקרים ולא שיתפה פעולה ועל כן אי אפשר היה להמשיך בחקירה. על אף שמדובר בכספי ציבור, ולמרות שהמשטרה לא פעם מבצעת חקירות גם ללא שיתוף פעולה ותוך הפעלת הסמכויות המוקנות לה בחוק – החליטו במשטרה לסגור את התיק.

 

קצין אגף החקירות של מחוז מרכז, ניצב-משנה דדו זמיר, העביר את המלצות חקירת המשטרה לפרקליטות והחקירה נסגרה באישור הפרקליטות. לאחרונה התקבלה בחברה הודעה ממשטרת ישראל שבה נכתב: "לאחר בדיקת תלונתך הוחלט לא להוסיף לחקור את הנושא מן הסיבה הבאה: נתקבלה החלטה שנסיבות העניין בכללותן אינן מצדיקות פתיחה בחקירה, שכן מדובר באירוע אשר ההליך הפלילי איננו מהווה מסגרת מתאימה לבירורו". בינתיים עברה התקופה שבה אפשר לערער על החלטה זאת, והתיק עצמו נסגר.

 

גורמים המקורבים לסיפור אמרו: "פשוט לא להאמין שסיפור כזה לא נחקר ולא מעניין את המשטרה ועוד בטענה שזה גם לא מעניין את הציבור. כל מה שהם אומרים עכשיו נשמע בעיקר כתירוץ אחד גדול".

 

ממשטרת ישראל נמסר: "לאחר בחינת התלונה שהתקבלה במשטרה בשנת 2014, נדרשו השלמות חקירה מהותיות שיאפשרו מעבר לחקירה גלויה. היחידה החוקרת פנתה יותר משש פעמים באופן רשמי לחברה המתלוננת, אך זאת סירבה לשתף פעולה או למסור את החומרים הנדרשים. בסיום החקירה הוחלט על-ידי הפרקליטות לסגור את תיק החקירה. נציין כי לא הוגשה על-ידי המתלוננת או מי מטעמה ערר על החלטת סגירת התיק".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים