דני רופ, מאחוריך. הכירו את החזאי של המורדים
עם כיבוש מחוז הולדתו אידליב על ידי המורדים, החליט האגרונום הסורי אנס א-רחמון להקים תחנה מטאורולוגית ולפרסם תחזית מזג אוויר יומית. תושבי האזור, בעיקר החקלאים, מאוהבים בו ואלפים עוקבים אחריו בפייסבוק
והרי התחזית: במאי 2015 נפל מחוז אידליב בצפון-מערב סוריה לידי המורדים במהלך שנחשב למכה קשה למשטרו של בשאר אסד, שהיה באותה עת בשפל. בהיעדר השלטון במחוז, החלו המקומיים לאייש את המשרות הציבוריות שהתפנו - אחת מהן היא חיזוי מזג האוויר.
עוד סיפורים מעניינים מהעולם בדף הפייסבוק של דסק החוץ
האגרונום אנס א-רחמון סיים ב-2009 את לימודיו בפקולטה לחקלאות בעיר חלב והתמחה ביבולים חקלאיים שסובלים מבצורת. כשהחלה ההתקוממות העממית ב-2011, הוא נרדף על ידי המשטר ולכן לא הצליח לסיים את לימודי התואר השני. אלא שעם נפילת אידליב, מחוז הולדתו, בידי המשטר הסורי, הגיע המפנה בחייו של א-רחמון כשהחליט להקים תחנה מטאורולוגית בכפר שלו, מערת א-נעמאן.
"שביעות הרצון מצד התושבים הובילה אותי לעבור לרעיון של תחנה מטאורולוגית אלקטרונית שבאמצעותה אוכל להשיג נתונים מדויקים", הסביר החזאי האלטרנטיבי שמסתמך על אתרי אינטרנט "מהימנים" להגדרתו. לדבריו, הוא בונה את תחזיות מזג האוויר שלו בהסתמך על הידע שלו בתחום.
א-רחמון הקים עמוד פייסבוק מיוחד שבו ניתן להתעדכן בתחזית מזג האוויר היומית. יש לו יותר מ-11 אלף עוקבים וכל פוסט שהוא מעלה ברשת זוכה למאות לייקים ולשיתופים. החזאי הסורי הקים גם ערוץ באפליקציית הטלגרם שלדבריו "מוכר לרוב התושבים במחוז אידליב ופרבריו".
עם הזמן והפופולריות שצבר הוסיף א-רחמון לעמוד שלו גם פינה שכוללת עצות בנושא חקלאות בהסתמך על תחזיות מזג האוויר. "יש עצות עונתיות שמתבססות על כמויות המשקעים במהלך השנה. למשל, במקרים שיש כמויות משקעים רבות, אנחנו ממליצים לשתול חיטה", הוא הסביר. "בעונות יבשות אנחנו ממליצים לזרוע חיטה". כמו כן, א-רחמון גם מפרסם את ממוצע המשקעים שירדו בכל אזור באידליב תוך שימוש באמצעים לא משוכללים במיוחד.
"המלחמה המתחוללת בסוריה לא מאפשרת לנו לדעת את תחזיות מזג האוויר ואפילו את ההנחיות החקלאיות שאנחנו מתעניינים בהן מאוד כדי לשמור על החקלאות שלנו שהיא מקור הפרנסה שלנו", סיפר מוחמד אל-מוסטפא, חקלאי מפרברי מערת א-נעמאן. בהתחשב במצב, הוא סיפר לעיתון הערבי, החקלאים באזור חיפשו אלטרנטיבה והאגרונום א-רחמון הפך פתאום לאוטוריטה שלהם בתחום.
מלבד החקלאים באידליב, מי שעוד שימוש בתחזיות מזג האוויר של א-רחמון הם הסורים שנעקרו מבתיהם. לרוב הם לא מקבלים אזהרות מפני סופות גשמים או שלגים ולכן לא נערכים מראש לחיזוק האוהלים שלהם ולחפירת שוחות כדי למנוע מעבר של מים לתוך האוהלים. "העבודה שלי היא אינדיבידואלית ובהתנדבות ואני לא מקבל תמיכה מאף גורם", סיפר החזאי של המורדים שמתחרה באזור שלו עם מהדורות מזג האוויר של הטלוויזיה הסורית הממסדית, שכנראה לא זוכות לפופולריות רבה.