שתף קטע נבחר

 

אחרי ההצלחה בישראל: בריטניה מקימה מרכזי חדשנות

ממשלת בריטניה הכריזה על הקמת רשת גלובלית לקידום שיתוף פעולה טכנולוגי, בעקבות הצלחת המודל של "מרכז הטכנולוגיה בריטניה ישראל" שהוקם בשגרירות בריטניה בארץ לפני כחמש שנים

ממשלת בריטניה הודיעה השבוע על אסטרטגיה דיגיטלית חדשה , שבמסגרתה יושם דגש על הרחבת הכישורים הדיגיטליים ליותר מארבעה מיליון בריטים, בשיתוף חברות כמו גוגל, BT, והבנקים לוידס וברקליס. האסטרטגיה החדשה כוללת הקמת חמישה מרכזי חדשנות בשווקים מתעוררים, המבוססים על המודל של מרכז הטכנולוגיה בריטניה ישראל (UK Israel Tech Hub) שהוקם בארץ לפני כחמש שנים. מרכזי החדשנות החדשים יקדמו שיתופי פעולה בין חברות בריטיות לחברות הייטק מקומיות.

 

סרטון תדמית של מרכז הטכנולוגיה בריטניה ישראל    (צילום: שגרירות בריטניה בישראל)

סרטון תדמית של מרכז הטכנולוגיה בריטניה ישראל    (צילום: שגרירות בריטניה בישראל)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

מאז הקמתו, מרכז הטכנולוגיה בריטניה ישראל היה שותף ליצירת יותר מ-80 שיתופי פעולה בריטיים-ישראליים, בשווי מוערך של 62 מיליון ליש"ט. שיתופי פעולה אלה כוללים עסקאות בין הבנק הבריטי RBS לחברות סייבר ופינטק ישראליות; עסקה בין הענקית הבריטית Dyson לחברת Breezometer הישראלית; והסכם בין חברת התרופות GlaxoSmithKline לחוקרים בטכניון לפיתוח תרופות משותף.

 

שגריר בריטניה בישראל דיוויד קוורי אמר: "ההכרזה היא עדות נוספת לחוזק הקשרים הטכנולוגיים בין בריטניה לישראל, והם מהווים כעת השראה למעורבות של בריטניה בתחום ההייטק ברחבי העולם. למרכז הטכנולוגיה בריטניה ישראל תפקיד מרכזי ביצירת שיתופי פעולה משמעותיים בתחומי הייטק והחדשנות. תושבי בריטניה משתמשים כיום בטכנולוגיה ישראלית באופן יומיומי - בבנקים, בבתי החולים, בשירותי ממשל דיגיטליים ואפילו בקניות אונליין. האסטרטגיה הדיגיטלית החדשה של בריטניה היא הכרה בהצלחה של העבודה הקשה שלנו לקידום קשרים אלה, ומציגה עתיד מבטיח לשיתופי הפעולה הטכנולוגיים בינינו".

 

צוות מרכז הטכנולוגיה בריטניה ישראל עם קבוצת יזמים ישראלים, לאחר ביקור בדאונינג 10 ()
צוות מרכז הטכנולוגיה בריטניה ישראל עם קבוצת יזמים ישראלים, לאחר ביקור בדאונינג 10

צוות מרכז הטכנולוגיה בריטניה ישראל עם שר החוץ דאז פיליפ המונד, ב-2015 (צילום: לואיז גרין) (צילום: לואיז גרין)
צוות מרכז הטכנולוגיה בריטניה ישראל עם שר החוץ דאז פיליפ המונד, ב-2015(צילום: לואיז גרין)

 

מנהלת מרכז הטכנולוגיה בריטניה ישראל, נעמי קריגר כרמי, אמרה: "אנחנו שמחים שממשלת בריטניה מזהה את הפוטנציאל הייחודי של המודל שפיתחנו בישראל. ביחד עם יו"ר המרכז חיים שני, השגריר דיוויד קוורי והצוות המצוין של מרכז הטכנולוגיה, הצלחנו בתוך חמש שנים להפוך את ה'סטארט-אפ' שלנו למודל מצליח שמוסיף ערך כלכלי משמעותי לשתי המדינות".

 

קריגר כרמי הוסיפה: "בתקופה הקרובה נעבוד יחד עם עמיתינו בלונדון ובחמשת המרכזים החדשים שייפתחו ברחבי העולם על מנת לשכפל את המודל שלנו וליצור רשת קשרים טכנולוגית גלובלית עבור בריטניה, שישראל ממוקמת במקום מרכזי בה".

 

מרכז הטכנולוגיה בריטניה ישראל הוקם בשגרירות בריטניה בארץ ב-2011, כדי לקדם צמיחה כלכלית וחדשנות טכנולוגית בין שתי המדינות. זאת, באמצעות יצירת שיתופי פעולה בילטראליים בתחומי הטכנולוגיה השונים. מרכז הטכנולוגיה מתמקד במספר תחומים בהם יש פוטנציאל רב לשיתופי פעולה, כמו מסחר מקוון וטכנלוגיות פיננסיות, ביומד, סייבר, ניידות, ערים חכמות, קלינטק, טכנולוגיות חינוכיות, תעשיות יצירתיות ותוכן בשפה הערבית. צוות המרכז פועל משגרירות בריטניה בתל אביב, עם נציגות בלונדון. מנהלת המרכז היא נעמי קריגר-כרמי ויושב הראש הוא חיים שני.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
עשרות שיתופי פעולה בין שתי המדינות
מומלצים