הלוחמת האמיצה באבולה מתה: "הרופאים פחדו לגעת בה"
סלומה קרווה שרדה את הנגיף הקטלני שהרג את הוריה, הפכה לסמל והונצחה על שער ה"טיים". אולם, הניצחון נגמר בטרגדיה כשהיא מתה בשל סיבוכים שלאחר הלידה. בעלה סיפר שהרופאים חששו לטפל בה
הלכה לעולמה האישה שהפכה לסמל במלחמה בנגף האבולה. סלומה קרווה, בת 31 ששרדה את הנגיף הקטלני שהרג את שני הוריה ושמונה בני משפחה נוספים מתה לפני כשבועיים.
אחרי שההפכה חסינה לנגיף הקדישה קרווה את חייה במרפאה במולדתה ליבריה כדי לעזור למאות אחרים. בזכות פועלה הנציח אותה לפני שנתיים המגזין היוקרתי "טיים" על השער, יחד עם קבוצה נוספת של עובדי בריאות ורפואה שנלחמו באבולה בשנת 2014.
בעלה חשף כי הצוות הרפואי שאמור היה לטפל בה אחרי שסבלה מסיבוכים אחרי לידת הילד הרביעי כל כך פחד לגעת בה, עד שמתה במרפאה.
"אני אישית הגעתי למיון החירום בבית החולים כדי לקחת את אשתי עם כיסא גלגלים לחדר הניתוח", סיפר הבעל ג'יימס האריס. הוא סיפר כי שלושה ימים לאחר הלידה היא שוחררה לביתה, אך אז סבלה מעוויתות וקצף החל לצאת מפיה.
לדבריו, חלק מהצוות הרפואי סירב לטפל בה בגלל אמונות תפלות הנוגעות למחלה. "רופא אחד אמר לי שלא יטפל בה, ושאם היא תישאר בבית החולים - היא תמות", אמר. אחותה, ג'וזפין מנליי, סיפרה בשיחה טלפונית עם "הדיילי מייל": "ההתקפים שלה הבהילו את הצוות. הם אמרו שהכיוון שהיא ניצולת אבולה, הם לא רוצים להתקרב אליה, אף אחד לא היה מוכן לתת לה זריקה. למחרת היא מתה". לדבריה, לפיכך "הבן שלה יגדל בלי לזכור את פניה של אמו".
רופא ראשי בבית החולים, ד"ר פרנסיס קטה, אמר ל-BBC: "עלינו לבצע חקירה יסודית", בנוגע למקרה.
בני הזוג הכירו בשנת 2013, ושניהם לקו במחלה בקיץ 2014. לאחר שהחלימו, הצטרפה קרווה לארגון "רופאים ללא גבולות" כדי לסייע לחולי אבולה. יותר מ-11 אלף בני אדם מתו מהמחלה, ואילו 17 אלף הצליחו לשרוד אותה.
רופאים מהססים לומר כי מי שלקה באבולה לא יוכל להידבק בה שוב, אך מעטים מהם עושים זאת. לכן התנדבה קרווה לסייע לחולים בבתיהם - אף שבני משפחותיהם חששו לעשות כן פן יידבקו.
גם ללא האבולה - שיעור תמותת נשים בלידה גבוה מאוד. מתוך 28 לידות בממוצע, אחת האימהות מתה מסיבוכים שלאחריה. ממשלת ליבריה משקיעה כ-50 דולר בשנה לאזרח בלבד עבור שירותי בריאות. בבתי חולים רבים חסר ציוד בסיסי ביותר לטיפולים רפואיים.