האתר שבו יונצחו חללי צוק איתן: "מקום שמח, לא קודר"
ימים ספורים אחרי פרסום דו"ח המבקר, הגיעו בני משפחות שכולות לחורבות אמפיתיאטרון באזור קיבוץ גברעם, וסקרו את המקום שבו יוקם אתר ההנצחה הרשמי לחללי המבצע. אב שכול: "רצינו שזו לא תהיה סתם אנדרטה, זה יהיה מקום תוסס עם הופעות, זה מאוד מנחם"
מנציחים את חללי צוק איתן (צילום: רועי עידן)
שלושה ימים לאחר פרסום דו"ח המבקר על צוק איתן, נפגשו היום (ו') בני משפחות שכולות שאיבדו את יקיריהם במבצע באתר שעתיד להפוך לאתר ההנצחה הרשמי לחללי המבצע. אבי יעקובי, אביו של גלעד יעקובי-רוזנטל ז"ל מגולני שנהרג בקרב בסג'עייה, אמר: "מאוד רצינו שזה יהיה אזור פעיל ולא סתם אנדרטה שאולי פעם ב-20 שנה יעצרו וינכשו את העשבים ויעשו איזה טקס".
אתר ההנצחה יוקם סמוך לקיבוץ גברעם במקום שבו שכן תיאטרון שנסגר בשנות ה-70. ועד חללי צוק איתן חיפש אחר מקום ראוי במשך חודשים עד שהושגה הסכמה על המקום החדש ששוכן בלב שדות פורחים.
אלי בן שם, יו"ר ארגון יד לבנים שיחד עם קק"ל והמועצה האזורית חוף אשקלון היו שותפים לאיתור המקום, אמר: "הוחלט שזה יהיה אתר פעיל, לא קודר ועצוב, אלא מקום שמח ומזמין שיבואו לבלות כאן כל עם ישראל שיוכלו לשבת יחד ולטייל באזור. המקום יהיה גם נגיש לנכים, לכל 1,400 הנכים מצוק איתן. אתר ההנצחה יאפשר פעילות משולבת של תיאטרון, טיולים רגליים, אופנים ומקומות למפגשים משפחתיים".
יעקובי הוסיף והדגיש את החשיבות שמייחסות המשפחות לכך שאתר ההנצחה בדרום הארץ. "בנינו נפלו כדי להגן גם על האזור הזה", אמר. "זה יהיה מקום תוסס עם הופעות ואופניים ושבילים, ואנשים יגיעו. זה מאד מנחם, מאד יפה. המקום מקסים"
על הקשר בין ההורים השכולים סיפר: "הורים שאיבדו את ילדיהם, לאו דווקא במלחמות, מבינים אחד את השני יותר טוב ויודעים בדיוק מה שק הצרות והכאב שהם סוחבים. אנחנו מרגישים שותפים למרות שכל אחד יש לו דעות אחרות, בא מרקע שונה - דתי, חילוני - יש לנו הרבה משותף".
אורית חי, אמו של עומר חי ז"ל וחברת ועד ההורים, סיפרה: "הגענו לכאן כל המשפחות השכולות כדי להתרשם ולהבין את התוכנית וכיצד היא תראה. בקרוב נצא לתחרות אדריכלים ונחליט כיצד המקום יראה. אנחנו רואים בזה הזדמנות לאפשר למטיילים רבים להגיע לאזור הזה וליהנות מהנופים וגם כמובן לזכור את הבנים שנפלו המערכה ממש לא רחוק מכאן".
המשפחות השכולות במקום שבו יוקם האתר
צילום: רועי עידן
מומלצים