לקראת המונדיאל: אוכלוסיית קטאר גדלה ב-64%
כשהנסיכות העשירה מהמפרץ הוכרזה - בצעד שנוי במחלוקת - כמארחת מונדיאל 2022, היו בה רק 1.63 מיליון תושבים. מאז היא ייבאה כל כך הרבה עובדים זרים, שעכשיו המספר הוא כבר 2.67 מיליון - 80% לא אזרחיה
אוכלוסיית קטאר גדלה בלא פחות משני שלישים מאז שהנסיכות שבמפרץ הוכרזה כמארחת גביע העולם בכדורגל ב-2022. אוכלוסיית קטאר הגיעה לשיא של כל הזמנים, והיא עומדת כעת על 2.67 מיליון איש.
בדצמבר 2010, כשקטאר נבחרה למארחת המונדיאל – בחירה שגררה ביקורת קשה – היו בה רק 1.63 מיליון תושבים. המספר העדכני שסיפקה הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה בקטאר מייצג עלייה של 64% מאז.
הגידול במספר התושבים בקטאר נובע במידה רבה מאוד מכך שקטאר מגייסת עשרות אלפי עובדים זרים כדי לבנות את התשתיות לאירוח טורניר הכדורגל הגדול בעולם – כולל אצטדיונים מפוארים.
בקטאר חיים כעת כ-2.1 מיליון עובדים זרים, רבים מהם מנפאל, בנגלדש והודו. פירוש הדבר שכעת כמעט 80% מהתושבים בקטאר הם אזרחים זרים. רבים מהם מועסקים בפרויקטים שיש להם קשר עקיף לאירוח הטורניר – למשל סלילת כבישים חדשים, בנייה ושיפוץ של נמלים ופיתוח מערכת רכבות תחתיות.
כ-5,000 עובדים עוזרים לבנות את אצטדיוני המונדיאל שייערך בקטאר. עד 2018 יגיע מספרם של העובדים העוסקים בבניית האצטדיונים ל-36,000.
בחודש שעבר הודיע שר האוצר של קטאר, עלי שריף אל-עימאדי, כי הנסיכות העשירה בגז משקיעה כמעט 500 מיליון דולר בכל שבוע בתשתיות המוקמות לקראת מונדיאל 2022.
הבחירה בקטאר למארחת המונדיאל, נזכיר, גררה האשמות קשות וטענות לשחיתות שאפשרה את מתן האירוח לנסיכות הקטנה: לקטאר אין שום מסורת אמיתית של כדורגל והיא מעולם לא העפילה למונדיאל, לעומת מדינות אחרות באסיה; לפי דיווחים היא נותנת יחס קשה לעובדים הזרים ופוגעת בזכויות האדם שלהם; ובשל מיקומה הגאוגרפי נאלצה התאחדות הכדורגל הבינלאומית להעביר לראשונה בהיסטוריה את המונדיאל מהקיץ לחורף, עובדה שתשבש את לוח הזמנים של מועדוני הכדורגל הגדולים בעולם.