שתף קטע נבחר
 

הסרטון שיגרום לכם לא לקנות נפצים לילדים

"מי שנותן לילדיו לשחק בנפצים וחזיזים נותן להם לשחק בחומר נפץ". זה המסר של הסרטון החדש שמנסה לזעזע את ההורים ולגרום להם לחשוב פעמיים לפני שהם נענים לתחנוניו של הילד

"מה עושים כשהילד משחק בנפצים ונכרתת לו האצבע? דבר ראשון לא להיבהל. זה קורה להרבה ילדים לפני פורים". כך מתחיל סרטון חדש ב"כיכובו" של ד"ר עידו ווליניץ רופא בכיר המחלקה לרפואה דחופה בית החולים "דנה-דואק לילדים" שבמרכז הרפואי תל אביב.

 

בית החולים בשיתוף עם ארגון "בטרם לבטיחות ילדים" החליטו השנה ליזום סרטון עם הומור שחור שיזעזע את ההורים ויעלה את המודעות לנושא. מדי שנה בחג פורים נפגעים ילדים ובני נוער כתוצאה משימוש בצעצועים מסוכנים - חזיזים, נפצים, רובי צעצועי וכו'. ד"ר ווליניץ מדגיש כי מי שנותן לילדיו לשחק בנפצים וחזיזים נותן להם לשחק בחומר נפץ.

 

צפו בסרטון:

 

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

מנתוני ארגון בטרם עולה כי בין השנים: 2008-2016 אירעו 192 מקרים של היפגעות של ילדים ובני נוער עקב היפגעות מצעצועים מסוכנים ותחפושות - 90% מהם מנפצים וחזיזים או אקדחי ורובי צעצוע. זהו רק קצה הקרחון מכיוון שרוב המקרים אינם מדווחים. עוד עולה מהנתונים, כי כ-84% מהנפגעים מצעצועים מסוכנים ותחפושות הינם בנים. סיכון יתר זה של בנים נגזר בעיקר מסיכון יתר להיפגעות במעורבות אקדחים/רובי צעצוע (סיכון הגבוה פי 12 בקרב בנים) נפצים (סיכון הגבוה פי 8 בקרב בנים) וחזיזים (סיכון הגבוה פי 6 בקרב בנים).

 

אולי יעניין אותך גם:

- בדקנו: ספרים לתינוקות ופעוטות

- האמהות שעושות תואר יחד עם התינוק

- להיטי תחפושות 2017: גל גדות vs אלזה

 

לשים לב לחומרים דליקים

"הנפצים והחזיזים הנמכרים בשנים האחרונות מסוכנים הרבה יותר מאלו שהיו בעבר וגורמים לפגיעות מאוד קשות", אומרת אורלי סילבינגר מנכ"לית ארגון בטרם. "למרות פעילות האכיפה, עדיין ישנם מוכרים שמצליחים למכור לילדים נפצים וחזיזים מסוכנים האסורים על פי חוק, מדירות מסתור, במכירה ליד בתי ספר ובמקומות המשחק".

 

כללי בטיחות לפורים בטוח:

• זיקוקים, חזיזים וחפצים חדים עלולים לגרום לפציעות וכוויות, לכן לא משחקים בחזיזים, כדורי נפץ, זיקוקי דינור, רוגטקות, אקדחים ורובים הדומים לכלי נשק אמיתיים.

 

• יש להשאיר קפצונים תמיד באריזתם המקורית או בתיק ולא בכיס המכנסים. הם עלולים להתפוצץ מהחיכוך.

 

• חשוב לרכוש רק תחפושת המאושרת על ידי מכון התקנים ומסומנת כחוק. בתווית הצמודה לתחפושת מופיעים פרטי היצרן והיבואן והוראות אזהרה בעברית בצורה ברורה.

 

• מסכות מגבילות את שדה הראייה ואינן מתאימות לילדים מתחת לגיל שמונה. העדיפו איפור פנים על פני מסיכה.

 

• בהכנת תחפושות ביתיות לא משתמשים בחומרים דליקים כגון: צמר גפן, נוצות, ולא משתמשים בשרוכים וחוטים ארוכים שעלולים להיכרך סביב הצוואר.

 

• במשלוח מנות המיועד לילדים עד גיל חמש שנים, לא שמים מאכלים העלולים לגרום לחנק כמו: סוכריות, מסטיקים עגולים, אוזני המן במילוי אגוזים, בוטנים או שקדים.

 

לכתבות נוספות - היכנסו לפייסבוק הורים של ynet

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים