שתף קטע נבחר

 

מחקר מצא קשר בין רעש בערים לאובדן שמיעה

מתרחקים מחיי העיר הסואנת? אולי אתם עושים טוב לאוזניים שלכם: מחקר גדול מצא שבאזורים אורבניים סואנים כגון איסטנבול, ניו דלהי ופריז איכות השמיעה של התושבים נמוכה יותר

מחקר חדש מצא קשר הדוק בין מפגעי רעש בערים הגדולות לבין אובדן שמיעה אצל בני אדם. במחקר נבדקו 50 ערים גדולות ברחבי העולם, והן דורגו בשתי קטגוריות שונות: עוצמת הרעש ואובדן השמיעה בקרב תושבים. במחקר נמצא כי אזורים אורבניים שבהם יש רעש בדציבלים גבוהים – למשל גואנגז'ו שבסין, ניו דלהי, קהיר ואיסטנבול – נמצאים גם בראש רשימת הערים שבהן השמיעה היא הירודה ביותר.

ניו דלהי. מציאת הקשר בין מפגעי הרעש לשמיעת התושבים מצריכה בדיקה נוספת ()
ניו דלהי. מציאת הקשר בין מפגעי הרעש לשמיעת התושבים מצריכה בדיקה נוספת
 

ערים שבהן מפגעי הרעש פחותים בעוצמתם – בהן ציריך, וינה, אוסלו ומינכן – בהן גם נמוך יותר שיעורם של הסובלים מאיכות שמיעה ירודה. הקשר הסטטיסטי בין הדברים אין פירושו בהכרח שההמולה של חיי העיר היא הגורם העיקרי לאובדן שמיעה – אובדן כזה יכול להיגרם גם מזיהומים, מהפרעות גנטיות, מלידה מוקדמת מדי ואפילו מסוגים מסוימים של תרופות. נוסף על כך, מדובר בממצאים ראשוניים שיש לבחון אותם לעומק רב יותר.

 

"עם זאת, מדובר בתוצאה ברורה מאוד", אומר הנריק מתיאס, מנהל Mimi Hearing Technologies, חברה גרמנית שאספה מידע על 200,000 בני אדם ממבחני שמיעה שנערכו בטלפונים סלולריים. "העובדה שיש מתאם ברור כל כך בין מפגעי רעש ואובדן שמיעה מצביעה על מערכת יחסים מורכבת", אמר.

פריז במקום השלישי. "מתאם ברור שמצביע על מערכת יחסים מורכבת" (צילום: AFP) (צילום: AFP)
פריז במקום השלישי. "מתאם ברור שמצביע על מערכת יחסים מורכבת"(צילום: AFP)

חוקרים בחנו את המידע באמצעות בניית שני מסדי נתונים נפרדים. אחד מהם כלל מידע מארגון הבריאות העולמי ומחברת המחקר הטכנולוגי SINTEF מנורבגיה, ובו דורגו הערים לפי עוצמת מפגעי הרעש בהן. שטוקהולם, סיאול, אמסטרדם ושטוטגרט נמנו אף הן עם הערים שבהן הפגיעה בשמיעת התושבים הייתה הנמוכה ביותר, ואילו שנגחאי, הונג קונג וברצלונה התבררו כרועשות במיוחד. פריז, אחת הערים הכי צפופות אוכלוסין בין הערים הגדולות באירופה – התבררה כעיר השלישית הכי רועשת.

 

דירוג הערים שבהן איכות השמיעה של התושבים היא הנמוכה ביותר התבסס על מבחן טלפוני של Mimi Hearing Technologies שבו ציינו הנבדקים את גילם ואת מינם. התוצאות נבדקו ביחס לשמיעה הסטנדרטית לכל גיל. שמיעתם של הנשאלים שחיו בערים הרועשות ביותר הייתה "מבוגרת יותר" בעשר שנים במונחים של אובדן שמיעה מזו של תושבי הערים השקטות ביותר. כשהדירוגים הוצבו זה לצד זה – הדמיון ביניהם היה מדהים, והצביע על קשר שאינו מקרי בלבד.

 

החוקרים אומרים כי הממצאים מדגישים את הצורך בבקרה טובה יותר ובבדיקות שמיעה עתיות. הם מציינים שכשהנזק מתגלה מוקדם יותר, קל יותר לטפל בו.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
מה אמרת? הסינים בצרות
צילום: shutterstock
מומלצים