שתף קטע נבחר
 

שגב משה מכין לבבות עוף עם חומוס

זה בא מהלב: הם זולים, טעימים וקלים להשגה - השף שגב משה משדך בין לבבות עוף לחומוס ועמבה, ומכין מנה שלא תוכלו להפסיק לזלול

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

 (צילום: נועם פריסמן) (צילום: נועם פריסמן)
(צילום: נועם פריסמן)
 

 

 

לבבות עוף על ממרח חומוס עם טחינה ועמבה 

המצרכים:

200 גר' לבבות עוף נקיים 

3 בצלים אדומים, חתוכים לרבעים 

1 כפית כמון

1 כפית פפריקה מתוקה

1/2 כפית כורכום

1 עלה דפנה

תרסיס שמן זית  

לממרח טחינה-

1 כוס טחינה גולמית משובחת

מעט מיץ לימון

להגשה-

חומוס מעולה וטרי מהשוק או מחמוסייה טובה

עמבה

עלי כוסברה ופטרוזיליה רעננים וטריים, קצוצים דק

פיתה טרייה

צנוברים - לא חובה

 (צילום: נועם פריסמן) (צילום: נועם פריסמן)
(צילום: נועם פריסמן)
 

אופן ההכנה:

  1. מסדרים את רבעי הבצל על תבנית מרופדת בנייר אפייה, מתיזים מעל תרסיס שמן זית ומפזרים מלח גס. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 30-40 דקות.
  2. מכינים את הלבבות - בקערה מערבבים פפריקה מתוקה, כמון, כורכום וכמה עלי דפנה, מוסיפים את הלבבות ומערבבים. מוסיפים פלפל ומלח גס, ומערבבים. למחבת לוהטת יוצקים מעט שמן זית ואת הלבבות המתובלים. צולים כמה דקות, מוסיפים פטרוזיליה קצוצה ומערבבים.
  3. מכינים את הטחינה - מערבבים את הטחינה עם מים קרים ומיץ לימון בעזרת בלנדר מוט, עד לקבלת תערובת חלקה.
  4. הגשה - על צלחות אישיות מסדרים כמות נדיבה של חומוס. יוצקים מעל את הטחינה והעמבה, כמות נדיבה מהתבשיל המתובל ואת הבצלים האפויים. מפזרים צנוברים ומגישים חם.

 

"מסעדת הפועלים של שגב"- משודרת בימי שישי בשעה 18:30 ברשת, ערוץ 2

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: נועם פריסמן
לבבות על חומוס
צילום: נועם פריסמן
מומלצים