1,500 ין לשקשוקה וחומוס בטוקיו
שיתוף פעולה קולינרי בין שגרירות ישראל לטוקיו הוליד תפריט ארוחת בוקר הכולל שקשוקה, לבנה, פלאפל חומוס וסלט באחת מהמסעדות הטרנדיות בעיר
הירומי ויוריקה, שתי צעירות יפניות בשנות העשרים לחייהן, המתינו 50 דקות בקור לא אופייני לטוקיו של תחילת מרץֿ מחוץ למסעדה קטנה בשכונה הכי טרנדית של בירת יפן - Aoyama. אבל כשהתיישבו סוף סוף לא הזמינו סושי או ראמן - ״אני ארצה שקשוקה וטחינה״, ״ובשבילי רק לימונענע״, אמרו השתיים למלצרית וחזרו להביט במסכי הסמאטרפון.
המחזה הייחודי הוא תוצאה של שיתוף פעולה בין שגרירות ישראל בטוקיו למסעדת World Breakfast All Day, שמתמחה בארוחות בוקר ונחשבת פופולרית מאוד בקרב נערות צעירות שלא מפחדות להמתין בתור הארוך שמשתרך מחוץ למסעדה בכל סוף שבוע.
במסגרת שיתוף הפעולה יוגש בחודשים מרץ-אפריל תפריט ישראלי - שתוכנן בשיתוף השגרירות - הכולל בין היתר שקשוקה, חומוס, טחינה, לבנה, סלט ישראלי, פלאפל, כשלקינוח יוגשו מלבי, חלווה ואפילו רוגלך שנאפים במקום. בחזית המשקאות יוצעו לימונענע, יין ישראלי, תה עם נענע וקפה שחור.
״אני חושב שהאוכל הישראלי מתאים לחיך היפני מאחר שהוא לא חריף מדי, ובנוסף הוא מתחבר לטרנד הבריאותי של השנים האחרונות״, אומר אקירה קימורה, בעלים ומייסד המסעדה. כחלק מהפרויקט יתקיימו במקום אירועים רבים בסימן תרבות ישראלית, ובהם הקרנות סרטים וסדנאות בישול.
״חיפשנו מקום טרנדי שיחשוף את ישראל ליפנים צעירים, שמתעניינים בעיקר בלייפסטייל״, אומר דובר השגרירות, יהונתן לבל. ״ארוחת הבוקר הישראלית כבר הפכה למותג בפני עצמו, כך שהמסעדה הזו היתה מושלמת עבורנו״.
למי שנמצא בטוקיו בחודשיים הקרובים ומתגעגע לארוחת בוקר ישראלית, מחירה של צלחת עם שקשוקה, סלט, חומוס, לבנה ולחם שנאפה במקום עומד על 1,500 ין, שהם כ-50 שקלים.