כשהאיטלקי פגש את חיים כהן
יקב Rizzi האיטלקי מפיימונטה יתארח הערב אצל השף חיים כהן במסעדת "יפו תל אביב". כהן: "הרומן שלי עם האיזור התפתח דרך אהבתו של אלי לנדאו ז"ל למקום"
היינן של יקב משפחתי קטן שנמצא בעיירה בשם טרייז'וף במחוז לנגה בפיימונטה, יתארח הערב במסעדת "יפו תל אביב" של השף חיים כהן, עם תפריט מיוחד המתאים ליינות שיוגשו בארוחה. על היינות אחראי הסומלייה איתמר לזר.
יקב ריצי (Rizzi) הוקם בשנת 1974 על ידי ארנסטו ד'לפיאנה. בבעלותו של ד'לפיאנה היה מפעל לייצור נייר, ובוקר אחד הוא החליט לעזוב הכל וללכת אחר החלום שלו, ולעשות יין - מה שהוא באמת אוהב.
Rizzi הוא שם האזור, הכרמים, החווה הרחוב והגבעה. היום מנהלים את היקב בנו אנריקו (37) ובתו ג'ול (40).
היקב מייצר כמה סוגי יין, אך יין הדגל שלו הוא הברברסקו (Barbaresco) המפורסם, העשוי מ-100 אחוז ענבי נביולו. יקב ריצי נחשב ליקב קטן ואיכותי (200,000 בקבוקים בשנה בערך), ובפיימונטה יש סביבו באז חזק בקרב הסומליירים הצעירים, על אף שהוא יין מסורתי.
"אני מאוד אוהב את איטליה ואת איזור פיימונטה בפרט", מודה חיים כהן, "חצי שנה לפני שפתחתי את 'יפו תל אביב' נסעתי עם חברי הטוב ד"ר אלי לנדאו ז"ל לפיימונטה, לטעום יינות כדי לייבא אותם למסעדה. הרומן שלי עם האיזור התפתח דרך אהבתו של אלי לנדאו למקום, ומאז נמשך בכל מיני מנות. לכבוד בואו של אנריקו, האוכל יתובל ויבושל ביין ברברסקו. פיימונטה אוהבת בשר נא ובשר מבושל, שזה גם משהו שאני באופן אישי מאוד אוהב".
בין המנות שיוגשו הערב יהיו סלט בשר נא פיימונטזי, קנלוני חצילים וטרטר טלה ותבשיל עדשים שחורות. מסעדת יפו-תל אביב היא היבואנית הרשמית של יינות היקב לארץ. יש במסעדה את Barbaresco 2011 ,Barbaresco 2012 ו-Barbera 2013.
הארוחה תתקיים הערב 6/3 בשעה 19:00, במסעדת "יפו תל אביב", יגאל אלון 98 תל אביב, 03-6249249