חדש: מתנדבי מד"א ירכבו לאירועים על אופניים חשמליים
"יחידת רוכבי החיים", שתורכב ממתנדבי מד"א צעירים שירכבו על כאלף זוגות אופניים חשמליים מצוידים בציוד רפואי, תצטרף לשורות הארגון. המטרה - לקצר את זמני ההגעה אל זירות האירועים ולפלס דרך גם במקרים בהם הדרכים עמוסות וצרות
מצילים חיים על אופניים: מגן דוד אדום הקים, לראשונה בעולם, את "יחידת רוכבי החיים" – חובשים מתנדבים שמגיעים לזירות אירועי חירום רפואיים כשהם רכובים על אופניים חשמליים, עוד לפני האמבולנס. המטרה היא לקצר את זמן ההגעה ולהציל חיים מוקדם ככל האפשר, במיוחד באזורים בהם הדרכים פקוקות או חסומות.
צפו: יחידת האמבולנס-אופניים החדשה של מד"א
השבוע עברו 22 מתנדבי מד"א, בהם 2 מתנדבי נוער בעלי רישיון נהיגה, השתלמות רכיבה על אופניים חשמליים בחניית האמפי פארק ברעננה, שם חנכו המתנדבים את האופניים החשמליים החדשים כחלק מיחידת הכוננים החדשה.
"מטרת היחידה המורכבת ממתנדבי מד"א היא להגיע למקומות הומי אדם אליהם אמבולנס או אופנוע מתקשים להגיע, כמו טיילת, מדרחוב, שווקים או סמטאות", מסביר יפתח לוי מאגף המבצעים של מד"א, "אנו מכשירים את המתנדבים לראיית הדרך ונהיגת חירום בטוחה".
בני הנוער ביחידה - בגילאי 17 וחצי ומעלה, קיבלו את אישור ההורים לאחר שהתנדבו בארגון לפחות שנתיים. הם עברו הכשרה ייחודית במגרש אימונים שכללה רכיבה בתוך העיר בתנאי דרך משתנים, במגרשים בנויים, יציבות ושליטה בהעברת משקל, בלימה, האצה, התמודדות עם מעבר נתיבים בדרך עירונית קשה, ורכיבה בשעות חשיכה.
במקביל עובר כל מתנדב השתלמות מקצועית שמדגישה את חוקי התעבורה, ההגבלות והאיסורים, כמו למשל נסיעה עד 25 קמ"ש, איסור מוחלט על נסיעה באור אדום, החובה להישמע לתמרורי התנועה, זכות קדימה והתחשבות בהולכי רגל ועוד. כל הרוכבים מחויבים ללבוש ציוד מיגון מלא הכולל קסדה, ברכיות ואפוד זוהר.
בימים אלו החל הפיילוט הראשון באזור גוש דן, בדגש על המקומות בהם תעבור הרכבת הקלה, שם יש צורך בכלי תחבורה נגיש יותר, טיילת בת ים, שוק פתח תקווה ומוקדים נוספים. במד"א מתכוונים להצטייד באלף זוגות אופניים לכל הפחות, שיפעלו בשטח. האופניים יחולקו למתנדבי הנוער כשהם מצוידים בציוד החיאה, ויוזנקו ככוח מענה ראשוני במקביל לכוננים, לאמבולנסים ולניידות טיפול נמרץ.
"שיפור ממשי של זמני ההגעה"
"הצטרפנו לפרויקט 'רוכבי החיים' כדי לקצר את זמני ההגעה למקומות שקשה יותר להגיע אליהם", הסביר מתנדב מד"א דוד רטוש, "אנחנו מוזנקים דרך מכשיר 'מירס' שמחובר למוקד הכוננים של מד"א שפועל 24 שעות ביממה ומשם משדרים את הקריאה".
"כמתנדבים בעיר העתיקה בירושלים אנחנו נתקלים לא פעם בסמטאות ורחובות שקשה לאמבולנס רגיל להגיע אליהם", הסביר חובש רפואת חירום במד"א יוסף קסוטו, תושב העיר העתיקה, "ההגעה באמצעות האופניים החשמליים תסייע לנו להציל חיים".
"הפרויקט הזה עומד לשפר באופן ממשי את זמני ההגעה ולהציל כמה שיותר חיים בישראל", אומר מתנדב הנוער ממד"א ר"ג ירין מועלם, "ברגע שנגיע למקום ניתן את הטיפול הראשוני עד להגעת הכוננים והאמבולנסים של מד"א. אנחנו מוזנקים על ידי מוקד שפועל 24 שעות ביממה. אנחנו מגיעים, מטפלים ונותנים תמונת מצב על הפצוע".