המשבר בהדסה נמשך: 52 רופאי שיניים הוזמנו לשימוע
הרופאים הם מבית הספר לרפואת שיניים השייך לבית חולים הדסה עין כרם. "הסטודנטים שלנו מטפלים בקשישים, בניצולי שואה, בעולים חדשים ובאנשים קשי יום", אומרת רופאה מהדסה. היום התקיימה הפגנה מול ביתו של שר הבריאות. השר ליצמן מינה מגשר במטרה לפתור את המשבר בבית החולים
המשבר בבית חולים הדסה עין כרם בעיצומו: סטודנטים לרפואה באוניברסיטה העברית הפגינו הבוקר (יום ג') מול ביתו של שר הבריאות יעקב ליצמן (יהדות התורה), בקריאה שיתערב במשבר החמור שפוקד את בית החולים הדסה. בנוסף להתפטרות שישה רופאים מהמחלקה ההמטו-אונקולוגית, הסטודנטים מחו על הכוונה לפטר 52 רופאים מבית הספר לרפואת שיניים (ששייך לבית החולים), אשר קיבלו בימים האחרונים מכתבי שימוע לפני פיטורים.
בבית החולים זועמים על ההחלטה של המנהל, פרופ׳ זאב רוטשטיין, וסבורים שהוא פוגע בסיכויי ההבראה של בית החולים שנמצא במשבר תקופה ארוכה. היום הודיע ליצמן על מינוי מגשר, במטרה לפתור את המשבר.
בין הרופאים שקיבלו מכתבי שימוע - רופאים ותיקים ובכירים מאוד. ד"ר אסי שרון-שגיא (42), רופאת שיניים בכירה ומומחית לשיקום הפה, אומנם לא קיבלה מכתב לשימוע אבל היא זועמת: "אנחנו מהווים את שק החבטות של בית החולים והאוניברסיטה. אנחנו מגיעים לעבודה בפקולטה לרפואת שיניים כשליחות, על מנת לחנך את דור העתיד של הרופאים הצעירים. כמו שזה נראה כרגע יהיה לי ולאנשים נוספים קשה מאוד להישאר כאן במצב הנוכחי".
בין אנשי הסגל שקיבלו מכתב התראה לפני פיטורים, גם רופאה שעובדת כמעט 30 שנה כמרצה בפקולטה לרפואת שיניים. "היא הייתה המורה שלי כשאני הייתי סטודנטית", אומרת ד"ר שרון-שגיא. "זה פשוט מעליב ומבזה שאומרים לנו שלא רוצים אותנו אחרי כל השנים שנתנו עבור בית החולים. הרופאים כאן יכולים בקלות לפתוח קליניקה פרטית ולהרוויח פי כמה וכמה".
סגירת בית הספר לרפואת שיניים משמעותית גם עבור חולים רבים, בעיקר ממעמד סוציו-אקונומי נמוך שמקבלים במקום טיפולי שיניים בעלות נמוכה. "הסטודנטים שלנו מטפלים בקשישים, בניצולי שואה, בעולים חדשים ובאנשים קשי יום. מגיעים אלינו אנשים בלי שיניים מכל המגזרים, חרדים וערבים, ואנחנו נותנים להם מענה", הוסיפה ד"ר שרון-שגיא.
רוני קורן, יושבת ראש אגודת הסטודנטים למקצועות הרפואה באוניברסיטה העברית: "הגענו הבוקר, סטודנטים למקצועות הרפואה באוניברסיטה העברית, להפגין מול ביתו של שר הבריאות ליצמן ולבקש את עזרתו. בית חולים הדסה נמצא במשבר ומאז תחילת השנה הנפגעים הישירים ממשחקי הכוחות הם הסטודנטים. אנחנו בעד הבראת הדסה ובתור רופאים לעתיד חשובה לנו החלמתו של המוסד הרפואי, אבל לא על הגב שלנו. לא נאפשר פגיעה בסטודנטים ובהכשרתם".
מכתבי השימוע לפני פיטורים מצטרפים לטלטלה שעובר בית החולים לאחר שביום ראשון הודיעו ששה רופאים בכירים, בהם מנהל המחלקה ההמטו-אונקולוגית על התפטרותם. לטענתם, מנהל בית החולים מתכוון לפגוע בחולים לאחר שהודיע על איחוד בין מחלקת השתלות מח עצם לילדים ולמבוגרים. ניסיונות התיווך בין הצדדים כשלו וכאמור השישה הודיעו על התפטרותם, שתכנס לתוקפה בחודש יוני הקרוב.
דיון בוועדת הבריאות בכנסת
לראשונה מאז החל המשבר, ייפגשו היום בוועדת הבריאות של הכנסת מנהל בית החולים פרופ' זאב רוטשטיין ומנהל המחלקה שהתפטר, פרופ' מיקי ויינטראוב, סביב שולחן אחד.
בעקבות המשבר במחלקת אונקולוגיה ילדים בהדסה, מינה ליצמן את קובי אמסלם, לשעבר הממונה על השכר באוצר, לגשר בין הצדדים. שר הבריאות הנחה את אמסלם לדון לעומק בין הצדדים על מנת להגיע לפתרון מוסכם וארוך טווח לטובת הילדים ובני משפחותיהם.
ליצמן: "הודעתי למנכ"ל הדסה פרופ' זאב רוטשטיין ולד"ר מיקי ויינטראוב על מינויו של קובי אמסלם כמגשר ועל תפקידו להגעה לפתרון אמיתי. אני שב וקורא לצדדים לשים בעת הזאת כל שיקול אחר בצד ולהגיע לפתרון מוסכם. עלינו לפעול בכל דרך כדי שהטיפול הרפואי המגיע לילדים יהיה הטוב ביותר".