שתף קטע נבחר

 

יו"ר חיפה כימיקלים מבקש 3 שנים להקמת מתקן אמוניה בדרום

ג'ולס טרמאפ, יו"ר חברת חיפה כימיקלים, מבקש מממשלת ישראל שלוש שנים להקמת מתקן אמוניה חלופי במישור רותם. יונה יהב, ראש עיריית חיפה, בתגובה: "זהו עוד תרגיל הונאה של חיפה כימקלים שמבזה את החלטת בית המשפט שקבע כי המכל מהווה סכנת חיים ויש לרוקן אותו"

ג'ולס טרמאפ, יו"ר חברת חיפה כימיקלים, מבקש מממשלת ישראל פרק זמן של שלוש שנים להקמת מתקן אמוניה חלופי במישור רותם.

 

נדחה הערעור: מכל האמוניה ירוקן עד 1 באפריל

האנשים שמאחורי המאבק על מכל האמוניה

 

במכתב ששלח טראמפ לשרי האוצר, הכלכלה והגנת הסביבה, מציע טראמפ עסקה עם ממשלת ישראל, במסגרתה ייבנה המתקן בעלות של 350 מיליון דולר, כשמחציתו תמומן באמצעות מענק ממשלתי. הוא מדגיש, כי "כל עלות יוצאת דופן נוספת להערכת ההשקעה הרשומה, הנובעת מדרישות הביטחון והבטיחות של המדינה, הממשלה תישא בהן".

 

טראמפ מבטיח, כי מיטב המאמצים ייעשו על מנת לעמוד בלוח זמנים של 3 שנים, ומבקש שעד להשלמת פיתוח המתקן "הממשלה תכבד את החלטה מספר 766 לשנת 2015, המבטיחה כי כל משתמשי האמוניה במדינה יוכלו להמשיך ולקבל אמוניה ללא הפרעה עד שהמתקן ייבנה".

 

במכתב כותב טראמפ, כי מאז כישלון המכרז להקמת מתקן אמוניה בדרום, חיפה כימיקלים בחנה חלופות לבניית מתקן לייצור אמוניה במישור רותם בכמות של 90 אלף טונות בשנה, עם אפשרות הרחבה עד ל-120 אלף טונות לשנה. "מאמץ זה נובע מרצוננו - 1. להיענות לחששות הגוברים מצד תושבי חיפה בנוגע למסוף, 2. להגן על אלפי מקומות עבודה ישראליים שייסגרו בעקבות החלטת הממשלה לצוות על סגירת ישראל לייבוא של אמוניה, 3. להגן על תעשיית הדשנים בישראל", נכתב.

 

טראמפ מזהיר, כי "כל פגיעה ביכולתה של חיפה כימיקלים לייצא תשפיע משמעותית על אלפי לקוחות בעולם, ותשליך בצורה חמורה על האמינות של הייצוא הישראלי. הייצוא של חיפה כימיקלים מהווה 2% מכלל הייצוא התעשייתי של ישראל". עוד הוא מציין, כי "חיפה כימיקלים מקבלת את הנחת הייסוד כי יש לסגור את מסוף האמוניה ברגע שניתן יהיה לבנות מקור חלופי, מהימן ובטוח לאמוניה".

 

נציין כי עובדי חיפה כימיקלים הודיעו כי בכוונתם להפגין מחר (יום ד') מול ביתו של שר האוצר כחלון בחיפה לאור הודעת ההנהלה כי באם לא יהיה פיתרון יאלצו לפטרם. בוועד העובדים אומרים כי בימים האחרונים כונסו העובדים והוסבר להם כי הם יהיו מחוסרי עבודה אם לא יהיה פתרון באופק.

 

ראש עיריית חיפה, יונה יהב, אמר בתגובה כי "זהו עוד תרגיל הונאה של חיפה כימקלים שמבזה את החלטת בית המשפט שקבע מפורשות כי המכל מהווה סכנת חיים ויש לרוקן אותו. מסכת הלחצים שמפעילה החברה על הממשלה נועדה רק כדי להגדיל את רווחיה הכספיים. מר טראמפ צוטט בעבר כמי שמנצל את חולשת הרגולציה בישראל והוא עושה שימוש ציני בקשריו והונו על חשבון חייהם של מאות אלפי תושבים בישראל".

 

מהמשרד להגנת הסביבה נמסר כי "חיפה כימיקלים היו צריכים להגיש למשרד להגנת הסביבה עד היום ( 7 במרס 2017) את עיקרי התכנית לריקון מיכל האמוניה, אך עיקרי התכנית עדיין לא הוגשו.

 

"במידה ולא יוגשו עד סוף היום, המשרד להגנת הסביבה ישקול פתיחת הליכי אכיפה מנהלתיים כנגד חיפה כימיקלים, ובכלל זה הוצאת התראה בגין אי עמידה בהיתר הרעלים".

 

מחיפה כימיקלים נמסר כי המכתב משקף את רצינותה של חיפה כימיקלים להביא לסיומו את משבר האמוניה. כמו כן, בהמשך לתגובת המשרד להגנת הסביבה על המכתב של טראמפ, התכנית מוגשת.

 

לפנייה לכתב/ת
לכתבה זו התפרסמו 74 תגובות ב-62 דיונים
 תגובה חדשה
הצג:
מהסוף להתחלה
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים