שתף קטע נבחר
 

נפתרה התעלומה: זו הסיבה שצבען של פנדות הוא שחור ולבן

השאלה בנוגע לפרוות דובי הפנדה, שנראית לכאורה פשוטה למדי, מעסיקה מדענים זה שנים רבות. אך לפי מחקר חדש, יש תשובה: מדובר, בין היתר, בטכניקת הסוואה שנולדה בעקבות התזונה הלקויה של הדובים

מחקר חדש שפורסם בימים האחרונים מתמודד עם שאלה מסקרנת במיוחד – מהי הסיבה שפרוותם המפורסמת בצבעי שחור-לבן של דובי הפנדה נראית כפי שהיא נראית? לפי הממצאים, שפורסמו בכתב העת Behavioral Ecology, לפרווה המיוחדת של הפנדות יש שני תפקידים עיקריים – הסוואה ותקשורת.

 

"ההבנה מדוע לפנדה ענק יש צבעי פרווה כה מרשימים הייתה בעיה ארוכת-שנים בתחום הביולוגיה ונושא שקשה להתמודד איתו משום שהתופעה כמעט לא נראית בשום יונק אחר, כך שקשה מאוד להשוות ולעשות אנלוגיות", הסביר בהודעה רשמית טים קארו, פרופסור לביולוגיה מאוניברסיטת קליפורניה בדייוויס, מעורכי המחקר. "פריצת הדרך במחקר הייתה ההתייחסות לכל חלק בגוף כעצמאי ועומד בפני עצמו".

 

איזה כיף! פנדה בשלג. ארכיון

איזה כיף! פנדה בשלג. ארכיון

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

החוקרים השוו בין הצבע של חלקים שונים של פרוות הפנדה לסימנים שמופיעים במינים אחרים כדי לבודד את הגורמים האקולוגיים וההתנהגותיים החשובים ביותר. לפי הניתוח של החוקרים, הכתמים הלבנים על הפנים, הצוואר, הבטן והאחוריים של הפנדה עוזרים לחיה להסתתר בשלג. הצבע הכהה בידיים וברגליים מאפשר ליונק להשתלב עם הצל.

 

 (צילום: AFP / SMITHSONIAN'S NATIONAL ZOO) (צילום: AFP / SMITHSONIAN'S NATIONAL ZOO)
(צילום: AFP / SMITHSONIAN'S NATIONAL ZOO)

 

המדענים במחקר משערים כי האיזון בין החלקים הבהירים לכהים – מעין פשרה על הסוואה בין שלג לצל – הוא למעשה תוצאה של התזונה הלקויה של הפנדה. מכיוון שמקור המזון העיקרי של הפנדה, במבוק, דל למדי בחומרים מזינים וקלוריות, על היונק לדאוג לאכול במשך כל השנה, ולכן צריך להיות מסוגל להסתתר בכל ארבעת העונות. רוב הדובים אוגרים אנרגיה וישנים במהלך החורף.

 

אך הסימונים שעל פרוות הפנדה לא נועדו להסוואה בלבד. לפי המחקר, האוזניים השחורות של הדוב וכן סימון העיניים נועד כדי לאותת אכזריות ותוקפנות הן לטורפים פוטנציאליים והן לפנדות מתחרות.

 

"זה בהחלט היה מאמץ ענק מצד הצוות שלנו, שמצא וניתח אלפי תמונות", אמר טד סטנקוביץ', פרופסור נוסף שתרם למחקר. "לפעמים לוקח מאות שעות של עבודה מאומצת כדי לענות על השאלה שנראית הכי פשוטה: למה דובי פנדה הם שחורים ולבנים?"

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים