קול מעוות ומספר חסוי: מסע איומים של איש אחד
מוסדות יהודיים בארה"ב קיבלו 142 שיחות איום מאז ינואר, ואתמול פונה מוזיאון ילדים יהודי בברוקלין. החוקרים מעריכים: אדם אחד אחראי לעשרות איומים - הוא מעוות את קולו ומחליף את מספר הטלפון באמצעים טכנולוגיים. שיחות איום על יהודים גם בבריטניה, המבטא של המאיים - אמריקני
מפקד יחידת המודיעין של משטרת ניו יורק אמר אמש (ה') כי החוקרים מעריכים שאדם אחד אחראי לחלק גדול מהאיומים שקיבלו מוסדות יהודיים ברחבי ארצות הברית מאז תחילת השנה.
המפקד, ג'ון מילר, אמר בראיון לרשת CBS כי החוקרים מעריכים שהאיש האחראי לאיומים האלה משתמש בתוכנה המשנה את קולו ושהוא אחראי לעשרות מהאיומים.
מילר הוסיף כי החוקרים חושבים גם שהמאיים הסדרתי משתמש בכלי מתעתע כלשהו הגורם לשיחה להיראות כאילו היא מגיעה ממספר אחר, ולא מהמספר שלו. לדברי מילר, למאיים יש "יכולות טכניות".
לפי נתוני "הליגה למניעת השמצה", מוסדות יהודיים ברחבי ארה"ב קיבלו 148 איומים מאז ינואר – רובם איומים שלפיהם הוטמנה במקום פצצה. גם אתמול היה אירוע כזה: מוזיאון ילדים יהודי בברוקלין פונה מיושביו לכמה שעות אחרי שהנהלת המוזיאון קיבלה הודעת דואר אלקטרוני ובה איום שלפיו פצצה הוטמנה במקום.
סוכנות הידיעות רויטרס דיווחה כי גורמים ב"סקוטלנד יארד" בבריטניה וב-FBI בארה"ב אומרים שיש ראיות לכך שחלק מהאיומים על מוסדות הקהילה היהודית בבריטניה ובארה"ב קשורים זה לזה. גורמים משתי המדינות שהקשיבו להקלטות של האיומים אומרים כי ברוב האיומים נשמעים גבר או אישה בעלי מבטא אמריקני וכי קולם עוות באמצעים אלקטרוניים.
בשבוע שעבר הוגש כתב אישום נגד חואן תומפסון, האדם הראשון שעומד לדין באשמת קשר לאיומים על יהודים בגל הנוכחי. התביעה במנהטן אומרת שתומפסון, עיתונאי לשעבר באתר תחקירים, אחראי לשמונה איומים לפחות שהתקבלו במרכזים של הקהילה היהודית, וכי הוא העביר את האיומים האלה כדי לנקום באישה שאיתה ניהל מערכת יחסים רומנטית. הוא ניסה לגרום לרשויות לחשוב שהיא עומדת מאחורי האיומים.
עם זאת, גורמים בקהילה היהודית בארה"ב ובבריטניה אומרים כי הם סבורים שהאיומים של תומפסון אינם קשורים לגל האיומים הרחב יותר על מוסדות יהודיים במדינות האלה.
בשבועות הראשונים של גל האנטישמיות נמתחה ביקורת קשה על נשיא ארה"ב דונלד טראמפ, וגורמים בקהילה היהודית טענו כי הוא אינו ממהר לגנות את האירועים האנטישמיים וכי הוא אינו עושה זאת בחריפות מספקת. רבים טענו כי גל האנטישמיות הוא חלק מגל גזענות גדול יותר השוטף את ארה"ב, וכי האחראים לו הם גזענים השואבים עידוד מבחירתו של טראמפ וסבורים כי ניצחונו משקף את ניצחון הרעיונות שלהם. טראמפ הרבה להתבטא לאורך הקמפיין שלו וגם אחריו נגד מהגרים ונגד המיעוטים המכסיקני והמוסלמי. בשבועות האחרונים החריף טראמפ את הטון שלו נגד מבצעי המעשים.