שתף קטע נבחר

ג'ודו: זהב לטל פליקר בגראנד סלאם באקו

הג'ודוקא הישראלי (עד 66 ק"ג) גבר בגמר על טקאג'ו טומופומי היפני. בדרך לגמר פליקר נהנה מניצחון טכני על יריב איראני שלא התייצב לקרב. באותו משקל, ברוך שמאילוב זכה במדליית ארד. גם ראשוני, מינצקר ונלסון-לוי קטפו מדליות ארד

שוב הפוליטיקה מתערבת בספורט. הג'ודוקא האיראני עלירזה חוג'אשטה ביים פציעה ולא התייצב היום (ו') לשני קרבות מול ישראלים - טל פליקר וברוך שמאילוב - בתחרות במשקל עד 66 ק"ג בגראנד סלאם באקו. הג'ודוקא הישראלים שנהנו מניצחון טכני, קיבלו דחיפה להמשך היום ותפסו מקומות על הפודיום.  

 

טל פליקר זכה במדליית הזהב לאחר ניצחון בגמר על טקאג'ו טומופומי היפני בניקוד זהב. הקרב הוכרע בעקבות עונש ליפנה. ברבע הגמר הוא אמור היה לפגוש את עלירזה חוג'אשטה האיראני, שבשנה שעברה זכה במקום השני באליפות אסיה. כצפוי, האיראני לא התייצב לקרב מול הישראלי, שזכה בניצחון טכני 0:10 ועלה לחצי הגמר. 

 

טל פליקר מחכה לבדו על המזרן וזוכה בניצחון טכני
טל פליקר מחכה לבדו על המזרן וזוכה בניצחון טכני

 

הדרך של האיראני להימנע מהמפגש הייתה ייחודית. רגע לאחר ההכרזה על ניצחונו בסיבוב הראשון על ווגר שירינלי מאזרבייג'ן, השתטח חוג'אשטה על המזרן וצרח מכאבים בהצגה תיאטרלית, תוך כדי שהוא מבקש טיפול.

 

מי שחשב שכאן הסתיים הסיפור טעה. בעקבות ההפסד הטכני, נשר חוג'אשטה לבית הניחומים ושם חיכה לו מפגש עם יריב ישראלי נוסף, ברוך שמאילוב. כמובן שהאיראני שוב לא עלה על המזרן והישראלי טיפס לקרב על מדליית הארד. שם השיג שמאילוב ניצחון בשני ווזארי על ניג'אט שיחאליזדה המקומי שהעניק לו מקום על הפודיום.

 

עשה הצגות כדי לא להתחרות נגד ישראלי. חוג'אשטה
עשה הצגות כדי לא להתחרות נגד ישראלי. חוג'אשטה

 

אין זו הפעם הראשונה שספורטאים איראנים לא עולים לקרב מול ישראלים, בעיקר בענף הג'ודו. זה קרה לאסף חן, שזכה במדליית הארד בגראנד פרי בטביליסי לאחר שהנציג האיראני, אמיר חאסמי, לא התייצב לקרב מולו.

 

גם למדליסט הארד מהמשחקים האולימפים בריו, אורי ששון, קרה מקרה דומה בבית הניחומים באליפות העולם עד גיל 20 בטשקנט. התופעה חזרה על עצמה גם עם ספורטאים ממדינות ערב.

 

חרם דומה התרחש גם בענפים נוספים, כפי שקרה למתאבק איליה שפרן באליפות העולם ב-2007. הנציג האיראני קיבל הוראה לא השתתף, מה שהעלה את הישראלי לשמינית הגמר.

 

הקלע סרגיי ריכטר, שזכה במדליית ארד בגביע העולם בבאקו בירי ברובה אוויר מ-10 מטרים, קיבל את המדליה כשהמקום לידו בדוכן נותר ריק. לצידו אמור היה לעמוד על הפודיום האיראני חוסיין בגהארי, שסיים שני אך לא התייצב לחלוקת המדליות.

 

גם אורי ששון נתקל במקרה דומה (צילום: אורן אהרוני) (צילום: אורן אהרוני)
גם אורי ששון נתקל במקרה דומה(צילום: אורן אהרוני)

 

ארד לראשוני, מינצקר ונלסון לוי

במשקל עד 48 ק"ג, נפגשו לדרבי ישראלי ברבע הגמר שירה ראשוני ונועה מינצקר. לאחר 3:54 דקות, השיגה ראשוני איפון וניצחה בקרב. היא הפסידה לאחר מכן בחצי הגמר ועברה לקרב על מדליית הארד, מול מרינה צ'רניאק, לשחזור המפגש מריו 2016. אחרי הסיום המאכזב במשחקים האולמפיים, הפעם ראשוני השיגה נקמה, סחטה שלוש פסילות של האוקראינית ותפסה את המקום על הפודיום.

 

גם מינצקר סיימה עם מדליית הארד לאחר שעלתה מבית הניחומים. בקרב על המקום השלישי מינצקר לא התקשתה מול יריבה מגינאה ביסאו והשיגה ווזארי מכריע. מינצקר עלתה לקרב ללא מאמן מכיוון שהיא נענשה על חליפה לא תקנית. 

 

ארד לשירה ראשוני (משמאל) (צילום: אורן אהרוני) (צילום: אורן אהרוני)
ארד לשירה ראשוני (משמאל)(צילום: אורן אהרוני)

 

במשקל עד 52 ק"ג, גילי כהן סיימה במקום החמישי בעקבות הפסד לזוכת מדליית הארד מהמשחקים האולימפיים בלונדון, שרלין ואן סניק. הבלגית גברה בדרך גם על אריאל בצלאל שהשיגה שלושה ווזארי אבל נכנעה באיפון. 

 

בקטגוריה עד 57 ק"ג, תמנע נלסון לוי, מדליסטית הארד מאליפות אירופה בשנה שעברה, הפסידה למתחרה מפולין אך ניצחה בבית הניחומים יריבה סלובנית ואת סברה נישבירבה הקזחית כדי לסיים שלישית ולזכות בארד.

 

יום מוצלחת למדי. שני הרשקו והבנות (צילום: איגוד הג'ודו)
יום מוצלחת למדי. שני הרשקו והבנות(צילום: איגוד הג'ודו)

 


פורסם לראשונה 10/03/2017 12:22

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילוןם: איגוד הג'ודו
טל פליקר (משמאל) וברוך שמאילוב
צילוןם: איגוד הג'ודו
מומלצים